Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 8 december 1993 betreffende de controle op de afwezigheid wegens ziekte, van het besluit van de Vlaamse Regering van 26 januari 2001 betreffende de mandaten van directeur, algemeen directeur en coördinerend directeur in het niet-tertiair onderwijs en van het besluit van de Vlaamse Regering van 15 februari 2008 betreffende het ziekteverlof, het verlof voor verminderde prestaties wegens ziekte en de terbeschikkingstelling wegens ziekte voor bepaalde personeelsleden van het onderwijs en de centra voor leerlingenbegeleiding, voor wat betreft het langdurig verlof voor verminderde prestaties wegens medische redenen, en tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 31 maart 2006 tot regeling van sommige verloven en terbeschikkingstellingen voor de personeelsleden van de hogescholen in de Vlaamse Gemeenschap en van de Hogere Zeevaartschool, de 17 octobre 2014

HOOFDSTUK 1. - Wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 8 december 1993 betreffende de controle op de afwezigheid wegens ziekte

Artikel 1. In artikel 2, 2°, en artikel 6 van het besluit van de Vlaamse Regering van 8 december 1993 betreffende de controle op de afwezigheid wegens ziekte, gewijzigd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 25 januari 1995, wordt het woord "controle-organisme" telkens vervangen door het woord "controleorgaan".

Art. 2. In artikel 5, eerste lid, van hetzelfde besluit, vervangen bij het besluit van de Vlaamse Regering van 25 januari 1995 en gewijzigd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 24 november 1998, wordt het woord "controle-organisme" telkens vervangen door het woord "controleorgaan".

Art. 3. In artikel 7, § 2, van hetzelfde besluit, gewijzigd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 25 januari 1995, wordt het woord "controle-organisme" vervangen door het woord "controleorgaan".

Art. 4. In artikel 8 van hetzelfde besluit, gewijzigd bij de besluiten van de Vlaamse Regering van 25 januari 1995 en 24 november 1998, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. in paragraaf 1, 2 en 4 wordt het woord "controle-organisme" vervangen door het woord "controleorgaan";

  2. in paragraaf 3, tweede lid, wordt het woord "controleorganisme" vervangen door het woord "controleorgaan".

    Art. 5. In artikel 12 en 16 van hetzelfde besluit wordt het woord "controle-organisme" vervangen door het woord "controleorgaan".

    Art. 6. In artikel 15, § 1, vijfde lid, van hetzelfde besluit, gewijzigd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 24 november 1998, wordt het woord "controleorganisme" vervangen door het woord "controleorgaan".

    Art. 7. In hetzelfde besluit, gewijzigd bij de besluiten van de Vlaamse Regering van 25 januari 1995, 27 oktober 1998, 24 november 1998, 15 februari 2008 en 21 oktober 2011, wordt een hoofdstuk V/1, dat bestaat uit artikel 20/4 tot en met artikel 20/7, ingevoegd, dat luidt als volgt :

    "Hoofdstuk V/1. - Toekenning van een langdurig verlof voor verminderde prestaties wegens medische redenen

    Art. 20/4. Het personeelslid, vermeld in artikel 1, dat een langdurig verlof voor verminderde prestaties wegens medische redenen, zoals vermeld in hoofdstuk III/1 van het besluit van de Vlaamse Regering van 15 februari 2008 betreffende het ziekteverlof, het verlof voor verminderde prestaties wegens ziekte, het langdurig verlof voor verminderde prestaties wegens medische redenen en de terbeschikkingstelling wegens ziekte voor bepaalde personeelsleden van het onderwijs en de centra voor leerlingenbegeleiding wil opnemen, stuurt zijn aanvraag, samen met een geneeskundig verslag, opgemaakt door de geneesheer-specialist, naar het controleorgaan. In het geneeskundig verslag vermeldt de geneesheer-specialist :

  3. de omstandige motivering waarom een volledige hervatting van de opdracht die het personeelslid had voor de afwezigheid wegens ziekte, niet meer mogelijk is;

  4. een voorstel voor het volume van de nog te verrichten prestaties.

    Art. 20/5. De aanvraag voor het langdurig verlof voor verminderde prestaties wegens medische redenen wordt door de controlearts

  5. toegestaan;

  6. toegestaan maar met aanpassing van het percentage van de nog te verrichten prestaties;

  7. geweigerd.

    Art. 20/6. Als de controlearts de aanvraag voor het langdurig verlof voor verminderde prestaties wegens medische redenen goedkeurt, deelt hij die beslissing onmiddellijk mee aan de betrokkene.

    Als de controlearts de aanvraag voor het langdurig verlof voor verminderde prestaties wegens medische redenen weigert of als hij de aanvraag toestaat maar met aanpassing van het percentage van de nog te verrichten prestaties, deelt hij dat onmiddellijk mee aan de betrokkene. De weigering of de aanpassing van het percentage wordt ten aanzien van het personeelslid schriftelijk gemotiveerd.

    Als het betrokken personeelslid niet akkoord gaat met de beslissing van de controlearts, kan er na een overleg tussen de geneesheer-specialist en de controlearts eventueel een aangepaste aanvraag worden ingediend. De controlearts deelt zijn beslissing onmiddellijk mee aan het personeelslid.

    Als de geneesheer-specialist niet akkoord gaat met die laatste beslissing van de controlearts en ze binnen vijf werkdagen geen overeenstemming bereiken over de uiteindelijke beslissing, kan de geneesheer-specialist beroep aantekenen tegen die beslissing. Ze stellen dan in gezamenlijk overleg een andere arts van het controleorgaan als scheidsrechter aan.

    De scheidsrechter voert binnen 24...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT