Besluit van de regering van de Franse Gemeenschap tot wijziging van de verschillende besluiten met betrekking tot ambtenarenzaken, de 19 janvier 2023

Artikel 1. Artikel 4 van het besluit van de regering van de Franse Gemeenschap van 22 juli 1996 houdende het statuut van de ambtenaren van de Diensten van de regering van de Franse Gemeenschap, gewijzigd bij het besluit van de regering van de Franse Gemeenschap van 22 oktober 2003, bij het besluit van de regering van de Franse Gemeenschap van 1 juli 2010, bij het besluit van de regering van de Franse Gemeenschap van 12 april 2019, wordt vervangen door hetgeen volgt:

"Art. 4 Elke wijziging of uitvoeringsmaatregel van regelgevende aard aan deze statuten wordt onderworpen aan het advies van het Directiecomité en maakt het voorwerp uit van een verslag aan de regering dat tegelijk met het besluit waarop het betrekking heeft in het Belgisch Staatsblad wordt bekendgemaakt.

Het directiecomité heeft na ontvangst van de aanvraag 15 werkdagen tijd om advies uit te brengen; daarna wordt het advies geacht gunstig te zijn.

In geval van een naar behoren met redenen omklede noodsituatie kan de termijn tot tien dagen worden verkort".

Art. 2. Artikel 24, eerste lid, van hetzelfde besluit, gewijzigd bij het besluit van de regering van de Franse Gemeenschap van 19 december 2018, wordt vervangen door wat volgt:

"De ambtenaar-generaal die de leiding heeft van de Algemene directie Ambtenarenzaken en Human Resources of zijn afgevaardigde is verantwoordelijk voor de uitvoering van de stageprogramma's.".

Art. 3. In het besluit van de regering van de Franse Gemeenschap van 12 januari 1998 tot vaststelling van het administratief en geldelijk statuut van het personeel van O.N.E. wordt een artikel 5/1 ingevoegd dat luidt als volgt:

"Art. 5/1. In artikel 4 wordt het woord "Directiecomité" vervangen door "Directieraad".".

Art. 4. Het opschrift van het besluit van de regering van de Franse Gemeenschap van 28 juni 1999 betreffende de toekenning van een kledingtoelage aan sommige personeelsleden van de Diensten van de regering van de Franse Gemeenschap wordt vervangen door wat volgt:

"Besluit van de regering van de Franse Gemeenschap van 28 juni 1999 betreffende de toekenning van een kledingtoelage aan sommige personeelsleden van de Diensten van de regering van de Franse Gemeenschap, van de Conseil Supérieur de l'Audiovisuel, van Wallonie-Bruxelles Enseignement en van de instellingen van openbaar nut die onder het Comité van sector XVII ressorteren".

Art. 5. Artikel 1 van hetzelfde besluit wordt vervangen door de volgende tekst:

"Artikel 1. Dit besluit is van toepassing op de personeelsleden van de regeringsdiensten van de Franse Gemeenschap, de Conseil Supérieur de l'Audiovisuel, Wallonie-Bruxelles Enseignement en de organisaties van openbaar nut die onder Sectorcomité XVII ressorteren.".

Art. 6. Artikel 4 van hetzelfde besluit wordt vervangen door de volgende tekst:

"Art. 4 Voor de regeringsdiensten wijzen de secretaris-generaal en de administrateurs-generaal, of hun afgevaardigden, respectief binnen het Secretariaat-Generaal en de Algemene Administratie onder hun verantwoordelijkheid, de personeelsleden aan die verantwoordelijk zijn voor het indienen bij de Secretaris-Generaal van een lijst van personeelsleden aan wie wordt voorgesteld een jaarlijkse kledingtoelage toe te kennen.

Voor instellingen van openbaar nut, de Conseil Supérieur de l'Audiovisuel of Wallonie-Bruxelles Enseignement, wijst de leidende ambtenaar van de instelling, of zijn afgevaardigde, de personeelsleden aan die hem een lijst moeten voorleggen van de personeelsleden aan wie wordt voorgesteld een jaarlijkse kledingtoelage toe te kennen.

Deze voorstellen houden rekening met de behoeften van de personeelsleden, waaronder de staat van hun kleding.

De secretaris-generaal of de leidend ambtenaar van de instelling van openbaar nut, of hun afgevaardigde, stelt op basis van deze voorstellen en rekening houdend met artikel 3, een lijst op van de personeelsleden die hij aanwijst als begunstigden van de kledingtoelage en zendt hun een bestelbon toe.".

Art. 7. In het besluit van de regering van de Franse Gemeenschap van 26 juli 2000 ter bescherming van de personeelsleden tegen geweld en tegen ongewenst seksueel of psychologisch gedrag op het werk binnen de Diensten van de regering van de Franse...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT