Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 10 december 2010 tot uitvoering van het decreet betreffende de private arbeidsbemiddeling, wat betreft de invoering van een registratieverplichting voor sportmakelaars, de 7 juin 2019

Artikel 1. In artikel 2 van het besluit van de Vlaamse Regering van 10 december 2010 tot uitvoering van het decreet betreffende de private arbeidsbemiddeling, gewijzigd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 20 juni 2014, wordt punt 11° vervangen door wat volgt:

"11° adviescommissie: de adviescommissie, vermeld in 20/13 van het decreet.".

Art. 2. In hetzelfde besluit, gewijzigd bij de besluiten van de Vlaamse Regering van 27 mei 2011, 20 juni 2014 en 1 december 2017, wordt een hoofdstuk 4/1, dat bestaat uit artikel 13/1 tot en met 13/7 ingevoegd, dat luidt als volgt:

"Hoofdstuk 4/1. Specifieke bepalingen inzake activiteiten van sportmakelaars

Afdeling 1. - Voorwaarden tot registratie

Art. 13/1. § 1. Overeenkomstig artikel 20/1, § 1, van het decreet is een voorafgaande registratie als sportmakelaar vereist om diensten van private arbeidsbemiddeling voor sportbeoefenaars of voor rekening van werkgevers met het oog op het afsluiten van een arbeidsovereenkomst voor betaalde sportbeoefenaars te verrichten.

§ 2. Overeenkomstig artikel 20/1, § 2, 3°, van het decreet vermeldt de sportmakelaar zijn registratienummer bij externe communicatie, ongeacht in welke vorm.

In het eerste lid wordt verstaan onder externe communicatie: al de volgende gegevensbronnen, ongeacht in welke vorm:

  1. overeenkomsten;

  2. offertes;

  3. facturen;

  4. briefwisseling;

  5. e-mailverkeer;

  6. advertenties die worden gepubliceerd via geschreven of visuele media;

  7. websites.

    § 3. De sportmakelaar die zijn maatschappelijke zetel buiten het Vlaamse Gewest heeft of die als natuurlijke persoon kantoor houdt buiten het Vlaamse Gewest, houdt voor een administratieve controle de documenten en stukken die door de wet zijn vereist, en ook de documenten en de stukken die met de uitoefening van de activiteiten in het Vlaamse Gewest verband houden, op verzoek van de afdeling Vlaamse Sociale Inspectie van het Departement Werk en Sociale Economie naar eigen keuze ter beschikking op een van de volgende locaties:

  8. op de plaats in het Vlaamse Gewest waar de diensten worden verricht;

  9. op een adres in het Vlaamse Gewest die door het bureau is aangewezen.

    Art. 13/2. § 1. Conform artikel 20/2 van het decreet stelt de sportmakelaar een waarborg van vijfentwintigduizend euro bij een financiële instelling of verzekeraar.

    § 2. Uiterlijk dertig dagen na de registratie levert de sportmakelaar aan de administratie het bewijs dat de waarborg is gestort.

    § 3. Sportmakelaars die geen zetel in België hebben, kunnen het gelijkwaardigheidsbeginsel inroepen van de waarborg die is gestort in een andere lidstaat.

    In dat geval bewijst de sportmakelaar de gelijkwaardigheid, met betrekking tot het doel en de dekking die de waarborg biedt wat het...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT