Besluit van de Vlaamse Regering betreffende curriculumdossiers en leerplannen in het onderwijs, de 4 mai 2018

Hoofdstuk I. - Curriculumdossier

Artikel 1. Op basis van de rubrieken, opgenomen in bijlage 1, voor de eerste graad, en in bijlage 2, voor de tweede en derde graad, die bij dit besluit zijn gevoegd, wordt een curriculumdossier als vermeld in artikel 147/1, § 1, van de Codex Secundair Onderwijs van 17 december 2010, door volgende instanties samen opgesteld:

  1. het Gemeenschapsonderwijs;

  2. de verenigingen van schoolbesturen van het gesubsidieerd onderwijs;

  3. de schoolbesturen van het gesubsidieerd onderwijs die niet tot een vereniging zijn toegetreden;

  4. een afvaardiging van de centra voor vorming van zelfstandigen en kleine en middelgrote ondernemingen: doch uitsluitend als het curriculumdossier betrekking heeft op een structuuronderdeel dat duaal kan worden georganiseerd.

    Art. 2. § 1. De instanties, vermeld in artikel 1, dienen een curriculumdossier ter goedkeuring in bij de bevoegde dienst van het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming uiterlijk op 1 september van het schooljaar dat voorafgaat aan het schooljaar waarop het van toepassing wordt.

    De bevoegde dienst en de onderwijsinspectie toetsen elk of het curriculumdossier beantwoordt aan artikel 147/1, § 1 en 2, van de Codex Secundair Onderwijs van 17 december 2010.

    De Vlaamse Regering beslist uiterlijk twee maanden na indiening over de goedkeuring van een curriculumdossier. Als binnen die termijn geen beslissing is genomen, is het curriculumdossier van rechtswege goedgekeurd.

    De termijnen in dit artikel gelden als vervaltermijnen.

    § 2. In afwijking van paragraaf 1 gelden de volgende data voor de curriculumdossiers die op 1 september 2019 van toepassing worden:

  5. voor indiening ter goedkeuring van de curriculumdossiers: uiterlijk twee maanden na de goedkeuring van de desbetreffende eindtermen en uitbreidingsdoelen Nederlands;

  6. voor de beslissing tot goedkeuring van de curriculumdossiers: uiterlijk twee maanden na de indiening, vermeld in punt 1°.

    Art. 3. § 1. Als de instanties, vermeld in artikel 1, geen curriculumdossier hebben ingediend binnen de vastgelegde termijn, stelt de bevoegde dienst zelf het curriculumdossier samen. De bevoegde dienst houdt, waar mogelijk, rekening met de standpunten van de voormelde instanties.

    De Vlaamse Regering beslist over de goedkeuring van het curriculumdossier, na advies van de onderwijsinspectie. Als uiterlijk op 30 november van het schooljaar dat voorafgaat aan het schooljaar waarop het curriculumdossier van toepassing wordt, geen beslissing is genomen, is het curriculumdossier van rechtswege goedgekeurd.

    De termijnen in dit artikel gelden als vervaltermijnen.

    § 2. In afwijking van de datum, vermeld in paragraaf 1, tweede lid, geldt voor de curriculumdossiers die op 1 september 2019 van toepassing worden als datum "uiterlijk vijf maanden na de goedkeuring van de desbetreffende eindtermen en uitbreidingsdoelen Nederlands".

    Art. 4. Wanneer in toepassing van artikel 146, § 1, van de Codex Secundair onderwijs van 17 december 2010 vervangende eindtermen, uitbreidingsdoelen Nederlands of specifieke eindtermen worden goedgekeurd, worden deze op vraag van het aanvragende schoolbestuur aan het curriculumdossier van het relevante structuuronderdeel of structuuronderdelen als bijlage toegevoegd. De bijlage geeft hierbij duidelijk aan welke eindtermen, uitbreidingsdoelen Nederlands of specifieke eindtermen voor het betrokken schoolbestuur vervangen worden.

    Behoudens de vervangende eindtermen, uitbreidingsdoelen Nederlands of specifieke eindtermen, vermeld in het eerste lid, blijven alle overige doelen van het...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT