Besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap tot wijziging van het besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap van 2 juni 2004 betreffende het verlof van de personeelsleden van de Regeringsdiensten van de Franse Gemeenschap, van de Hoge raad voor de Audiovisuele Sector en van de instellingen van openbaar nut die onder het Sectorcomité XVII ressorteren, de 19 février 2021

HOOFDSTUK I. - Bepalingen tot wijziging van het besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap van 2 juni 2004 betreffende het verlof van de personeelsleden van de Regeringsdiensten van de Franse Gemeenschap, van de Hoge raad voor de Audiovisuele Sector en van de instellingen van openbaar nut die onder het sectorcomité XVII ressorteren

Artikel 1. In artikel 1, § 3, van het besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap van 2 juni 2004 betreffende het verlof van de personeelsleden van de Regeringsdiensten van de Franse Gemeenschap, van de Hoge raad voor de Audiovisuele Sector en van de instellingen van openbaar nut die onder het sectorcomité XVII ressorteren, wordt het 19de lid aangevuld met de woorden "of bij de voorzitter van een Vergadering".

Art. 2. In hoofdstuk III van hetzelfde besluit wordt afdeling 6 vervangen door de volgende tekst

"Afdeling 6 - Moederschapsverlof

Artikel 23. - Het moederschapsverlof bepaald in artikel 39 van de Arbeidswet van 16 maart 1971 wordt gelijkgesteld met een periode van dienstactiviteit.

Artikel 24. - De bezoldiging die verschuldigd is voor de periode waarin de ambtenaar met moederschapsverlof is, kan niet meer bedragen dan 15 weken, of 19 weken in geval van een meerling.

De vergoeding die verschuldigd is voor de uit hoofde van artikel 32/1 toegestane verlenging van de postnatale rusttijd mag niet meer dan 24 weken bedragen.

Artikel 25. - Wanneer de ambtenaar het moederschapsverlof heeft uitgeput en de geboorte na de uitgerekende datum plaatsvindt, wordt het moederschapsverlof verlengd tot de werkelijke geboortedatum. Gedurende deze periode is de ambtenaar met moederschapsverlof.

In afwijking van artikel 24 is de bezoldiging verschuldigd.

Artikel 26. - Op verzoek van de werkneemster (ambtenaar) wordt het moederschapsverlof, overeenkomstig artikel 39 van de Arbeidswet van 16 maart 1971, na de negende week verlengd met een periode gelijk aan de duur van de periode gedurende dewelke zij haar arbeid heeft voortgezet vanaf de zesde week voorafgaand aan de effectieve bevallingsdatum of vanaf de achtste week wanneer een meerling wordt verwacht. In geval van vroeggeboorte wordt deze termijn verminderd met het aantal dagen dat zij heeft gewerkt tijdens de periode van zeven dagen die aan de bevalling voorafging.

Met werkdagen die kunnen worden uitgesteld tot na het postnatale verlof, worden gelijkgesteld

  1. jaarlijks vakantieverlof;

  2. de in artikel 12 bedoelde feestdagen;

  3. de in de artikelen 13 en 14 bedoelde verloven;

  4. verlof om dwingende familieredenen;

  5. afwezigheden wegens ziekte of ongeval;

  6. de periode van volledige verwijdering van de arbeid als maatregel ter bescherming van het moederschap.

    In geval van meerlingen wordt op verzoek van de ambtenaar de periode van onderbreking van de arbeid na de negende week, die overeenkomstig de bepalingen van lid 2 kan worden verlengd, met ten hoogste twee weken verlengd.

    Artikel 27. - Overeenkomstig artikel 39, lid 3, van de Arbeidswet van 16 maart 1971 kunnen de laatste twee weken van de postnatale rustperiode op haar verzoek worden omgezet in postnatale rustdagen, wanneer de ambtenaar de periode van werkonderbreking met ten minste twee weken na de negende week kan verlengen.

    Uiterlijk vier weken vóór het einde van de verplichte postnatale rustperiode moet de ambtenaar de overheid waaronder zij ressorteert schriftelijk in kennis stellen van de omschakeling en de planning bedoeld in artikel 39, derde lid, van de Arbeidswet...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT