Collectieve arbeidsovereenkomst van 14 november 1996, gesloten in het Paritair Comité voor het bouwbedrijf, tot invoering van een promotievergoeding voor het bouwbedrijf (Overeenkomst geregistreerd op 29 oktober 1997 onder het nummer 45813/CO/124)., de 14 novembre 1996

HOOFDSTUK I. - Toepassingsgebied.

Artikel 1. Deze collectieve arbeidsovereenkomst is van toepassing op de werkgevers van de ondernemingen die onder het Paritair Comité voor het bouwbedrijf ressorteren en op de werklieden die zij tewerkstellen.

Met werklieden worden de werklieden en de werksters bedoeld.

HOOFDSTUK II. - Aard van het voordeel.

Art. 2. Het " Fonds voor Bestaanszekerheid van de werklieden uit het bouwbedrijf " kent een promotievergoeding voor het bouwbedrijf toe die overeenstemt met een tegemoetkoming in de terugbetaling van een hypothecaire lening die door een werkman uit de sector werd aangegaan en die betrekking heeft op de hoofdverblijfplaats van deze laatste.

HOOFDSTUK III. - Toekenningsvoorwaarden.

Art. 3. § 1. Om het recht op de promotievergoeding voor het bouwbedrijf te openen, moeten de in artikel 1 bedoelde werklieden op de aanvraagdatum gelijktijdig de volgende voorwaarden vervullen :

  1. Zich in een van de volgende drie toestanden bevinden :

    1. door een arbeidsovereenkomst verbonden zijn aan een onderneming, bedoeld in artikel 1; de gevallen van schorsing van de arbeidsovereenkomst, zoals voorzien in de wet van 3 juli 1978 betreffende de arbeidsovereenkomsten, worden hiermee gelijkgesteld;

    2. zich in een toestand van volledige werkloosheid bevinden, op voorwaarde dat men volledig werkloos werd gesteld door een in artikel 1 bedoelde onderneming;

    3. begunstigde zijn van een van de volgende tussenkomsten die worden toegekend door het " Fonds voor bestaanszekerheid van de werklieden uit het bouwbedrijf " :

    het vakantiegeld voor invalide werklieden, de begeleidende maatregelen of een van de regelingen van het conventioneel brugpensioen.

  2. Ten minste vijf legitimatiekaarten " rechthebbende " hebben ontvangen voor de prestaties geleverd in de loop van de tien jaren of zeven legitimatiekaarten " rechthebbende " voor de prestaties geleverd in de loop van de vijftien jaren die voorafgaan aan de aanvraag.

    Deze vijf of zeven legitimatiekaarten " rechthebbende " moeten betrekking hebben op prestaties die na 1970 werden geleverd.

    Een van deze vijf of zeven legitimatiekaarten " rechthebbende " moet de kaart zijn die geldig is tijdens het dienstjaar in de loop van hetwelke de eerste aanvraag kan worden ingediend.

  3. Een lening hebben bekomen die aan de volgende voorwaarden voldoet :

    1. de lening moet zijn toegestaan door een financiële instelling, volgens de voorwaarden en de modaliteiten eigen aan de hypothecaire leningen;

    2. er moet...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT