Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 8 april 2022 tot toekenning van een subsidie aan lokale besturen voor de opbouw van opvangcapaciteit voor tijdelijk ontheemden uit Oekraïne, tot wijziging van diverse besluiten van de Vlaamse Regering en tot intrekking van het besluit van de Vlaamse Regering van 14 maart 2022 tot toekenning van een subsidie aan lokale besturen voor het creëren van bijkomende opvangplaatsen voor de tijdelijk ontheemden uit Oekraïne, de 29 juin 2022

Artikel 1. Aan artikel 1 van het besluit van de Vlaamse Regering van 8 april 2022 tot toekenning van een subsidie aan lokale besturen voor de opbouw van opvangcapaciteit voor tijdelijk ontheemden uit Oekraïne, tot wijziging van diverse besluiten van de Vlaamse Regering en tot intrekking van het besluit van de Vlaamse Regering van 14 maart 2022 tot toekenning van een subsidie aan lokale besturen voor het creëren van bijkomende opvangplaatsen voor de tijdelijk ontheemden uit Oekraïne wordt een punt 9° toegevoegd, dat luidt als volgt:

"9° Rijksregister: het Rijksregister, vermeld in artikel 1, § 1, van de wet van 8 augustus 1983 tot regeling van een rijksregister van de natuurlijke personen.".

Art. 2. In hetzelfde besluit wordt een hoofdstuk 1/1, dat bestaat uit artikel 1/1 ingevoegd, dat luidt als volgt:

"Hoofdstuk 1/1. Subsidiëring van de begeleiding van de ontheemden

Artikel 1/1. Een gemeente komt in aanmerking voor een subsidie voor de begeleiding van tijdelijk ontheemden uit Oekraïne.

Voor de berekening van de subsidie wordt uitgegaan van de optelsom van het aantal meerderjarige tijdelijk ontheemden uit Oekraïne en het aantal minderjarige Oekraïners, op basis van de informatie uit het rijksregister.

Voor de eerste schijf van deze subsidie wordt het resultaat van de optelsom, vermeld in het tweede lid, op basis van de informatie waarover het agentschap beschikt op 30 juni 2022, vermenigvuldigd met 400 en met 0,45.

Voor de tweede schijf van deze subsidie wordt het resultaat van de optelsom, vermeld in het tweede lid, op basis van de informatie waarover het agentschap beschikt op 30 september 2022, vermenigvuldigd met 400 en met 0,45.

Voor de derde schijf van deze subsidie wordt het resultaat van de optelsom, vermeld in het tweede lid, op basis van de informatie waarover het agentschap beschikt op 31 december 2022, vermenigvuldigd met 400 en met 0,3.".

Art. 3. In hetzelfde besluit wordt het opschrift van hoofdstuk 2 vervangen door wat volgt:

"Hoofdstuk 2. Private en publieke plekken in de Vlaamse Huisvestingstool en subsidiëring van de publieke plekken".

Art. 4. In artikel 2 van hetzelfde besluit worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  1. het eerste lid wordt opgeheven;

  2. in het tweede lid wordt de zinsnede "De private slaapplek, vermeld in het eerste lid," vervangen door de woorden "Een private slaapplek";

  3. het derde en vierde lid worden opgeheven.

    Art. 5. In artikel 3 van hetzelfde besluit worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  4. in het eerste lid worden tussen de woorden "als er" en de woorden "geen opknapwerken" de woorden "in de opvangplaats" ingevoegd;

  5. in het tweede lid, punt 4°, wordt de zinsnede "3 maanden" vervangen door de zinsnede "90 kalenderdagen".

    Art. 6. In artikel 4, eerste lid, van hetzelfde besluit wordt tussen de woorden "als er" en de woorden "opknapwerken nodig" de woorden "in de opvangplaats" ingevoegd.

    Art. 7. In hetzelfde besluit wordt een artikel 4/1...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT