27 OKTOBER 2009. - Koninklijk besluit tot bepaling van de bedragen en de betalingswijze van de retributies geheven met toepassing van de reglementering betreffende de bescherming tegen ioniserende straling

ALBERT II, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

Gelet op de Grondwet, artikel 108;

Gelet op de wet van 15 april 1994 betreffende de bescherming van de bevolking en van het leefmilieu tegen de uit ioniserende stralingen voortspruitende gevaren en betreffende het Federaal Agentschap voor nucleaire controle gewijzigd bij de wetten van 12 december 1997, 15 januari 1999, 3 mei 1999, 10 februari 2000, 19 juli 2001, 31 januari 2003, 2 april 2003, 22 december 2003, 20 juli 2005, 27 maart 2006, 15 mei 2007 en 22 december 2008 en de koninklijk besluiten van 7 augustus 1995 en van 22 februari 2001, artikel 30quater 1°;

Gelet op het koninklijk besluit van 24 augustus 2001 tot bepaling van de bedragen en de betalingswijze van de retributies geheven met toepassing van de reglementering betreffende de ioniserende stralingen, gewijzigd door het koninklijk besluit van 2 juni 2006;

Gelet op het advies van de raad van bestuur van het Federaal Agentschap voor nucleaire controle, gegeven op 2 oktober 2008 en op 23 januari 2009;

Gelet op het advies van de Inspecteur van Financiën, gegeven op 9 februari 2009;

Gelet op de akkoordbevinding van de Staatssecretaris voor Begroting, gegeven op 26 maart 2009;

Gelet op het advies nr. 46.941/3 van de Raad van State, gegeven op 14 juli 2009, met toepassing van artikel 84, § 1, eerste lid, 1°, van de gecoördineerde wetten op de Raad van State;

Op de voordracht van Onze Minister van Binnenlandse Zaken en op het advies van Onze in Raad vergaderde Ministers,

Hebben Wij besloten en besluiten Wij :

Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder :

- « Agentschap », het Federaal Agentschap voor nucleaire controle, opgericht door de wet van 15 april 1994 betreffende de bescherming van de bevolking en van het leefmilieu tegen de uit ioniserende stralingen voortspruitende gevaren en betreffende het Federaal Agentschap voor nucleaire controle.

Art. 2. De bedragen van de retributies, die op grond van artikel 30quater, 1° van de wet van 15 april 1994 betreffende de bescherming van de bevolking en van het leefmilieu tegen de uit ioniserende stralingen voortspruitende gevaren en betreffende het Federaal Agentschap voor nucleaire controle ten bate van het Agentschap worden geheven ten laste van de indieners van een aangifte, de aanvragers van vergunningen, registraties, toelatingen, erkenningen en goedkeuringen in het kader van de administratieve behandeling, onderzoek en verwerking van het dossier, worden vastgesteld in de bijlage bij dit besluit.

Deze retributies worden geheven ter gelegenheid van het indienen van een aangifte, van een aanvraag tot het bekomen van een vergunning, een toelating, een erkenning, een registratie of een goedkeuring. De retributies zijn tevens verschuldigd wanneer het gevraagde door het Agentschap wordt geweigerd. Een verzoek tot betaling wordt door het Agentschap aan de indiener of aanvrager opgestuurd na ontvangst van de aangifte of de aanvraag.

De aangifte of de aanvraag wordt slechts in behandeling genomen indien de betaling is ontvangen. Het dossier wordt ambtshalve gesloten als de betaling niet wordt ontvangen binnen een termijn van zes maanden na het verzenden van het betalingsverzoek door het Agentschap.

Indien de aanvraag tot verlenging van een vergunning, een toelating, een erkenning, een registratie of een goedkeuring laattijdig wordt ingediend, stemt het bedrag van de retributie overeen met deze van een nieuwe aanvraag.

Art. 3. De retributies ten bate van het Agentschap, vastgesteld in artikel 2 worden gestort op bankrekening van het Agentschap zoals vermeld op het verzoek tot betaling.

Art. 4. De bedragen van de retributies zijn gekoppeld aan de gezondheidsindex van de maand november 2008 (111.09, basis 2004). In de maand december van elk jaar, te beginnen in december 2009, past het Agentschap de bedragen aan de gezondheidsindex van november van dat jaar aan en maakt deze in het Belgisch Staatsblad bekend. De aldus aangepaste bedragen worden afgerond op de euro en zijn van toepassing vanaf 1 januari van het daarop volgende jaar.

Als het cijfer na de komma een 5 of hoger is, wordt het totaalbedrag afgerond naar het hogerliggend getal; indien het cijfer na de komma lager is dan 5, wordt het totaalbedrag afgerond naar het onderliggend getal.

Onder gezondheidsindex wordt verstaan het prijsindexcijfer dat berekend en benoemd wordt voor de toepassing van artikel 2, eerste lid, van het koninklijk besluit van 24 december 1993 ter uitvoering van de wet van 6 januari 1989 tot vrijwaring van 's lands concurrentievermogen, bekrachtigd bij de wet van 30 maart 1994.

Art. 5. Voor de aangiften, aanvragen tot het bekomen van een vergunning, een toelating, een erkenning, een registratie of een goedkeuring die werden ingediend voor de inwerkingtreding van dit besluit, doch waarbij nog geen retributie werd betaald op basis van het koninklijk besluit van 24 augustus 2001 tot bepaling van de bedragen en de betalingswijze van de retributies geheven met toepassing van de reglementering betreffende de ioniserende stralingen, is het bedrag van de verschuldigde retributie het basisbedrag zoals vastgelegd in de bijlage bij dit besluit.

Art. 6. Het koninklijk besluit van 24 augustus 2001 tot...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT