Besluit van de Waalse Regering tot wijziging van het besluit van de Waalse Regering van 30 november 2018 houdende verscheidene tijdelijke maatregelen ter bestrijding van Afrikaanse varkenspest bij wilde zwijnen, de 28 février 2019

Artikel 1. In artikel 1, lid 1, 9°, van het besluit van de Waalse Regering van 30 november 2018 houdende verscheidene tijdelijke maatregelen ter bestrijding van Afrikaanse varkenspest bij wilde zwijnen, gewijzigd bij de besluiten van de Waalse Regering van 20 december 2018 en 11 en 25 januari 2019, worden, in de Franse versie, het woord "et" ingevoegd tussen de woorden "de trouver" en de woorden "de débusquer" en worden de woorden "de longue distance" vervangen door de woorden "une longue distance".

Art. 2. In artikel 16 van hetzelfde besluit wordt het tweede lid opgeheven.

Art. 3. Artikel 18 van hetzelfde besluit wordt aangevuld met een lid, luidend als volgt:

"De vernietiging van wilde zwijnen in het verstrekt observatiegebied is, eveneens samen met de jachtrechthouders, de taak van het personeel van de administratie, van het Departement Onderzoek van het Natuurlijk en Landbouwmilieu van de Waalse Overheidsdienst, evenals van de personen gemachtigd door de administratie. De jachtrechthouders, de eigenaars en rechthebbenden kunnen zich niet verweren tegen deze samenwerking, behoudens in de eigendommen die een privé-woonst vormen in de zin van artikel 15 van de Grondwet.".

Art. 4. In hoofdstuk IV van hetzelfde besluit wordt een afdeling 2/1 ingevoegd, bevattende de artikelen 26/1, 26/2, 26/3, 26/4 en 26/5, luidend als volgt :

"Afdeling 2/1 - Vernietiging van wilde zwijnen voor de bestrijding van de verspreiding van Afrikaanse varkenspest

Art. 26/1. De jachtrechthouders in het waakzaamheidsgebied moeten wild zwijn vernietigen met het oog op het nastreven van het doel van totale ontvolking van wild zwijn om sanitaire leegstand te verzekeren.

Art. 26/2. De vernietiging kan zowel overdag als `s nachts plaatsvinden.

Art. 26/3. De vernietiging wordt verricht door de houders van het jachtrecht en hun particuliere veldwachters, evenals door de houders van een geldige jachtvergunning, uitgenodigd door eerstgenoemden.

De vernietiging van wilde zwijnen in het waakzaamheidsgebied is, eveneens samen met de jachtrechthouders, de taak van het personeel van de administratie, van het Departement Onderzoek van het Natuurlijk en Landbouwmilieu van de Waalse Overheidsdienst, evenals van de personen gemachtigd door de administratie. De jachtrechthouders, de eigenaars en rechthebbenden kunnen zich niet verweren tegen deze samenwerking, behoudens in de eigendommen die een privé-woonst vormen in de zin van artikel 15 van de Grondwet.

Art. 26/4. Voor de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT