Besluit van de Waalse Regering tot vaststelling van de overdrachten van bevoegdheden in het 'Centre wallon de Recherches agronomiques' (Waals Centrum voor landbouwkundig onderzoek), de 13 juillet 2017

HOOFDSTUK I. - Algemeen

Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder :

  1. het Wetboek : het Waalse Landbouwwetboek;

  2. het centrum: het Waals Centrum voor Landbouwkundig Onderzoek opgericht bij artikel D.366 van het Wetboek.

    Art. 2. De overdrachten van bevoegdheden worden toegekend aan de statutaire personeelsleden van het centrum.

    De overdrachten toegekend aan de titularis van een ambt worden eveneens toegekend aan de ambtenaar belast met dat ambt.

    Art. 3. Bij afwezigheid of verhindering van de directeur-generaal worden de overdrachten waarmee hij is belast, bij gebreke van andersluidende regelgevende bepalingen of bijzondere schikkingen die door de titularis van het ambt zijn getroffen, tijdens de duur van de afwezigheid of de verhindering toegekend aan de adjunct-directeur-generaal.

    Bij afwezigheid of verhindering van de adjunct-directeur-generaal worden de overdrachten waarmee hij is belast alsook de in het eerste lid bedoelde overdrachten, bij gebreke van andersluidende regelgevende bepalingen of bijzondere schikkingen die door de titularis van het ambt zijn getroffen, tijdens de duur van de afwezigheid of de verhindering toegekend aan de wetenschappelijk inspecteur-generaal van het betrokken Departement of, voor de centrale diensten, aan de directeuur van de betrokken Directie.

    Bij afwezigheid of verhindering van de wetenschappelijk inspecteur-generaal van het betrokken Departement of van de directeur van de betrokken Directie in de centrale diensten worden de overdrachten uitgeoefend door de hiërarchische meerdere.

    Bij gelijktijdige afwezigheid of verhindering van de directeur-generaal, van de adjunct-directeur-generaal en de wetenschappelijk inspecteur-generaal van het betrokken Departement of van de directeur van de betrokken Directie in de centrale diensten oefenen de aanwezige leden van het Directiecomité de overdrachten uit.

    De hiërarchische meerderen van een gemachtigd ambtenaar mogen, om welke reden ook, de overdrachten die hem zijn toegekend, uitoefenen. De beslissingen van de hiërarchische meerderen mogen evenwel niet in de plaats gesteld worden van de reeds genomen beslissingen, medegedeeld door de gemachtigd ambtenaar.

    Art. 4. De bedragen dekken het geheel van de uitgave en luiden exclusief BTW.

    Wordt er een abonnement genomen op een tijdschrift, een periodiek of een databank of wordt er een voorwerp gehuurd, dekken de uitgaven de jaarlijkse kosten van het abonnement of van de huur.

    Art. 5. Er wordt aan de directeur-generaal en aan de adjunct-directeur-generaal, in de aangelegenheden die onder hun respectievelijke bevoegdheid vallen, een delegatie toegekend om elke dringende en dwingende maatregel te treffen met het oog op de veiligheid van de goederen en de personen.

    Elke gemachtigde licht de Minister, binnen de tien werkdagen te rekenen van de dag waarop hij in staat is om dit te doen, in over de krachtens lid 1 genomen beslissingen.

    Art. 6. De directeur-generaal en de adjunct-directeur-generaal hebben, in de aangelegenheden die onder hun respectievelijke gezag, overdracht om:

  3. alle vervolgingen uit te oefenen, voor de rechtbank te dagen of te doen verschijnen;

  4. elk beslag te laten leggen;

  5. elke kwestieuze zaak toe te vertrouwen aan een advocaat;

  6. elke bewarende maatregel te nemen om de rechten van het centrum te vrijwaren, daarin inbegrepen om aangiften van iedere schuldvordering ten laste van failliet verklaarde ondernemingen of van bedrijven die een reorganisatie ondergaan, te ondertekenen en bij de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel neer te leggen;

  7. om de uitgaven betreffende de betaling van nalatigheidsinteresten...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT