Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van artikel 37, 40 en 43 van het besluit van de Vlaamse Regering van 22 maart 2013 betreffende het inzagerecht en de bemiddeling bij interlandelijke adoptie en artikel 27, 28 en 31 van het besluit van de Vlaamse Regering van 19 februari 2016 betreffende de voorbereiding bij adoptie, de 25 novembre 2016

HOOFDSTUK 1. - Adoptiediensten voor interlandelijke adoptie

Artikel 1. In artikel 37 van het besluit van de Vlaamse Regering van 22 maart 2013 betreffende het inzagerecht en de bemiddeling bij interlandelijke adoptie wordt paragraaf 2 vervangen door wat volgt:

" § 2. Vanaf 2017 ontvangen erkende adoptiediensten, binnen het jaarlijks beschikbaar begrotingskrediet, jaarlijks een basissubsidie voor personeels- en werkingskosten van 230.000 euro.

De basissubsidie wordt, binnen het jaarlijks beschikbaar begrotingskrediet, vermeerderd met:

  1. 3000 euro per voorlopig goedgekeurd kanaal, vermeld in artikel 9, § 1, gedurende de eerste drie jaar na goedkeuring door het Vlaams Centrum voor Adoptie, op voorwaarde dat bij herkomstlanden waar een accreditatie vereist is, die ook verkregen is;

  2. 6000 euro per herkomstland waarin een kanaal geopend is als vermeld in artikel 11 en waarmee een lopende samenwerking bestaat. Er is een lopende samenwerking als de adoptiedienst in de afgelopen drie jaar een kind heeft geplaatst bij kandidaat-adoptanten;

  3. het subsidiebedrag, vermeld in punt 1°, vervalt als het voorlopig goedgekeurde kanaal geopend wordt als vermeld in artikel 11.".

Art. 2. Artikel 40 van hetzelfde besluit wordt vervangen door wat volgt:

"Art. 40. De adoptiedienst heeft in minstens vijf herkomstlanden een lopende samenwerking of bezorgt het Vlaams Centrum voor Adoptie minimaal één inlichtingendossier als vermeld in artikel 4, § 1. Er is een lopende samenwerking als de adoptiedienst in de afgelopen drie jaar een kind heeft geplaatst bij kandidaat-adoptanten.

De adoptiedienst onderneemt minstens één keer per jaar een missie naar een van de geopende kanalen waarmee de dienst een lopende samenwerking heeft. De adoptiedienst bezorgt binnen een maand na afloop van de missie een verslag van die missie aan het Vlaams Centrum voor Adoptie.".

Art. 3. In artikel 43 van hetzelfde besluit wordt de zinsnede "Ten minste 70%" vervangen door de zinsnede "Ten minste 70% en maximaal 85%".

HOOFDSTUK 2. - Dienst voor maatschappelijk onderzoek

Art. 4. Artikel 27 van het besluit van de Vlaamse Regering van 19 februari 2016 betreffende de voorbereiding bij adoptie wordt vervangen door wat volgt:

"Art. 27. Conform artikel 11 van het decreet van 20 januari 2012 erkent Kind en Gezin de dienst voor maatschappelijk onderzoek voor een hernieuwbare periode van minimaal twee en maximaal vijf jaar, volgens de procedures, vermeld in hoofdstuk 6 van dit besluit.

Het...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT