Besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap tot wijziging van het besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap van 20 september 2012 tot instelling van een mandatenregeling voor de ambtenaren-generaal van de Diensten van de Regering van de Franse Gemeenschap en de instellingen van openbaar nut die onder het Comité van Sector XVIIressorteren, de 9 décembre 2021

Artikel 1. Artikel 32 van het besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap van 20 september 2012 tot instelling van een mandatenregeling voor de ambtenaren-generaal van de Diensten van de Regering van de Franse Gemeenschap en de instellingen van openbaar nut die onder het Comité van Sector XVIIressorteren, vervangen bij het besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap van 27 april 2016, en gewijzigd bij de besluiten van 24 april 2019 en 19 november 2020, wordt vervangen als volgt :

" Art. 32. De mandaathouders worden geëvalueerd twee jaar na hun aanstelling en in de loop van het laatste jaar van de zittingstijd.

Deze evaluaties hebben betrekking op de uitvoering en het niveau van uitvoering van de beheersopdrachten en de strategische en operationele doelstellingen waarvoor de mandaathouder verantwoordelijk is op grond van zijn opdrachtenblad, de bestuursovereenkomst en, voor de mandaathouders van rang 16 die geen deel uitmaken van het Directiecomité en van rang 15, van de doelstellingenovereenkomst.

Voor de instellingen van openbaar nut van categorie A en categorie B in de zin van de wet van 16 maart 1954 betreffende de controle op sommige instellingen van openbaar nut hebben de evaluaties betrekking op de uitvoering en het niveau van uitvoering van beheersopdrachten en strategische en operationele doelstellingen waarvoor de mandaathouder verantwoordelijk is op grond van zijn opdrachtenblad, het beheersplan en de beheers- of bestuursovereenkomst. ".

Art. 2. Artikel 33 van hetzelfde besluit, gewijzigd bij het besluit van 27 april 2016, wordt vervangen als volgt :

" Art. 33. § 1. De mandaathouders van rang 17 en de leidende ambtenaren van de instellingen van openbaar nut worden door de Regering geëvalueerd.

De mandaathouders van 16+ en 16 die deel uitmaken van het Directiecomité van het ministerie van de Franse Gemeenschap worden door een Commissie geëvalueerd die samengesteld is als volgt :

  1. de Minister van Ambtenarenzaken die de Commissie voorzit ;

  2. de Minister-President ;

  3. de functioneel bevoegde minister(s) ;

  4. de Secretaris-generaal voor de mandaathouders van het ministerie van de Franse Gemeenschap of de leidend ambtenaar van de instelling voor de mandaathouders van de instellingen van openbaar nut.

    De mandaathouders van rang 16 die geen deel uitmaken van het Directiecomité en de mandaathouders van rang 15 van het ministerie van de Franse Gemeenschap, worden geëvalueerd door een Commissie die samengesteld is als volgt :

  5. de rechtstreekse hiërarchische meerdere van de geëvalueerde mandaathouder ;

  6. de hiërarchische meerdere N+2 van de geëvalueerde mandaathouder.

    De mandaathouders van 16 of 15 van de instellingen van openbaar nut worden geëvalueerd door een Commissie die samengesteld is als volgt :

  7. de leidend ambtenaar van de instelling die de Commissie voorzit ;

  8. de hiërarchische meerdere(n) van de mandaathouder.

    De mandaathouders van rang 16 en...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT