Besluit van de Waalse Regering betreffende de overdrachten van bevoegdheden in de Waalse Overheidsdienst, de 23 mai 2019

HOOFDSTUK I. - Gemeenschappelijke bepalingen

Afdeling 1. - Algemene gemeenschappelijke bepalingen

Artikel 1. In de zin van dit besluit wordt verstaan onder:

  1. uitgave inzake communicatie: elke uitgave inzake schriftelijke, audiovisuele en elektronische publicaties, inzake voorlichtings- of sensibiliseringscampagnes, alsook de bijkomende kosten die daarop betrekking hebben;

  2. uitgave inzake representatiekosten: elke uitgave in verband met restaurant-, receptiekosten en/of kosten voor relatiegeschenken en in verband met de noden van de dienst die gedaan moet worden in het kader van betrekkingen met vertegenwoordigers van instellingen die geen banden hebben met de Waalse Overheidsdienst;

  3. uitgave betreffende specifieke goederen: elke uitgave voor de verwerving, het huren, het onderhoud of de herstelling van roerende of onroerende goederen die vanwege de bijzondere aard van de taken die vervuld moeten worden, onontbeerlijk zijn voor de verwezenlijking van een programma eigen aan een bepaald Directoraat-generaal, aan een Departement of aan een bepaalde Directie, met uitzondering van de goederen die elke dienst van de Waalse Overheidsdienst kunnen aanbelangen en die door het Departement Roerend beheer of door het Departement Onroerend beheer of door het Departement Informatie- en Communicatietechnologieën worden beheerd;

  4. Agentschap: het "Agence wallonne du Patrimoine" (Waals Erfgoedagentschap), zoals opgesteld bij het decreet van 12 juli 2017 tot oprichting van het "Agence wallonne du Patrimoine" als administratieve dienst met een autonome boekhouding en houdende ontbinding van het "Institut du Patrimoine wallon" (Waals Erfgoedinstituut).

    Art. 2. De ontwerpen van bestelbonnen of van elke juridische vastlegging voor de aankoop, de huur of de herstelling van niet-specifieke goederen en diensten worden aan de directeur-generaal van het overkoepelend Directoraat-generaal Begroting, Logistiek en Informatie- en Communicatietechnologieën van de Waalse Overheidsdienst overgemaakt, die ze, naar gelang het geval, aan het Departement Roerend Beheer of het Departement Onroerend Beheer mededeelt.

    Art. 3. De overdrachten van bevoegdheden worden toegekend aan de statutaire personeelsleden van de Waalse Overheidsdienst, met uitzondering van stagiairs en contractuele personeelsleden van de autonome administratieve boekhoudkundige diensten, hierna "SACA" genoemd, die daartoe door de bevoegde autoriteit worden aangewezen.

    Art. 4. Bij afwezigheid of verhindering van de secretaris-generaal of de directeur-generaal, worden de overdrachten waarmee hij is belast, bij gebreke van andersluidende regelgevende bepalingen of bijzondere schikkingen die door de titularis van het ambt zijn getroffen, tijdens de duur van de afwezigheid of de verhindering, toegekend aan de inspecteur-generaal van het betrokken Departement of, voor de Directies die rechtstreeks onder de secretaris-generaal of de directeur-generaal ressorteren, aan de directeur van de betrokken Directie.

    Bij afwezigheid of verhindering van een inspecteur-generaal worden de overdrachten waarmee hij is belast alsook de in het eerste lid bedoelde overdrachten, bij gebreke van andersluidende regelgevende bepalingen of bijzondere schikkingen die door de titularis van het ambt zijn getroffen, tijdens de duur van de afwezigheid of de verhindering toegekend aan de directeur van de betrokken Directie.

    Bij afwezigheid of verhindering van een directeur, worden de overdrachten waarmee hij is belast alsook de in het tweede lid bedoelde overdrachten, bij gebreke van andersluidende regelgevende bepalingen of bijzondere schikkingen die door de titularis van het ambt zijn getroffen, tijdens de duur van de afwezigheid of de verhindering toegekend aan een personeelslid van niveau A van de betrokken Directie dat hij daaroe aanwijst.

    In afwijking van het vorige lid worden, voor het Agentschap, bij afwezigheid of verhindering van een directeur, de overdrachten waarmee hij is belast alsook de in het tweede lid bedoelde overdrachten, bij gebreke van andersluidende regelgevende bepalingen of bijzondere schikkingen die door de titularis van het ambt zijn getroffen, tijdens de duur van de afwezigheid of de verhindering toegekend aan een personeelslid van niveau A dat hij daartoe aanwijst.

    Art. 5. § 1. De hiërarchische meerderen van een gemachtigde ambtenaar of contractueel personeelslid van een "SACA" mogen, om welke reden ook, de hem bij dit besluit verleende overdrachten uitoefenen. Ze mogen hun eigen beslissing echter niet in de plaats stellen van de door de gemachtigde ambtenaar genomen en betekende beslissing.

    § 2. De Ministers kunnen bij ministerieel besluit, voor de bevoegdheden die hun zijn toegewezen, drempels bepalen die lager zijn dan die bedoeld in bijlage 1 van dit besluit wat betreft de keuze van de gunningswijze, de goedkeuring van de opdrachtdocumenten, de kwalitatieve selectie en het gunnen van overheidsopdrachten.

    Art. 6. De in dit besluit bedoelde bedragen dekken het geheel van de uitgave en luiden exclusief BTW.

    Wordt er een abonnement genomen op een tijdschrift, een periodiek of een databank of wordt er een voorwerp gehuurd, dekken de uitgaven de jaarlijkse kosten van het abonnement of van de huur, BTW niet inbegrepen.

    Afdeling 2. - Gemeenschappelijke bepalingen betreffende het personeel

    Art. 7. § 1. Gemachtigd om de beslissingen te treffen met betrekking tot het jaarlijkse vakantieverlof, het uitzonderlijk verlof en het omstandigheidsverlof en opdrachten anders dan buitenlandse opdrachten zijn :

  5. de secretaris-generaal en de directeur-generaal ten overstaan van de inspecteurs-generaal en de directeurs die onder zijn gezag vallen;

  6. elke inspecteur-generaal ten overstaan van de directeurs die onder zijn gezag vallen;

  7. elke directeur ten overstaan van het personeel dat binnen zijn directie is toegewezen;

  8. de personeelsleden van niveau A, daartoe aangewezen door de directeur-generaal.

    § 2. De secretaris-generaal en de directeur-generaal zijn gemachtigd om de beslissingen te treffen met betrekking tot opdrachten in het buitenland in het kader van de activiteiten van de Departementen of Directies die onder zijn gezag vallen tot een bedrag van 5.000 euro.

    In afwijking van het vorige lid, is de inspecteur-generaal belast met het Agentschap gemachtigd om de beslissingen te treffen met betrekking tot opdrachten in het buitenland in het kader van de activiteiten van het Agentschap tot een bedrag van 5.000 euro.

    De opdrachten in het buitenland maken het voorwerp uit van een voorafgaande informatie en van een verslag aan de betrokken minister(s).

    De secretaris-generaal en de directeur-generaal brengen de minister(s) van wie ze afhangen alsook de leden van het strategisch comité op de hoogte van hun jaarlijks vakantieverlof en van hun uitzonderlijk verlof en omstandigheidsverlof.

    Art. 8. Er wordt aan de secretaris-generaal of aan de directeur-generaal delegatie verleend om een beslissing tot opschorting in het belang van de dient te nemen jegens een ambtenaar die onder hun respectievelijk gezag staat.

    Afdeling 3. - Gemeenschappelijke begrotingsbepalingen

    Art. 9. De secretaris-generaal, de directeur-generaal en de inspecteur-generaal belast met het Agentschap zijn gemachtigd om, in de aangelegenheden die onder hun respectieve bevoegdheid vallen, tot provisionele vastleggingen over te gaan overeenkomstig de bepalingen van artikel 6 van het besluit van de Waalse Regering van 28 november 2013 betreffende de organisatie van de interne budgettaire en boekhoudkundige controles en audits, alsook de administratieve en budgettaire controle van de Staat.

    Ten belope van het bedrag dat naast hun graad afgedrukt staat is de titularis van volgende ambten gemachtigd om elke uitgave te vereffenen die het voorwerp uitmaakt van een provisionele vastlegging toegelaten overeenkomstig het eerste lid :

    - secretaris-generaal en directeur-generaal: 50.000 euro;

    - inspecteur-generaal: 25.000 euro;

    - directeur: 12.000 euro.

    In afwijking van het vorige lid, is de titularis van de volgende ambten, wat het Agentschap betreft, gemachtigd, om ten belope van het bedrag dat naast zijn graad afgedrukt staat, elke uitgave te vereffenen die het voorwerp uitmaakt van een provisionele vastlegging toegelaten overeenkomstig het eerste lid :

    - inspecteur-generaal: 50.000 euro;

    - directeur: 12.000 euro.

    Art. 10. De secretaris-generaal, de directeur-generaal en de inspecteur-generaal belast met het Agentschap zijn gemachtigd in de aangelegenheden die hen betreffen, om:

  9. het storten van geldvoorschotten toe te laten aan de gedecentraliseerde penningmeesters die door de Regering of door de door de Regering gemachtigde Minister aangewezen zijn, met uitzondering van de buitengewone rekenplichtigen van de Ministeriële kabinetten;

  10. tot kredietopeningen over te gaan.

    Art. 11. De bepalingen van dit besluit hebben niet als gevolg dat de primaire ordonnateur uit zijn bevoegdheid ontheven wordt om alle bij dit besluit bedoelde uitgaven vast te leggen, goed te keuren, te vereffenen en vrij te maken.

    Art. 12. De titularis van de volgende ambten is tot en met het bedrag dat naast de ambtstitel afgedrukt staat, gemachtigd om in het kader van de activiteiten van het Departement of van de Directie die onder zijn gezag vallen, elke andere uitgave vast te leggen, goed te keuren en te vereffenen, dan die betreffende de overheidsopdrachten en die toerekenbaar is op de basisallocaties 12, klasse 1, titel I van de algemene uitgavenbegroting van het Gewest, met uitzondering van uitgaven bedoeld bij de bijzondere bepalingen van dit besluit:

    - secretaris-generaal en directeur-generaal: 50.000 euro;

    - inspecteur-generaal: 25.000 euro;

    - directeur: 12.000 euro.

    De titularis van de volgende ambten tot en met het bedrag dat naast zijn graad afgedrukt staat, is gemachtigd om in het kader van de activiteiten van het Agentschap, elke andere uitgave vast te leggen, goed te keuren en te vereffenen, dan die betreffende de overheidsopdrachten en die...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT