Koninklijk besluit tot regeling van de verlening van de concessie tot exploitatie van een goed, eigendom van de Staat en beheerd door de Regie der Gebouwen, aan de VZW ' Syndicat d'Initiative de La Roche-en-Ardenne '., de 20 décembre 2007

Artikel 1. De site van de vroegere burcht van La Roche-en-Ardenne, bestaande uit de goederen gelegen te La Roche, gekadastreerd 1e sectie A/1 nr. 196 c, eigendom van de Staat en beheerd door de Regie der Gebouwen, hierna " de Regie " of " de concessiegever " genoemd, wordt, met het oog op de exploitatie ervan, in concessie gegeven aan de VZW " Syndicat d'Initiative de La Roche-en-Ardenne " hierna " de concessiehouder " genoemd. Deze concessie wordt verleend ter ondersteuning van de toeristische sector. Ze is privatief en is derhalve niet overdraagbaar zonder schriftelijke toestemming van de concessiegever.

Art. 2. De concessie wordt verleend voor een periode van negen jaar ingaand op 1 januari 2007 en eindigend op 31 december 2015. Om redenen van algemeen belang heeft de concessiegever op elk ogenblik de mogelijkheid de concessieovereenkomst eenzijdig te verbreken, zonder betaling van een schadevergoeding indien hij een opzegtermijn van zes maanden in acht neemt.

Art. 3. De modaliteiten van deze concessie zijn bepaald in het ontwerp van overeenkomst dat de bijlage A bij dit besluit vormt. Deze overeenkomst moet binnen de twee maand na de bekendmaking van dit besluit tussen de partijen afgesloten worden.

Art. 4. De Regie der Gebouwen is gemachtigd om de kosten van het gemeenrechtelijk onderhoud dat de eigenaar van het goed moet uitvoeren, ten laste te nemen van haar begroting en dit, voor zover die kosten niet kunnen worden gedekt met de gelden van het " Speciaal Fonds " dat gecreëerd wordt krachtens het artikel 3 van de af te sluiten overeenkomst.

Art. 5. Dit besluit treedt in werking de dag waarop het in het Belgisch Staatsblad wordt bekendgemaakt.

Art. 6. Onze Vice-Eerste Minister en Minister van Financiën is belast met de uitvoering van dit besluit.

Gegeven te Brussel, 20 december 2007.

ALBERT

Van Koningswege :

De Vice-Eerste Minister en Minister van Financiën,

D. REYNDERS

BIJLAGE.

Art. N. Bijlage A. CONCESSIEOVEREENKOMST.

Tussen

- enerzijds -

de Regie der Gebouwen waarvan de administratieve zetel gevestigd is te 1060 Brussel, Gulden Vlieslaan 87, vertegenwoordigd door de heer Didier Reynders, Vice-Eerste Minister en Minister van Financiën, voor wie optreedt de heer Dirk Van Geystelen, wnd. Directeur-generaal der Gebouwen,

hierna genoemd " de concessiegever ",

in samenwerking met de dienst Patrimoniumdocumentatie - kadaster, registratie en domeinen - van de FOD Financiën, vertegenwoordigd door de heer ..., Hoofdinspecteur van het Ontvangkantoor der domeinen en penale boeten te 6900 Marche-en-Famenne

- en anderzijds -

de VZW Syndicat d'Initiative de La Roche-en-Ardenne waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is, place du Marché 15, bus 34, te 6980 La Roche-en-Ardenne

hierna genoemd " de concessiehouder ",

In toepassing van het artikel 3 van het koninklijk besluit van ... gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van ..., wordt overeengekomen wat volgt :

Artikel 1. De overeenkomst heeft betrekking op het volgend goed gelegen te Roche-en-Ardenne, kadastraal gekend La Roche-en-Ardenne, 1e sectie A/1 nr. 196 c in 't algemeen Burcht van La Roche genoemd.

Dat goed wordt hierna " het goed " genoemd.

De concessiegever geeft in concessie aan de concessiehouder het recht om het goed te exploiteren.

De exploitatie bestaat in het recht om het goed te laten bezoeken mits de inning van een entreegeld ten laste van iedere persoon die zich meldt.

Het goed wordt door de concessiegever aan de concessiehouder in concessie gegeven onder de hierna bepaalde voorwaarden.

Artikel 2. § 1. De concessie wordt verleend voor een termijn van negen jaar ingaand op 1 januari 2007 en eindigend op 31 december 2015. Zij wordt verleend ter ondersteuning van de toeristische sector, meer bepaald door de exploitatie van het goed.

§ 2. Bij het verstrijken van de termijn kan de concessie met wederzijdse instemming verlengd worden.

§ 3. Om redenen van algemeen belang heeft de concessiegever op elk ogenblik de mogelijkheid de concessieovereenkomst eenzijdig te verbreken. Hij moet geen enkele schadevergoeding betalen indien hij een opzegtermijn van 6 (zes) maanden in acht neemt.

§ 4. De concessie is privatief en is der halve niet overdraagbaar zonder schriftelijke toestemming van de concessiegever...

Artikel 3. De concessiehouder is verplicht ieder jaar vóór 15 januari apart de volgende bedragen te storten aan de concessiegever :

- 10 % van de jaarlijkse bruto-inkomsten uit alle gewone entreegelden op de site van de burcht en 10 % van de jaarlijkse bruto-inkomsten uit de entreegelden die gevraagd worden voor evenementen die door de concessiehouder zelf georganiseerd worden in het goed (concerten, theatervoorstellingen, filmprojecties of -opnamen, reclamespots ...) of 10 % van de inkomsten die geïnd worden als huurrecht in het geval van externe organisaties. In ieder geval mogen de evenementen niet georganiseerd worden zonder de voorafgaande instemming van de concessiegever.

- 35 % van de jaarlijkse bruto-ontvangsten afkomstig van de door de concessiegever toegestane verkoop ter plaatse van allerlei producten zoals souvenirs en frisdranken, of uit bezoldigde dienstverlening die in het goed gebruikelijk is (gidsen, exploitatie van een museum, ...).

Iedere voormelde storting moet de vermelding " 10 %...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT