Besluit van de Voorzitter van het Directiecomité houdende oprichting van nieuwe diensten binnen de Algemene Administratie van de Inning en de Invordering en tot wijziging en aanvulling van het besluit van 17 december 2013 tot oprichting van de operationele diensten van de Algemene Administratie van de Inning en de Invordering, de 22 décembre 2014

Artikel 1. Binnen de Algemene Administratie van de Inning en Invordering wordt een vijftiende regionaal Invorderingscentrum opgericht voor het Duitse taalgebied, genaamd " regionaal Invorderingscentrum van Eupen-Sankt-Vith ", waarvan de zetel is vastgesteld in de bijlage 1 van dit besluit.

Art. 2. Binnen elk regionaal Invorderingscentrum, met uitzondering van het regionaal Invorderingscentrum van Eupen-Sankt-Vith, wordt een equipe Inning (hierna genaamd Team Inning) opgericht, waarvan de bevoegdheden zijn vastgesteld in artikel 5 van het besluit van de Voorzitter van het Directiecomité van 17 december 2013, zoals vervangen door dit besluit.

Elk Team Inning wordt onder het toezicht geplaatst, in de zin van de wet houdende organisatie van de begroting en van de comptabiliteit van de federale Staat,van de Invorderinginspecties volgens een verdeling vastgesteld in de tabel van bijlage 2.

Art. 3. § 1. Binnen het regionaal Invorderingscentrum van Eupen-Sankt-Vith worden twee polyvalente equipes Inning en Invordering opgericht (hierna genaamd polyvalente Teams), die belast zijn met de inning en invordering van directe belastingen, van de belasting over de toegevoegde waarde, van de met de inkomstenbelastingen gelijkgestelde belastingen, van de diverse taksen, alsook van de niet-fiscale schuldvorderingen, toegewezen aan de Algemene Administratie van de Inning en Invordering, krachtens wettelijke of reglementaire bepalingen, volgens een verdeling vastgesteld in de bijlagen 2 en 3.

§ 2. De inning en invordering van de heffingen die,voor de inwerkingtreding van dit besluit, onder de bevoegdheid van het Ontvangkantoor directe belastingen en het kantoor Niet-Fiscale Invordering van Eupen vallen, worden, te rekenen vanaf de datum van inwerkingtreding van dit besluit, aan het Team Eupen toevertrouwd. Indien, na de datum van inwerkingtreding van dit besluit, dezelfde heffingen worden hernomen in documenten van welke aard ook die relevant zouden zijn voor het Ontvangkantoor directe belastingen en het kantoor Niet-Fiscale Invordering van Eupen, worden hun inning en invordering verzekerd door het Team Eupen. Hetzelfde geldt, indien de heffingen zijn vastgesteld op naam van het Ontvangkantoor directe belastingen en van het kantoor Niet-Fiscale Invordering van Eupen na datum van inwerkingtreding van dit besluit, en zij zijn hernomen in documenten van welke aard ook die relevant zijn voor deze laatste. In dat geval worden hun inning en invordering verzekerd door het Team Eupen.

De inning en invordering van heffingen die onder de bevoegdheid vallen van het Ontvangkantoor directe belastingen en het kantoor Niet-Fiscale Invordering van Sankt-Vith, voor de inwerkingtreding van dit besluit, worden, te rekenen vanaf de datum van inwerkingtreding van dit besluit, aan het Team Sankt-Vith toevertrouwd. Indien, na de datum van inwerkingtreding van dit besluit, dezelfde heffingen zijn hernomen in documenten van welke aard ook die relevant zouden zijn voor het Ontvangkantoor directe belastingen en het kantoor Niet-Fiscale Invordering van Sankt-Vith, worden hun inning en invordering verzekerd door het Team Sankt-Vith. Hetzelfde geldt, indien de heffingen zijn vastgesteld op naam van het Ontvangkantoor directe belastingen en het kantoor Niet-Fiscale Invordering van Sankt-Vith na datum van inwerkingtreding van dit besluit, en zij zijn hernomen in documenten van welke aard ook die relevant zijn voor deze laatste. In dat geval worden hun inning en invordering verzekerd door het Team Sankt-Vith.

De inning en invordering van de heffingen die, voor de inwerkingtreding van dit besluit, behoren tot het Ontvangkantoor btw van Verviers, worden, te rekenen vanaf de inwerkingtreding van dit besluit, volgens het geval, aan het Team Eupen of aan het Team Sankt-Vith, volgens de verdeling vastgesteld in bijlage 3, toevertrouwd. Indien, na de datum van inwerkingtreding van dit besluit, dezelfde heffingen worden hernomen in documenten van welke aard ook die relevant zouden zijn voor het Ontvangkantoor btw van Verviers, worden hun inning en invordering verzekerd door het Team Eupen of door het Team Sankt-Vith volgens het geval, volgens de verdeling vastgesteld in bijlage 3. Hetzelfde geldt, indien de heffingen zijn vastgesteld op naam van het Ontvangkantoor btw van Verviers na datum van inwerkingtreding van dit besluit, en zij zijn hernomen in documenten van welke aard ook die relevant zijn voor deze laatste. In dat geval worden hun inning en invordering verzekerd door het Team Eupen of door het Team Sankt-Vith.

§ 3. De Teams Eupen en Sankt-Vith worden onder het toezicht geplaatst, in de zin van de wet houdende organisatie van de begroting en van de comptabiliteit van de federale Staat,van de leidinggevende ambtenaar van het regionaal Invorderingscentrum van Eupen-Sankt-Vith.

§ 4. Binnen het regionaal Invorderingscentrum van Eupen-Sankt-Vith wordt een Dienst boekhoudcontrole opgericht, belast met het toezicht op de materiële verrichtingen uitgevoerd...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT