Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse bepalingen betreffende het woonbeleid, de 30 novembre 2018

Artikel 1. Aan artikel 1, eerste lid, van het besluit van de Vlaamse Regering van 12 oktober 2007 tot reglementering van het sociale huurstelstel ter uitvoering van titel VII van de Vlaamse Wooncode, het laatst gewijzigd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 7 juli 2017, wordt een punt 34° toegevoegd, dat luidt als volgt:

"34° agentschap Wonen-Vlaanderen: het intern verzelfstandigd agentschap zonder rechtspersoonlijkheid Wonen-Vlaanderen, opgericht bij het besluit van de Vlaamse Regering van 16 december 2005 tot oprichting van het intern verzelfstandigd agentschap zonder rechtspersoonlijkheid Wonen-Vlaanderen.".

Art. 2. In artikel 10, eerste lid, van hetzelfde besluit, wordt de zinsnede "geactualiseerd, zoals bepaald in artikel 40" vervangen door de zinsnede "aangepast aan de evolutie van de gezondheidsindex. Als referenties worden daarvoor de indexcijfers gebruikt van de maand juni van het jaar voorafgaand aan het jaar waarin de keuze werd gemaakt en de maand juni die aan de aanpassing van de maximale huurprijs voorafgaat.".

Art. 3. Artikel 39 van hetzelfde besluit, gewijzigd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 6 februari 2009, wordt vervangen door wat volgt:

"Art. 39. Voor de bepaling van de marktwaarde, vermeld in artikel 38, maakt de verhuurder gebruik van het schattingsmodel dat het agentschap Wonen-Vlaanderen ter beschikking stelt. Het schattingsmodel is gebaseerd op de webtoepassing, vermeld in artikel 5, § 5, van de Vlaamse Wooncode. Als de verhuurder niet akkoord gaat met de geschatte waarde door het schattingsmodel, doet de VMSW op verzoek van de verhuurder een nieuwe schatting. De VMSW zal samen met de verhuurder de marktwaarde bepalen maar kan niet meer dan 10 % afwijken van de waarde geschat door het schattingsmodel.

Het schattingsmodel wordt geactualiseerd als de webtoepassing, vermeld in artikel 5, § 5, van de Vlaamse Wooncode, wordt geactualiseerd.

Het agentschap Wonen-Vlaanderen evalueert het schattingsmodel minstens om de negen jaar.".

Art. 4. In hetzelfde besluit, worden de volgende artikelen opgeheven:

  1. artikel 40, gewijzigd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 23 december 2016;

  2. artikel 41, gewijzigd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 6 februari 2009.

    Art. 5. Artikel 44 van hetzelfde besluit wordt vervangen door wat volgt:

    "Art. 44. Voor een woning waarvan het verwachte energieverbruik inzake ruimteverwarming en sanitair warm water lager ligt dan het referentie-energieverbruik, wordt een energiecorrectie toegepast.

    Na mededeling aan de Vlaamse regering legt de minister de wijze vast waarop de energiecorrectie wordt berekend. De...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT