Besluit van de Vlaamse Regering betreffende het tijdelijke project 'leerlingenvervoer buitengewoon onderwijs', de 10 novembre 2016

HOOFDSTUK 1. - Algemene bepalingen

Artikel 1. In dit besluit wordt verstaan onder :

  1. Conceptnota : de bisconceptnota `Leerlingenvervoer buitengewoon onderwijs', goedgekeurd door de Vlaamse Regering op 17 juli 2015, opgenomen als bijlage;

  2. Pilootproject : een geheel van 2 geselecteerde pilootgebieden die bepaald worden door de Vlaamse minister, bevoegd voor het onderwijs, en de Vlaamse minister, bevoegd voor mobiliteit. De pilootgebieden zijn geografisch afgebakend. Alle scholen buitengewoon onderwijs die in dit geografisch gebied gevestigd zijn nemen deel.

    HOOFDSTUK 2. - Doelstelling en organisatie

    Art. 2. Tijdens het schooljaar 2017-2018 wordt een pilootproject `leerlingenvervoer buitengewoon onderwijs' georganiseerd.

    Art. 3. Binnen het pilootproject zijn twee pilootgebieden geselecteerd :

  3. Het pilootgebied Leuven;

  4. Het pilootgebied Hooglede - Izegem - Ingelmunster - Roeselare.

    Art. 4. De twee pilootgebieden zijn geselecteerd op basis van de volgende criteria :

  5. Beheersbaarheid van het aantal scholen;

  6. Bestaande samenwerkingsverbanden tussen scholen buitengewoon onderwijs;

  7. Een landelijk versus een verstedelijkt gebied;

  8. Evenwichtige verdeling van de verschillende types en opleidingsvormen;

  9. Het engagement van het pilootgebied om tijdens het pilootproject mee te werken aan de uitwerking van de conceptnota.

    Art. 5. Het pilootproject wordt gebruikt om in te schatten wat de implicaties zijn van de uitwerking van de conceptnota leerlingenvervoer op basis van de volgende pijlers :

  10. Een lokale bepaling van het recht op leerlingenvervoer;

  11. Een multimodale organisatie van het leerlingenvervoer;

  12. Een decentralisatie die concreet de vorming van een aantal verzorgingsgebieden in heel Vlaanderen omvat;

  13. Een verdere uitbouw van buitenschoolse opvang.

    Art. 6. De structurele implementatie van een nieuw concept leerlingenvervoer in heel Vlaanderen zal voorbereid worden via de opstart van een pilootproject, waar binnen de volgende fasen toegewerkt zal worden naar de implementatie van het nieuwe concept :

  14. De voorbereiding van de uitrol van het pilootproject start vanaf 1 september 2016. Deze voorbereidende fase wordt gekenmerkt door overleg en samenwerking tussen alle relevante stakeholders en de centrale stuurgroep. Daarbij worden de verschillende elementen van de conceptnota uitgewerkt. Dit gebeurt in functie van de uitrol van het pilootproject vanaf 1 maart 2017. De voorbereiding van de uitrol van het pilootproject loopt tot 30 juni 2017.

  15. ...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT