Besluit van de Vlaamse Regering tot toekenning van een subsidie voor infrastructuur en uitbating van een vaccinatiecentrum, de 4 juin 2021

Artikel 1. De Vlaamse Regering kent vanuit begrotingsartikel SJ0-1SMC2GA-WT een subsidie toe voor de infrastructuur en uitbating van operationele vaccinatiecentra.

Art. 2. De subsidie wordt toegekend aan iedere gemeente die als penhoudende gemeente is aangeduid voor het vaccinatiecentrum, zoals vermeld in bijlage 1 bij dit besluit.

Art. 3. De subsidie heeft betrekking op de periode van 1 augustus 2021 tot en met 15 oktober 2021.

Art. 4. De subsidie heeft tot doel de infrastructurele en uitbatingskosten van vaccinatiecentra te financieren. Deze kosten omvatten onder andere :

  1. de huurprijs voor de accommodatie

  2. de energiekosten (met inbegrip van water en telefonie)

  3. de kosten voor onderhoud en schoonmaak;

  4. de uitbatingskosten (bewaking, ICT, kantoormateriaal en varia);

  5. de kosten voor niet-medisch personeel (onthaal, stewards, centrumverantwoordelijke, callcenter, en andere);

  6. de kosten verbonden aan het organiseren van vervoer voor minder mobiele personen en openbaar vervoer.

    Art. 5. § 1. Voor de kosten, vermeld in artikel 4, 1° tot en met 6°, bedraagt de subsidie 1,676 euro per inwoner per maand. Die subsidie wordt verdeeld op basis van het totale inwonersaantal van de gemeenten die het vaccinatiecentrum bedient.

    Voor het aantal inwoners van de gemeente, vermeld in het eerste lid, wordt het aantal inwoners op 1 januari 2020 in aanmerking genomen, dat in het Belgisch Staatsblad van 27 juli 2020 werd bekendgemaakt.

    De subsidie berekend met toepassing van het eerste lid wordt afgerond tot het hogere honderdtal.

    § 2. Aan de dertien centrumsteden wordt voor de kosten vermeld in artikel 4, 1°, een bijkomende forfaitaire subsidie van 24.000 euro per maand toegekend.

    § 3. De subsidiebedragen voor elke penhoudende gemeente worden vastgesteld in bijlage 2 die bij dit besluit is gevoegd.

    Art. 6. De subsidiebedragen, vermeld in artikel 5, § 1 en § 2, worden uiterlijk op 15 oktober 2021 uitbetaald. Als blijkt dat een vaccinatiecentrum niet langer actief is, wordt de subsidie stopgezet.

    Art. 7. Deze subsidie is voor de penhoudende gemeente een algemene werkingssubsidie. De penhoudende gemeente rapporteert over de uitgaven die gebeurd zijn voor het vaccinatiecentrum door ze in de jaarrekening te koppelen aan de code ABB-VC-PEN .

    Art. 8. Er is bij de toekenning van de subsidie geen voorafgaande controle vereist.

    Art. 9. De volgende regelingen worden met ingang van 1 augustus 2021 opgeheven :

  7. het besluit van de Vlaamse Regering van 22 januari 2021...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT