Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de inschakeling van exploitanten van diensten voor het verhuren van voertuigen met bestuurder in het vervoer van personen van en naar een vaccinatiecentrum in het kader van de nationale vaccinatiecampagne tegen COVID-19, de 4 mars 2021

Artikel 1. De exploitatievoorwaarden, vermeld in artikel 42, § 1, 4° tot en met 6°, van het decreet van 20 april 2001 betreffende de organisatie van het personenvervoer over de weg, zoals dat van kracht was tot 1 januari 2020, met toepassing van artikel 43 van het decreet van 29 maart 2019 betreffende het individueel bezoldigd personenvervoer, zijn niet van toepassing wat betreft het vervoer van personen van of naar een vaccinatiecentrum in het kader van de nationale vaccinatiecampagne tegen COVID-19.

Art. 2. Het bevoegde college kan, in afwijking van artikel 42, § 4 van het decreet van 20 april 2001 betreffende de organisatie van het personenvervoer over de weg, zoals dat van kracht was tot 1 januari 2020, met toepassing van artikel 43 van het decreet van 29 maart 2019 betreffende het individueel bezoldigd personenvervoer, de specifieke tarieven bepalen voor ritten die worden uitgevoerd van of naar een vaccinatiecentrum in het kader van de nationale vaccinatiecampagne tegen COVID-19.

Art. 3. Dit besluit treedt in werking op 26 februari 2021.

Art. 4. De Vlaamse minister, bevoegd voor het gemeenschappelijk vervoer, is belast met de uitvoering van dit besluit.

Handtekening

Brussel, 26 februari 2021.

De minister-president van de Vlaamse Regering,

J. JAMBON

De Vlaamse minister van Mobiliteit en Openbare Werken

L. PEETERS

Aanhef

Rechtsgronden

Dit besluit is gebaseerd op:

- het decreet van 20 maart 2020 over maatregelen in geval van een civiele noodsituatie met betrekking tot de volksgezondheid, artikel 5.

Vormvereisten

De volgende vormvereisten zijn vervuld:

- De Inspectie van Financiën heeft haar advies gegeven op 19/02/2021;

- Er is geen advies gevraagd aan de Raad van State, met toepassing van artikel 3, § 1, van de wetten op de Raad van State, gecoördineerd op 12 januari 1973.

Motivering

Dit besluit is gebaseerd op de volgende motieven:

- Gelet op de dringende noodzakelijkheid;

- Overwegende dat het...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT