Bijzondere wet tot wijziging van de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, met het oog op het verplicht stellen van de Duitse juridische terminologie die het bevoegde orgaan van de Duitstalige Gemeenschap heeft vastgelegd, voor de autoriteiten van het Waalse Gewest in het kader van hun vertaalwerk in het Duits, de 24 janvier 2024

Artikel 1. Deze bijzondere wet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 77 van de Grondwet.

Art. 2. Artikel 53, derde lid, van de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen wordt vervangen als volgt:

"De ontwerpen en voorstellen van decreet, alsook de amendementen, als bedoeld in het eerste en tweede lid, worden door de zorg van het bureau vertaald. Het bureau ziet erop toe dat bij het opstellen van de vertaling in het Duits de regels inzake terminologie, zoals het bevoegde orgaan van de Duitstalige Gemeenschap ze heeft vastgelegd, worden toegepast.".

Art. 3. Artikel 55 van dezelfde bijzondere wet, gewijzigd bij de wet van 27 maart 2006, wordt aangevuld met een lid, luidende:

"Bij het verrichten van het vertaalwerk in het Duits houdt men rekening met de regels inzake terminologie zoals het bevoegde orgaan van de Duitstalige Gemeenschap ze heeft vastgelegd.".

Art. 4. Artikel 84, eerste lid, 1°, eerste lid, van dezelfde bijzondere wet, gewijzigd bij de wet van 16 juli 1993, wordt aangevuld met de volgende volzin:

"Bij het verrichten van het vertaalwerk in het Duits houdt men rekening met de regels inzake terminologie zoals het bevoegde orgaan van de Duitstalige Gemeenschap ze heeft vastgelegd.".

Art. 5. Deze bijzondere wet treedt in werking de dag waarop hij in het Belgisch Staatsblad wordt bekendgemaakt.

Handtekening

Kondigen deze wet af, bevelen dat zij met 's Lands zegel zal...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT