Besluit van de Vlaamse Regering voor het nemen van dringende en tijdelijke maatregelen in het onderwijs ten gevolge van de COVID-19-crisis met betrekking tot de geïntegreerde proeven en kwalificatieproeven, het uitstel voor het indienen van leerplannen, het behoud van het statuut van gehuwd of zelfstandig student, het verlengen van subsidies voor de projecten `Taalstimulerende activiteiten' en `Lezen op School' en de budgetbeheersing inzake bijkomende lestijden, lesuren en uren-leraar voor de remediëring van leerlingen die leerachterstand hebben opgelopen door COVID-19, de 23 avril 2021

Artikel 1. In afwijking van artikel 56 van het besluit van de Vlaamse Regering van 19 juli 2002 betreffende de organisatie van het voltijds secundair onderwijs:

  1. is de organisatie van een geïntegreerde proef in het schooljaar 2020-2021 facultatief;

  2. doet, in voorkomend geval, de afwezigheid door overmacht van deskundigen bij de beoordeling van de in 1° vermelde proef, geen afbreuk aan de rechtsgeldigheid van die beoordeling.

    Art. 2. In afwijking van artikel 17 van het besluit van de Vlaamse Regering van 6 december 2002 betreffende de organisatie van het buitengewoon secundair onderwijs van opleidingsvorm 3:

  3. is de organisatie van een kwalificatieproef in het schooljaar 2020-2021 facultatief;

  4. doet, in voorkomend geval, de afwezigheid door overmacht van deskundigen bij de beoordeling van de in 1° vermelde proef in de kwalificatiecommissie, geen afbreuk aan de rechtsgeldigheid van die beoordeling.

    Art. 3. In afwijking van artikel 4, eerste lid, van het besluit van de Vlaamse Regering van 10 november 2006 tot vaststelling van de goedkeuringscriteria en indieningsmodaliteiten van de leerplannen, worden leerplannen van de studierichting Defensie en veiligheid, derde graad technisch secundair onderwijs, die op 1 september 2021 van toepassing worden in het eerste leerjaar van die graad, ingediend bij de bevoegde inspecteur-generaal uiterlijk 31 maart 2021.

    Art. 4. In afwijking van artikel 6/2 van het besluit van de Vlaamse Regering van 7 september 2007 betreffende de studiefinanciering van de Vlaamse Gemeenschap, behoudt de gehuwde student het statuut van gehuwd student tijdens het academiejaar 2020-2021 als hij over dit statuut beschikte in het verleden en dit statuut nooit heeft verloren.

    Art. 5. In afwijking van artikel 7/2 van hetzelfde besluit behoudt de student het statuut van zelfstandig student tijdens het academiejaar 2020-2021 op voorwaarde dat:

  5. hij over dit statuut beschikte in het verleden en dit statuut nooit heeft verloren; en

  6. hij niet voldoet aan de voorwaarden van het statuut van gehuwd student, vermeld in artikel 6 van hetzelfde besluit.

    Art. 6. In afwijking van artikel 4 van het besluit van de Vlaamse Regering van 10 juli 2020 tot toekenning van een projectsubsidie van maximaal 2.240.658 euro voor de organisatie van taalstimulerende activiteiten Nederlands in de schoolvakanties en de buitenschoolse opvang voor kinderen en jongeren, voor de periode van 20 juli 2020 tot en met 31 augustus 2021, kunnen activiteiten in het...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT