16 JULI 2010. - Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 6 december 2002 betreffende de organisatie van het buitengewoon secundair onderwijs van opleidingsvorm 3

De Vlaamse Regering,

Gelet op de wet van 6 juli 1970 op het buitengewoon en geïntegreerd onderwijs, artikel 5quinquies, ingevoegd bij het decreet van 13 juli 2001 en vervangen bij het decreet van 9 juli 2010;

Gelet op het decreet van 31 juli 1990 betreffende het onderwijs II, artikel 84quater, 1°, b) en c), gewijzigd bij het decreet van 30 april 2009;

Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 6 december 2002 betreffende de organisatie van het buitengewoon secundair onderwijs van opleidingsvorm 3;

Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op 21 mei 2010;

Gelet op advies 48.360/1 van de Raad van State, gegeven op 17 juni 2010, met toepassing van artikel 84, § 1, eerste lid, 1°, van de wetten op de Raad van State, gecoördineerd op 12 januari 1973;

Op voorstel van de Vlaamse minister van Onderwijs, Jeugd, Gelijke Kansen en Brussel;

Na beraadslaging,

Besluit :

Artikel 1. Artikel 14, § 5, van het besluit van de Vlaamse Regering van 6 december 2002 betreffende de organisatie van het buitengewoon secundair onderwijs van opleidingsvorm 3, vervangen bij het besluit van de Vlaamse Regering van 5 juni 2009, wordt vervangen door wat volgt :

Art 14. § 5. Een leerling die geen getuigschrift van de opleiding behaalde op het einde van de kwalificatiefase en uitzonderlijk op advies van de klassenraad toch werd toegelaten tot de integratiefase, kan op het einde van het schooljaar in de integratiefase opnieuw voor de kwalificatiecommissie komen, als de klassenraad oordeelt dat de werkervaring en de bijkomende vorming op school voldoende aanvullend is bij de reeds gevolgde opleiding.

Deze leerling ontvangt dan van de kwalificatiecommissie, naargelang het geval, ofwel het getuigschrift van de opleiding ofwel het kwalificatiegetuigschrift personenzorg ofwel het getuigschrift van verworven competenties ofwel het attest van verworven bekwaamheden.

Art. 2. In artikel 19 van hetzelfde besluit, worden tussen het woord « getuigschriften » en het woord « en » de zinsnede « en de attesten van verworven bekwaamheden » ingevoegd.

Art. 3. In hetzelfde besluit wordt een hoofdstuk IIIter, bestaande uit artikel 20undecies tot en met 20septies decies, ingevoegd, dat luidt als volgt :

HOOFDSTUK IIIter. - Beroepsprocedure tegen beslissing van de kwalificatiecommissie

Afdeling 1. - Beslissingen van de kwalificatiecommissie over regelmatige leerlingen

Art. 20undecies. In het geval de kwalificatiecommissie een beslissing neemt die wordt betwist door de betrokken personen, kunnen deze drie werkdagen, volgend op de werkdag waarop hen die beslissing werd meegedeeld, het recht doen gelden op overleg met de afgevaardigde van de inrichtende macht of de voorzitter van de kwalificatiecommissie of zijn afgevaardigde.

Bij betwisting maken de betrokken personen hun redenen kenbaar.

De afgevaardigde van de inrichtende macht of de voorzitter van de kwalificatiecommissie of zijn afgevaardigde toont, aan de hand van het dossier van de betrokken leerling aan, dat de door de kwalificatiecommissie genomen beslissing gegrond is.

Art. 20duodecies. De afgevaardigde van de inrichtende macht of de voorzitter van de kwalificatiecommissie of zijn afgevaardigde kan na het overleg, vermeld in artikel 20undecies, indien nodig, de kwalificatiecommissie zo spoedig mogelijk opnieuw doen bijeenkomen.

Art. 20ter decies. Onafgezien de al dan niet betwisting door de betrokken personen van de beslissing van de kwalificatiecommissie, wordt de inrichtende macht steeds het recht voorbehouden de kwalificatiecommissie opnieuw te doen samenkomen, teneinde een door de inrichtende macht zelf omstreden beslissing te heroverwegen.

Afdeling 2. - De beroepscommissie

Art. 20quater decies. Elke inrichtende macht bepaalt de samenstelling en de procedure van de beroepscommissie.

De beroepscommissie bestaat minstens uit drie leden. Met uitzondering van de directeur kunnen de leden van de kwalificatiecommissie er geen deel van uitmaken.

Art. 20quinquies decies. De beroepscommissie is bevoegd voor de behandeling van de door de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT