Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 7 maart 2007 betreffende de bestrijding van de besmettelijke ziekten van de bijen., de 27 janvier 2009

Artikel 1. In het koninklijk besluit van 7 maart 2007 betreffende de bestrijding van de besmettelijke ziekten van de bijen wordt een artikel 5bis ingevoegd, luidende :

" Art. 5bis. § 1. Elke kolonie die behoort tot een verplaatste bijenstand en die niet beantwoordt aan de voorwaarden op het vlak van identificatie bedoeld in artikel 5, zal als verdacht besmet worden beschouwd.

§ 2. Behalve wanneer een kolonie ervan verdacht is van aangetast of besmet te zijn met vuilbroed, laat het Agentschap de kolonies bedoeld in § 1 binnen de achtenveertig uren vanaf de vaststelling terugbrengen naar hun oorspronkelijke bijenstand. In het geval dat het terugzenden van de kolonies onmogelijk is, gaat het Agentschap over tot monstername en de nodige onderzoeken. Indien het klinisch of laboratoriumonderzoek de aanwezigheid van vuilbroed bevestigt, beveelt het Agentschap de vernietiging van de aangetaste kolonies zonder vergoeding voor de imker. "

Art. 2. In artikel 13, § 1, laatste lid, van hetzelfde besluit wordt de zin " De honing mag onder geen enkele vorm teruggegeven worden aan de bijen " vervangen als volgt : " De honing of de was mogen onder geen enkele vorm teruggegeven worden aan de bijen ".

Art. 3. Artikel 16, § 2, van hetzelfde besluit wordt vervangen als volgt :

" § 2. In geval van inbreuk op de bepalingen van dit besluit en/of van het koninklijk besluit van 16 januari 2006 tot vaststelling van de nadere regels van de erkenningen, toelatingen en voorafgaande registraties afgeleverd door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen, verliest de imker elk recht op de vergoeding bedoeld in § 1.

De verdelging en de ontsmetting gebeuren in de aanwezigheid van de assistent voor de bijenteelt ".

Art. 4. De Minister bevoegd voor de Veiligheid van de Voedselketen is belast met de uitvoering van dit besluit.

...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT