Besluit van de Waalse Regering tot wijziging van het besluit van de Waalse Regering van 9 januari 2014 tot instelling van een officieel controlemerk voor de melk, de 2 mai 2019

Artikel 1. Artikel 1 van het besluit van de Waalse Regering van 9 januari 2014 tot instelling van een officieel controlemerk voor de melk is aangevuld met de punten 5., 6. en 4., luidend als volgt:

"5. het Melkcontrolecentrum-Vlaanderen : de vzw Melkcontrolecentrum-Vlaanderen, Hagenbroeksesteenweg, 167, te 2500 Lier, erkend door het Ministerieel besluit van 26 augustus 2003 tot erkenning van een interprofessioneel organisme voor het bepalen van de samenstelling van de melk bedoeld bij het koninklijk besluit van 3 maart 1994 betreffende de erkenning van interprofessionele organismen voor het bepalen van de kwaliteit en de samenstelling van melk ;

  1. het besluit van de Vlaamse Regering van 7 september 2007: het besluit van de Vlaamse Regering van 7 september 2007 houdende de organisatie van de vaststelling van en de controle op de samenstelling van rauwe koemelk;

  2. het Vlaams Ministerieel besluit van 25 februari 2009: het Ministerieel besluit van 25 februari 2009 betreffende de controle op de bepaling van de samenstelling van melk en de betaling door de kopers van de melk aan de producenten.".

    Art. 2. In artikel 3 van hetzelfde besluit worden de volgende wijzigingen aangebracht :

    1. in punt 1., wordt het woord "volle" opgeheven en het woord "volle" wordt ingevoegd tussen het woord "melk" en de woorden "of halfvolle";

    2. punt 6° wordt vervangen als volgt:

      "6. de melk die, binnen 24 uur na het lossen in de zuivelinrichting die gemachtigd is om het officiële controlemerk AA aan te brengen, hetzij de bewerkingen heeft ondergaan om AA-melk te produceren, hetzij, indien een langere opslag van de melk als grondstof noodzakelijk is geweest, slechts eenmaal een warmtebehandeling heeft ondergaan met een intensiteit die lager is dan of gelijk is aan die van pasteurisatie

    3. punt 8° wordt vervangen als volgt:

      "8. de melk die, indien sterilisatie noodzakelijk is voor de gewenste houdbaarheid, is gesteriliseerd door middel van een ultrahoge temperatuurbehandeling of UHT via directe stoominjectie;";

    4. in punt 10., worden de woorden "tot het vertrek bij de melkinrichting die ze behandeld heeft" vervangen door de woorden "en indien zij de zuivelfabriek verlaat die haar behandeld heeft na deze enkele pasteurisatie";

    5. in punt 10., a), wordt de woorden "kweekbare kiemen" vervangen door de woorden "kiemen bij 30° C"; ;

    6. in punt 11., wordt b) vervangen als volgt :

      "b) het aantal kiemen bij 30° C is niet hoger dan 100 per ml na tien dagen bewaring bij 30° C +/- 1° C in de oorspronkelijke verpakking;";

    7. in punt 11., c), worden de woorden "50 NTU" vervangen door de woorden "100 NTU".

      Art...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT