23 JANUARI 1992. - Koninklijk besluit op de boekhouding, de jaarrekening en de begroting van de interbedrijfsgeneeskundige diensten. (NOTA : Raadpleging van vroegere versies vanaf 29-01-1992 en tekstbijwerking tot 30-08-1996), de 23 janvier 1992

HOOFDSTUK I. - Inleidende bepalingen.

Artikel 1. Dit besluit is van toepassing op de interbedrijfsgeneeskundige diensten bedoeld in artikel 105, eerste lid, van het Algemeen Reglement voor de Arbeidsbescherming.

Art. 2. Hoofdstuk I van de wet van 17 juli 1975 op de boekhouding en de jaarrekening van de ondernemingen is van toepassing op de interbedrijfsgeneeskundige diensten.

HOOFDSTUK II. - Het rekeningenstelsel.

Art. 3. Het rekeningenstelsel waarin de interbedrijfsgeneeskundige diensten in toepassing van artikel 4, vijfde lid van hogergenoemde wet van 17 juli 1975 hun rekeningen moeten onderbrengen, moet, wat de inhoud, presentatie en nummering betreft, overeenstemmen met de minimumindeling van het rekeningstelsel opgenomen in hoofdstuk I van de bijlage bij dit besluit.De rekeningen die voor een interbedrijfsgeneeskundige dienst niet dienstig zijn, moeten niet in zijn rekeningenstelsel voorkomen.

Art. 4. Het rekeningenstelsel wordt zowel in de maatschappelijke zetel als in de belangrijke boekhoudingsafdelingen voortdurend ter beschikking gehouden van belanghebbenden, inzonderheid van de beheerders, van de leden van het paritair comité van de interbedrijfsgeneeskundige diensten, alsmede van de leden van de medische arbeidsinspectie.

HOOFDSTUK III. - De jaarrekening.

Art. 5. Onverminderd het bepaalde in het tweede lid en de in dit besluit vervatte afwijking is het koninklijk besluit van 8 oktober 1976 met betrekking tot de jaarrekening van de ondernemingen, van toepassing op de interbedrijfsgeneeskundige diensten.Artikelen 7, 9 en 10, tweede lid, 23, 33, derde lid, 37, tweede lid en de bijlage van voornoemd koninklijk besluit van 8 oktober 1976 zijn niet van toepassing op de interbedrijfsgeneeskundige diensten. Deze diensten mogen artikel 46bis van voornoemd besluit toepassen op de vóór de inwerkingtreding van dit besluit gesloten leasingovereenkomsten.

Art. 6. § 1. De balans en de resultatenrekening worden opgesteld overeenkomstig de schema's opgenomen in hoofdstuk II van de bijlage bij dit besluit.De toelichting bij balans en resultatenrekening bevat de in hoofdstuk II, afdeling 3 van de bijlage bij dit besluit bepaalde gegevens en staten. (De toelichting bij de balans en resultatenrekening bevat eveneens de in hoofdstuk I, afdeling 4 of de in hoofdstuk II, afdeling 4 van de bijlage bij het koninklijk besluit van 8 oktober 1976 op de jaarrekening van de ondernemingen bepaalde gegevens en staten weergegeven volgens het schema van de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT