Besluit van de Vlaamse Regering houdende wijziging van diverse bepalingen met betrekking tot het grond- en pandenbeleid, de 17 juillet 2015

HOOFDSTUK 1. - Wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 16 juni 1998 tot aanmoediging van projecten inzake het zelfstandig wonen van personen met een fysieke handicap in sociale woonwijken

Artikel 1. In artikel 18, § 1, van het besluit van de Vlaamse Regering van 16 juni 1998 tot aanmoediging van projecten inzake het zelfstandig wonen van personen met een fysieke handicap in sociale woonwijken wordt voor de periode van 31 december 2009 tot en met 22 december 2013 het tweede lid vervangen door wat volgt :

"De personen, vermeld in het eerste lid, moeten bij de inschrijving voor en de toelating tot een ADL-woning beantwoorden aan de inkomens- en eigendomsvoorwaarden, vermeld in het sociaal huurbesluit. Bij de toewijzing wordt rekening gehouden met de bepalingen van titel II, hoofdstuk VI, afdeling I, van het besluit van de Vlaamse Regering van 17 maart 2006 betreffende de regie van de zorg en bijstand tot sociale integratie van personen met een handicap en betreffende de erkenning en subsidiëring van een Vlaams Platform van verenigingen van personen met een handicap.".

Art. 2. In artikel 19 van hetzelfde besluit, vervangen bij het besluit van de Vlaamse Regering van 12 oktober 2007, worden met ingang van 31 december 2009 de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. het tweede lid wordt vervangen door wat volgt :

    "De jaarlijkse huurprijs van het ADL-centrum wordt vastgesteld op minimaal 5,5 % van de geactualiseerde kostprijs. Die huurprijs wordt verminderd met een bedrag dat overeenstemt met de theoretische annuïteit die de sociale huisvestingsmaatschappij zou moeten dragen op een leningskrediet ten bedrage van de subsidies, vermeld in artikel 21, § 1, tweede lid, 3°. ";

  2. er wordt een derde lid toegevoegd, dat luidt als volgt :

    "In dit artikel wordt verstaan onder geactualiseerde kostprijs : de som van alle uitgaven voor de oprichting of de verwerving van het ADL-centrum, alsook voor de uitgevoerde sanerings-, verbeterings- en aanpassingswerkzaamheden, alsook de waardering van gebouwen of gronden die kosteloos verworven of in erfpacht gekregen zijn. Vóór die som gemaakt wordt, worden de kosten, naargelang van het jaar waarin ze werden gemaakt, vermenigvuldigd met de coëfficiënt die jaarlijks voor 1 juli door de minister wordt vastgesteld.".

    Art. 3. Artikel 20 van hetzelfde besluit, vervangen bij het besluit van de Vlaamse Regering van 30 juni 2006, wordt met ingang van 31 december 2009 vervangen door wat volgt, zonder afbreuk te doen aan latere wijzigingen :

    "Art. 20. Bij de aanvraag van de subsidie voor een ADL-cluster die bij het agentschap wordt ingediend, worden de volgende documenten gevoegd :

  3. het principieel akkoord met een erkende dienst voor zelfstandig wonen over de bouw van een nieuwe ADL-cluster of de aanpassing of aanvulling van een bestaande ADL-cluster;

  4. het advies van de VMSW over de integratie in een sociale woonwijk waarvoor een verrichting is aangemeld conform artikel 4, § 1, van het besluit van de Vlaamse Regering van 18 juli 2008 houdende de procedure voor de planning, de vaststelling en de goedkeuring van de uitvoeringsprogramma's in het kader van de planmatige realisatie van sociale woonprojecten en houdende de financiering van verrichtingen in het kader van sociale woonprojecten.

    De opname in het door de minister goedgekeurde uitvoeringsprogramma conform artikel 11, tweede lid, van het besluit, vermeld in het eerste lid, 2°, geldt als principiële belofte van subsidie, op voorwaarde dat uit de beoordeling van het ontwerpdossier, vermeld in artikel 18, vierde lid, van het voormelde besluit, blijkt dat voldaan is aan de technische normen waaraan sociale woningen en sociale kavels moeten voldoen, en aan de normen, vermeld in hoofdstuk II.

    Na de opname, vermeld in het tweede lid, legt het agentschap de maximumsubsidie, vermeld in artikel 21, § 1, eerste lid, van dit besluit, vast op het Fonds voor de Huisvesting.

    De VMSW brengt het agentschap binnen een termijn van vijfenveertig kalenderdagen na de betekening van het ontwerpdossier op de hoogte van haar beslissing over de conformiteit, vermeld in het tweede lid.

    Als voldaan is aan de normen, vermeld in het tweede lid, berekent het agentschap de subsidie conform artikel 21 van dit besluit en betekent het agentschap het bedrag van de subsidie op basis van de raming, eventueel na de aanpassing van de vastlegging, vermeld in het derde lid, aan de aanvrager.".

    Art. 4. In artikel 21, § 6, van hetzelfde besluit, gewijzigd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 30 juni 2006, wordt de zinsnede "artikel 18, § 3," vervangen door de zinsnede "artikel 18, § 1, eerste lid, 3°, ".

    Art. 5. In artikel 23 van hetzelfde besluit, gewijzigd bij de besluiten van de Vlaamse Regering van 25 juli 2000 en 30 juni 2006, wordt met ingang van 31 december 2009 het derde lid opgeheven.

    HOOFDSTUK 2. - Wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 28 mei 2004 betreffende de dossiersamenstelling van de aanvraag voor een stedenbouwkundige vergunning

    Art. 6. In artikel 16, eerste lid, van het besluit van de Vlaamse Regering van 28 mei 2004 betreffende de dossiersamenstelling van de aanvraag voor een stedenbouwkundige vergunning, gewijzigd bij de besluiten van de Vlaamse Regering van 23 december 2005, 29 mei 2009, 5 juni 2009, 3 juli 2009, 2 juli 2010, 19 oktober 2012 en 1 maart 2013, worden met ingang van 7 mei 2010 punt 11° en 12° opgeheven.

    Art. 7. In bijlage III bij hetzelfde besluit, vervangen bij het besluit van de Vlaamse Regering van 29 mei 2009, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  5. in punt 11 worden de woorden "een sociale last of" en de zinsnede "12a en" ingetrokken;

  6. punt 12a wordt ingetrokken.

    HOOFDSTUK 3. - Wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 29 september 2006 betreffende de voorwaarden voor de overdracht van onroerende goederen door de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen en de sociale huisvestingsmaatschappijen ter uitvoering van de Vlaamse Wooncode

    Art. 8. In het besluit van de Vlaamse Regering van 29 september 2006 betreffende de voorwaarden voor de overdracht van onroerende goederen door de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen en de sociale huisvestingsmaatschappijen ter uitvoering van de Vlaamse Wooncode wordt met ingang van 31 december 2009 een artikel 7/1 ingevoegd, dat luidt als volgt :

    "Art. 7/1. De verkoopprijs van sociale koopwoningen, sociale kavels en middelgrote kavels wordt vastgesteld conform het reglement van de prijsnormen waaraan sociale koopwoningen, sociale kavels en middelgrote kavels moeten voldoen, dat als bijlage V bij dit besluit is gevoegd.".

    Art. 9. Aan artikel 11 van hetzelfde besluit, vervangen bij het besluit van 14 maart 2008 en gewijzigd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 6 februari 2009, wordt voor de periode van 31 december 2009 tot en met 14 december 2013 een punt 5° toegevoegd, dat luidt als volgt :

    "5° het reglement van de prijsnormen waaraan sociale koopwoningen, sociale kavels en middelgrote kavels moeten voldoen, dat als bijlage V bij dit besluit is gevoegd.".

    Art. 10. Aan hetzelfde besluit wordt met ingang van 31 december 2009 een bijlage V toegevoegd, die als bijlage bij dit besluit gevoegd is, zonder afbreuk te doen aan latere wijzigingen.

    Art. 11. In bijlage V bij hetzelfde besluit worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  7. in artikel 3, eerste lid, wordt de zinsnede ", afgerond naar het eerstvolgende veelvoud van 100 euro," opgeheven;

  8. aan artikel 3 wordt een derde lid toegevoegd, dat luidt als volgt :

    "De verkoopprijs, in voorkomend geval verhoogd met het gedeelte van de vergoeding, vermeld in het tweede lid, wordt afgerond naar het eerstvolgende veelvoud van 100 euro.";

  9. in artikel 4 wordt het tweede lid opgeheven;

  10. in artikel 9 wordt de zinsnede "artikel 6, § 3, eerste lid," vervangen door de zinsnede "artikel 7, § 3, eerste lid,";

  11. in artikel 10 wordt de zin "Elk van de uitgavenposten, alsook elk van de eventueel verkregen subsidies wordt afgerond naar het eerstvolgende veelvoud van 100 euro." opgeheven;

  12. in artikel 14 wordt het tweede lid opgeheven;

  13. in artikel 17 wordt het tweede lid opgeheven.

    HOOFDSTUK 4. - Wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 21 september 2007 houdende subsidiëring van projecten ter ondersteuning van het lokaal woonbeleid

    Art. 12. In artikel 6 van het besluit van de Vlaamse Regering van 21 september 2007 houdende subsidiëring van projecten ter ondersteuning van het lokaal woonbeleid, vervangen bij het besluit van de Vlaamse Regering van 10 december 2010 en gewijzigd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 21 december 2012, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  14. in paragraaf 3, tweede lid, worden de zinsnede ", een gemeentelijk reglement sociaal wonen" en de zinsnede "4.1.9 en" ingetrokken;

  15. in paragraaf 6, tweede lid, worden de woorden "reglementering of" en de zinsnede "4.1.9 en" ingetrokken.

    HOOFDSTUK 5. - Wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 18 juli 2008 houdende de procedure voor de planning, de vaststelling en de goedkeuring van de uitvoeringsprogramma's in het kader van de planmatige realisatie van sociale woonprojecten en houdende de financiering van verrichtingen in het kader van sociale woonprojecten

    Art. 13. In artikel 1, eerste lid, van het besluit van de Vlaamse Regering van 18 juli 2008 houdende de procedure voor de planning, de vaststelling en de goedkeuring van de uitvoeringsprogramma's in het kader van de planmatige realisatie van sociale woonprojecten en houdende de financiering van verrichtingen in het kader van sociale woonprojecten worden voor de periode van 1 september 2009 tot en met 31 december 2013 de volgende wijzigingen aangebracht :

  16. er worden een punt 2° /1 en een punt 2° /2 ingevoegd, die luiden als volgt :

    "2° /1 beveiligde zending : een van de volgende betekeningswijzen :

    1. een aangetekende brief;

    2. een afgifte tegen ontvangstbewijs;

    3. elke andere door de minister toegestane betekeningswijze waarbij de datum van kennisgeving...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT