Koninklijk besluit betreffende de uitvoering van het Boswetboek. (Vertaling) (Noot : De Nederlandstalige versie van dit KB is noch in origineel, noch in vertaling voorhanden. Zie voor diens inhoud in de Franstalige pool.) (NOTA : Raadpleging van vroegere versies vanaf 10-11-1967 en tekstbijwerking tot 06-08-2002), de 20 décembre 1854

Art. M. De volledige Nederlandstalige versie van dit KB is niet in origineel voorhanden.Art. 27. Op straffe van tuchtmaatregel en onverminderd de in het Strafwetboek gestelde straffen, is het ambtenaren en aangestelden van het bosbeheer van iedere graad verboden, voor verrichtingen of diensten in verband met hun ambt geschenken, beloningen of geldelijke of andere vergoedingen te aanvaarden, of iets te vorderen of te ontvangen van gemeenten, openbare instellingen, aannemers bij toewijzing, aannemers of andere particulieren.

Art. 28. De bepalingen van titel X van het koninklijk besluit van 2 October 1937, houdende statuut van het Rijkspersoneel, zijn toepasselijk op de ambtenaren en aangestelden van het Bestuur van Waters en Bossen.

Art. 29. De hamers bestemd voor de hamerings- en merkingsverrichtingen dragen de afdruk van de Leeuw der wapens van het Koninkrijk.

Voor elke houtvesterij wordt er een voldoend aantal geleverd.

De hamers worden in een afsluitbare tas gestoken en berusten bij de houtvesterijoversten die ze, gedurende de periode van de hameringen en merkingen, mogen toevertrouwen aan de brigadechefs overeenkomstig de door het Bestuur verstrekte onderrichtingen.

Art. 33. (Voor het Waalse Gewest opgeheven bij BWG 1996-12-19/68, art. 9, Inwerkingtreding : 25-02-1997)

Art. 42. De ambtenaren van het bosbeheer belast met het onderzoek van deze aanvragen maken proces-verbaal op dat de aard, de soort, de ouderdom, de toestand, de waarde van de kap bepaalt evenals de mogelijkheid deze geheel of gedeeltelijk te exploiteren en duiden de werken aan die dienen uitgevoerd in het belang van de bosbodem.

Dit proces-verbaal wordt voorgelegd aan de bestendige deputatie van de Provinciale Raad en wordt overgezonden met het advies van dit college, aan de directeur-generaal van Waters en Bossen.

Art. 43. De staten van ligging der gewone kappen worden opgemaakt volgens de geldende bedrijfsregeling en volgens de jaarlijkse opbrengsten van deze kappen.

Deze staten worden ter goedkeuring voorgelegd aan de eerstaanwezend ingenieurs, hoofden van dienst van Waters en Bossen.

Art. 48. De hamerings- en merkingsverrichtingen worden geleid door de houtvesterijoverste of zijn afgevaardigde overeenkomstig de voorschriften van het Bestuur.

De dienstchef neemt evenwel de leiding van de verrichtingen wanneer hij ze bijwoont.

De verantwoordelijkheid van de verrichtingen rust op degene die de leiding ervan heeft. Zij kan verdeeld worden in geval van overdracht.

...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT