Bijzondere machtenbesluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering nr. 2020/050 tot wijziging van het bijzondere machtenbesluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering nr. 2020/010 van 30 april 2020 betreffende een gedelegeerde opdracht aan de nv Gewestelijke Investeringsmaatschappij voor Brussel (GIMB) voor de toekenning van kredieten aan bepaalde ondernemingen in de horecasector of voor de toelevering ervan vanwege de COVID-19-gezondheidscrisis Verslag aan de Regering, de 23 décembre 2020

Artikel 1. Het opschrift van het bijzondere machtenbesluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering nr. 2020/010 van 30 april 2020 betreffende een gedelegeerde opdracht aan de nv Gewestelijke Investeringsmaatschappij voor Brussel (GIMB) voor de toekenning van kredieten aan bepaalde ondernemingen in de horecasector of voor de toelevering ervan vanwege de COVID-19-gezondheidscrisis wordt vervangen als volgt:

"Bijzondere machtenbesluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering nr. 2020/010 betreffende een gedelegeerde opdracht aan de nv Gewestelijke Investeringsmaatschappij voor Brussel (GIMB) voor de toekenning van kredieten aan Brusselse ondernemingen en de leveranciers van de horecasector vanwege de COVID-19-gezondheidscrisis".

Art. 2. In artikel 1 van hetzelfde besluit wordt de bepaling onder 6° /1 ingevoegd, luidende:

"6° /1 Brusselse onderneming: een onderneming die minstens één vestigingseenheid heeft in het Gewest, er een economische activiteit uitoefent en er over menselijke middelen en goederen beschikt die specifiek voor haar bestemd zijn;".

Art. 3. In artikel 3, eerste lid, van hetzelfde besluit worden de woorden "aan ondernemingen in de horecasector of voor de toelevering van deze sector" vervangen door de woorden "aan Brusselse ondernemingen en de leveranciers van de horecasector".

Art. 4. In artikel 6 van hetzelfde besluit worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  1. in het eerste lid, 2°, worden de woorden "Brusselse horecaondernemingen" vervangen door de woorden "Brusselse ondernemingen"

  2. het tweede lid wordt aangevuld met de volgende zin:

    "De lening bedraagt minimaal 75.000 euro.";

  3. in het derde lid wordt het getal "0" vervangen door het getal "75.000";

  4. in het vierde lid wordt het woord "vijf" vervangen door het woord "zeven".

    Art. 5. In artikel 7, § 2, eerste en tweede lid, van hetzelfde besluit worden de woorden "Brusselse horecaondernemingen" vervangen door de woorden "Brusselse ondernemingen".

    Art. 6. In artikel 8, derde lid, van hetzelfde besluit worden de woorden "Brusselse horecaondernemingen" vervangen door de woorden "Brusselse ondernemingen".

    Art. 7. In artikel 12 van hetzelfde besluit worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  5. in de bepaling onder 1° worden de woorden "28 februari 2021" vervangen door de woorden ""31 december 2021";

  6. in de bepaling onder 2° worden de woorden "30 april 2021" vervangen door de woorden "28 februari 2022."

    Art. 8. In hetzelfde besluit wordt een artikel 14/1 ingevoegd, luidende:

    " Art. 14/1. De Regering wordt gemachtigd om, zelfs na het einde van de bijzondere machten, bij besluit te wijzigen:

  7. de rentevoeten bedoeld in artikel 6, derde lid;

  8. de bedragdrempels en -plafonds bedoeld in artikel 6, tweede en derde lid;

  9. het aantal tewerkgestelde personen bedoeld in artikel 7, § 2, eerste lid, 1° ;

  10. de kalender van de gedelegeerde opdracht bedoeld in artikel 12.".

    Art. 9. De leningen toegekend voor de inwerkingtreding van dit besluit voor een bedrag van minder dan 75.000 euro blijven geldig.

    De begunstigden van leningen toegekend voor de inwerkingtreding van dit besluit kunnen aan de GIMB vragen om de mogelijkheid om een verlenging van de aflossingstermijn te bestuderen, zonder dat die termijn meer dan zeven jaar mag bedragen.

    De leningaanvragen ingediend door Brusselse horecaondernemingen of leveranciers van de horecasector waarover op het moment van de inwerkingtreding van dit besluit nog geen beslissing is genomen, worden behandeld op basis van het besluit zoals gewijzigd door dit besluit, met dien verstande dat de lening minder dan 75.000 euro kan bedragen.

    Art. 10. Dit besluit treedt in werking op de dag van de bekendmaking ervan in het Belgisch Staatsblad.

    Art. 11. De minister van Economie is belast met de uitvoering van dit besluit.

    Handtekening

    Brussel, 23 december 2020.

    Voor de Brusselse Hoofdstedelijke Regering:

    De Minister-President,

    R. VERVOORT

    De Minister van Economie,

    A. MARON

    De Minister van Financiën en Begroting,

    S. GATZ

    Aanhef

    De Brusselse Hoofdstedelijke Regering,

    Gelet op de ordonnantie van 23 november 2020 tot toekenning van bijzondere machten aan de Brusselse Hoofdstedelijke Regering naar aanleiding van de gezondheidscrisis ten gevolge van COVID-19, artikel 2, § 1;

    Gelet op het bijzondere machtenbesluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering nr. 2020/010 van 30 april 2020 betreffende een gedelegeerde opdracht aan de nv Gewestelijke Investeringsmaatschappij voor Brussel (GIMB) voor de toekenning van kredieten aan bepaalde ondernemingen in de horecasector of voor de toelevering ervan vanwege de COVID-19-gezondheidscrisis, gewijzigd bij het bijzondere machtenbesluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering nr. 2020/046 van 18 juni 2020;

    Gelet op artikel 2, § 3, 5°, van de ordonnantie van 4 oktober 2018 tot invoering van de gelijkekansentest;

    Gelet op het advies van de Inspecteur van Financiën, gegeven op 24 november 2020;

    Gelet op het akkoord van de Minister van Begroting, gegeven op 4 december 2020;

    ...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT