Besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap ter uitvoering van het decreet van 14 juli 2021 over de plaatsingscapaciteit van de Franse Gemeenschap om te zorgen voor de uitvoering van en de controle op het elektronisch toezicht, en over het tijdschema voor rechtzoekenden die zijn veroordeeld tot een vrijheidsbenemende straf van drie jaar of minder, de 25 novembre 2021

HOOFDSTUK 1. - Definities

Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder:

  1. decreet: het decreet van 14 juli 2021 over de plaatsingscapaciteit van de Franse Gemeenschap om te zorgen voor de uitvoering van en de controle op het elektronisch toezicht, en over het tijdschema voor rechtzoekenden die zijn veroordeeld tot een vrijheidsbenemende straf van drie jaar of minder;

  2. dagelijkse tijdsbezetting: periode waarin de rechtzoekende werkt of een opleiding volgt die tot een kwalificatie leidt;

  3. werkdagen: alle andere dagen dan zaterdagen, zondagen en feestdagen.

HOOFDSTUK 2. - Directie voor Elektronisch Toezicht

Art. 2. De dienst die verantwoordelijk is voor de uitvoering van en het toezicht op het elektronisch toezicht is de Directie voor Elektronisch Toezicht.

Deze dienst ressorteert onder de Algemene Administratie van de Justitiehuizen van de Franse Gemeenschap.

HOOFDSTUK 3. - Informatie over de plaatsingscapaciteit

Art. 3. De Directie Elektronisch Toezicht communiceert ten minste maandelijks, en telkens wanneer zij dit nodig acht, elektronisch met de mandaterende overheden over haar plaatsingscapaciteit, teneinde hen op de hoogte te houden van de context van de uitvoering van de opdrachten die haar toevertrouwd zijn.

HOOFDSTUK 4. - Standaardtijdschema

Art. 4. § 1. Het in artikel 15 van het decreet bedoelde standaardtijdschema bestaat uit een ononderbroken tijdsbesteding die is gewijd aan de dagelijkse bezigheden van de rechtzoekende, zijn verplaatsingen en zijn vrije tijd.

De dagelijkse tijdsbezetting van de rechtzoekende bepaalt het aantal uren van het standaardtijdschema.

Indien de rechtzoekende geen dagelijkse tijdsbezetting heeft, wordt hem dagelijks een ononderbroken periode van vier uur toegekend, van acht uur 's morgens tot twaalf uur 's morgens. Deze periode is bedoeld voor het zoeken naar werk, maatschappelijke herinschakelingsactiviteiten of gezinssteun.

Indien de rechtzoekende een halftijdse beroepsbezigheid uitoefent, krijgt hij een ononderbroken periode van acht uur per dag.

Indien de rechtzoekende een voltijdse dagelijkse tijdsbezetting heeft, wordt hem dagelijks een ononderbroken periode van twaalf uur toegekend.

Indien de dagelijkse tijdsbezetting, het zoeken naar werk, activiteiten gericht op maatschappelijke herinschakeling of gezinssteun zulks rechtvaardigen, kan de boven bedoelde periode worden gesplitst of verplaatst naar de strikt noodzakelijke tijdsspanne.

§ 2. Op zaterdagen, zondagen en...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT