Openbare commissievergaderingen Dagorde Dinsdag 19 november 2002 Commissie voor de Infrastructuur, het Verkeer en de Overheidsbedrijven

Openbare commissievergaderingen

Dagorde

Dinsdag 19 november 2002

Commissie voor de Infrastructuur, het Verkeer

en de Overheidsbedrijven

  1. Ontwerp van algemene uitgavenbegroting voor het begrotingsjaar 2003 (met inbegrip van de verantwoording en de beleidsnota) - Sectie 33 - Mobiliteit en Vervoer (partim - bevoegdheid van de Minister van Mobiliteit en Vervoer).

    (Voortzetting, sluiting en stemmingen.)

    (Rapporteur : de heer Jean Depreter.)

    (Advies uit te brengen aan de Commissie voor de Financiën en de Begroting.)

  2. Wetsontwerp houdende verschillende bepalingen inzake verkeersveiligheid.

    Toegevoegde wetsvoorstellen en wetsontwerp :

    - Wetsvoorstel (de heer Jos Ansoms) tot wijziging van de wet betreffende de politie over het wegverkeer met het oog op de beteugeling van asociaal en agressief verkeersgedrag.

    - Wetsvoorstel (de heer Jos Ansoms) tot wijziging van artikel 619 van het Wetboek van strafvordering.

    - Wetsvoorstel (de heer Jos Ansoms) betreffende de versnelde beteugeling van de verkeersmisdrijven door de inning van forfaitaire verkeersboeten.

    - Wetsvoorstel (de heer Daniel Bacquelaine) tot wijziging van artikel 11 van het koninklijk besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie over het wegverkeer.

    - Wetsvoorstel (de heer Jos Ansoms) tot oprichting van een nationaal centrum voor verkeersslachtoffers en hun familie.

    - Wetsvoorstel (de heer Jos Ansoms) tot oprichting van een nationaal centrum voor verkeersslachtoffers en hun familie.

    - Wetsontwerp tot bevordering van de verkeersveiligheid in de schoolomgeving.

    - Wetsvoorstel (de heer Thierry Giet) tot wijziging, wat het rijden in tegengestelde richting op de autosnelweg betreft, van het koninklijk besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer en het koninklijk besluit van 7 april 1976 tot aanwijzing van de zware overtredingen van het algemeen reglement op de politie van het wegverkeer.

    - Wetsvoorstel (de heer Jos Ansoms) tot wijziging van de op 16 maart 1968 gecoördineerde wet betreffende de politie over het wegverkeer wat de aanvullende verkeersreglementen en de raadgevende commissies betreft.

    - Wetsvoorstel (de heer Jos Ansoms) tot hervorming van de rij-opleiding.

    - Wetsvoorstel (de heer Daan Schalck) tot bevordering van de handhaving van de wegverkeersregels.

    - Wetsvoorstel (de heren Jos Ansoms, Yves Leterme, Dirk Pieters en Herman Van Rompuy) houdende BTW-vrijstelling voor de inspanningen van de overheden inzake verkeersveiligheid en voor de niet-verplichte veiligheidsuitrustingen in het verkeer.

    - Wetsvoorstel (de heren Jos Ansoms, Marc Van Peel en Ludo Van Campenhout) betreffende de administratieve afhandeling van parkeerovertredingen door de gemeenten.

    - Wetsvoorstel (de heer Jos Ansoms) tot wijziging, wat de verkeershandhaving betreft, van de wet van 7 december 1998 tot organisatie van een geïntegreerde politiedienst, gestructureerd op twee niveaus.

    - Wetsvoorstel (de heer Thierry Giet) tot aanvulling van artikel 12 van het koninklijk besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer.

    - Wetsvoorstel (de heren François Bellot en Daniel Bacquelaine) tot wijziging van artikel 216bis van het Wetboek van strafvordering, alsook van de wetten betreffende de politie over het wegverkeer, gecoördineerd op 16 maart 1968, teneinde het openbaar ministerie de mogelijkheid te bieden inzake verkeersovertredingen alternatieve maatregelen voor te stellen, in plaats van de gebruikelijke gerechtelijke vervolging.

    - Wetsvoorstel (de heer Daan Schalck) tot wijziging van de bij het koninklijk besluit van 16 maart gecoördineerde wetten betreffende de politie over het wegverkeer inzake het verplaatsen van voertuigen.

    - Wetsvoorstel (de heer Ludo Van Campenhout) tot wijziging van artikel 16 van het koninklijk besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer.

    - Wetsvoorstel (de heren Ludo Van Campenhout, Bart Somers, Georges Lenssen, Jacques Germeaux, Daan Schalck) tot invoering van een opleiding defensief rijden in de rij-opleiding.

    (Voortzetting en eventueel sluiting en stemmingen.)

    (Rapporteur : de heer Daan Schalck.)

    Amendementen van de heer Ansoms, Mevr. Brepoels, Mevr. Coenen c.s., de heer Schalck c.s. en de heer Smets.

    De vergadering kan worden verlengd.

    Woensdag 20 november 2002

  3. Wetsontwerp met betrekking tot het statuut van de regulator van de Belgische post- en telecommunicatie-sector.

    (Voortzetting en eventueel sluiting en stemmingen.)

    (Rapporteur : Mevr. Marie-Thérèse Coenen.)

    Amendementen van de heer Leterme, de heer Depreter c.s., Mevr. Lalieux c.s. en de heer Somers c.s.

  4. Ontwerp van algemene uitgavenbegroting voor het begrotings- jaar 2003 (met inbegrip van de verantwoording en de beleidsnota) - Secties 19 (partim - Regie der Gebouwen) en 33 (partim - bevoegdheid van de Minister van Telecommunicatie en Overheidsbedrijven en Participaties).

    (Advies uit te brengen aan de Commissie voor de Financiën en de Begroting.)

    De vergadering kan worden verlengd.

    Dinsdag 19 en woensdag 20 november 2002

    Commissie voor de Justitie

  5. Wetsontwerp tot wijziging, wat de wedden van de magistraten van de Rechterlijke Orde betreft, van het Gerechtelijk Wetboek.

    (Stemming, over het geheel - Rgt, art. 18.4 a) bis.)

    (Rapporteur : Mevr. Fientje Moerman.)

    Amendementen van de regering, van de heren Bourgeois, Van Parys en Arens, Mevr. Schauvliege en van Mevr. Lalieux c.s.

    ...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT