Controledienst voor de Ziekenfondsen en de Landsbonden van Ziekenfondsen. - Directieraad - Huishoudelijk reglement., de 6 octobre 1995

Artikel 1. De Directieraad vergadert op oproeping van de Voorzitter of, indien deze verhinderd is, van zijn plaatsvervanger. Hij vergadert in ieder geval ten minste twee maal per jaar.

Art. 2. De Directieraad kan slechts geldig beraadslagen indien de helft van de in functie zijnde leden plus ÈÈn aanwezig zijn.

Indien dit quorum niet wordt bereikt, kan de Directieraad, na een tweede oproeping, ongeacht het aantal aanwezige leden, geldig beraadslagen over dezelfde agenda.

Art. 3. De agenda omvat iedere aangelegenheid die kadert binnen de wettelijke bevoegdheden van de Directieraad.

De door de Directieraad te onderzoeken aangelegenheden worden op de agenda geplaatst door de Voorzitter. Op vraag van de ambtenaren, die de leiding hebben van de diensten vernoemd in het artikel 74ter van de wet van 6 augustus 1990, plaatst hij er eveneens de aangelegenheden op die hun eigen dienst aanbelangen.

Ieder op de agenda ingeschreven punt maakt indien nodig het voorwerp uit van een bondige inleidende nota.

Van zodra de oproepingen verstuurd zijn, houdt het Secretariaat van de Personeelsdienst de dossiers in verband met de te onderzoeken aangelegenheden ter beschikking van de leden.

Art. 4. De oproeping voor de Directieraad en de agenda worden ten minste drie dagen vÛÛr de vergadering naar de leden verstuurd.

In geval van hoogdringendheid, kan de Voorzitter echter hetzij de Directieraad terstond samenroepen, hetzij een aangelegenheid ter sprake brengen die niet op de agenda ingeschreven staat.

Art. 5. De Voorzitter, of zijn plaatsvervanger, opent, sluit en schort de vergaderingen op. Hij leidt de debatten, staat in voor de orde tijdens de vergaderingen en doet het huishoudelijk reglement naleven.

Art. 6. Het Secretariaat wordt waargenomen door een ambtenaar, aangeduid door de Voorzitter. Het Secretariaat bewaart de archieven van de Directieraad.

Art. 7. De documenten van de Directieraad en de beraadslagingen ervan zijn vertrouwelijk.

Eenieder die de werkzaamheden van de Directieraad bijwoont is gehouden tot de absolute geheimhouding van de beraadslagingen en de individueel uitgebrachte stemmen.

Art. 8. Onverminderd de toepassing van de bepalingen voorzien in het tweede lid, worden de door de Directieraad getroffen...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT