4 SEPTEMBER 2002. - Koninklijk besluit waarbij algemeen verbindend wordt verklaard de collectieve arbeidsovereenkomst van 25 februari 1998 en 16 maart 1998, gesloten in het Paritair Comité voor de bewakingsdiensten, betreffende de geld- en/of waardentransporteurs (1)

ALBERT II, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

Gelet op de wet van 5 december 1968 betreffende de collectieve arbeidsovereenkomsten en de paritaire comités, inzonderheid op artikel 28;

Gelet op het verzoek van het Paritair Comité voor de bewakingsdiensten;

Op de voordracht van Onze Minister van Werkgelegenheid,

Hebben Wij besloten en besluiten Wij :

Artikel 1. Algemeen verbindend wordt verklaard de als bijlage overgenomen collectieve arbeidsovereenkomst van 25 februari 1998 en 16 maart 1998, gesloten in het Paritair Comité voor de bewakingsdiensten, betreffende de geld- en of waardentransporteurs.

Art. 2. Onze Minister van Werkgelegenheid is belast met de uitvoering van dit besluit.

Gegeven te Brussel, 4 september 2002.

ALBERT

Van Koningswege :

De Minister van Werkgelegenheid,

Mevr. L. ONKELINX

_______

Nota

(1) Verwijzing naar het Belgisch Staatsblad :

Wet van 5 december 1968, Belgisch Staatsblad van 15 januari 1969.

Bijlage

Paritair Comité voor de bewakingsdiensten

Collectieve arbeidsovereenkomst van 25 februari 1998 en 16 maart 1998

Geld- en/of waardentransporteurs (Overeenkomst geregistreerd op 8 april 1998 onder het nummer 47743/CO/317)

HOOFDSTUK I. - Toepassingsgebied

Artikel 1. § 1. Deze collectieve arbeidsovereenkomst is van toepassing op de werkgevers en de werknemers, zowel arbeiders en arbeidsters als bedienden, die, voltijds of deeltijds, tewerkgesteld zijn in de diensten voor geld- en/of waardenvervoer, bij dag en/of bij nacht, in de ondernemingen die onder de bevoegdheid vallen van het Paritair Comité voor de bewakingsdiensten.

§ 2. Deze collectieve arbeidsovereenkomst is van toepassing op alle ondernemingen die, bij dag of bij nacht, vervoer van geld en/of waarden verrichten op Belgisch grondgebied, ongeacht of de zetel ervan in België dan wel in het buitenland gevestigd is.

§ 3. Voor de toepassing van deze collectieve arbeidsovereenkomst wordt verstaan onder « onderneming » : de ondernemingen die, bij dag en/of bij nacht, hoofdzakelijk of bijkomstig, vervoer van geld en/of waarden verrichten.

HOOFDSTUK II. - Principe

Art. 2. In de schoot van het Paritair Comité voor de bewakingsdiensten wordt een Commissie voor de geld- en/of waardentransporteurs opgericht, belast met het onderzoeken van de problemen met een economisch en een concurrentieel (grote in verhouding tot kleine maatschappijen) karakter, de omkaderingsmaatregelen, evenals de uitwisseling tussen de ondernemingen van controle-...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT