Besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap tot uitvoering van het decreet van 18 januari 2018 betreffende de organisatie van een database en een verslag betreffende de subsidies in de Franse Gemeenschap, de 25 juin 2020

HOOFDSTUK 1. - De inhoud van het verslag bedoeld in artikel 2 van het decreet

Artikel 1. Het verslag bedoeld in artikel 2 van het decreet van 18 januari 2018 betreffende de organisatie van een database en een verslag betreffende de subsidies in de Franse Gemeenschap is gestructureerd volgens de verdeling van de bevoegdheden tussen de Ministers, zoals vastgesteld door de Regering.

De database van de subsidies heeft tot doel om bij de toekenning van de subsidie voor een grotere administratieve transparantie en de naleving van het algemeen belang te zorgen.

Art. 2. Met betrekking tot de begrotingsinformatie over de subsidies vermeldt het verslag naast de organisatieafdeling en het basisartikel van het decreet houdende de uitgavenbegroting van het betrokken jaar vanaf hetwelk de kredieten aan de subsidie worden toegekend, ook het activiteitenprogramma waarin het basisartikel wordt ingedeeld.

Voor de subsidies toegekend door de publiekrechtelijke rechtspersonen opgericht bij de Franse Gemeenschap of die hieronder ressorteren, met inbegrip van de juridische structuren die hierin ontstaan zijn, vermeldt het verslag het basisartikel dat de middelen bevat, zoals de jaarlijkse dotatie, toegekend aan deze publiekrechtelijke rechtspersonen.

Art. 3. De wettelijke basis vermeld in het verslag bepaalt, voor elke subsidie:

  1. het decreet dat de subsidie organiseert;

  2. in voorkomend geval, het besluit van de Regering genomen ter uitvoering van het decreet bedoeld in 1° ;

  3. het ministerieel besluit betreffende de subsidie of de beslissing van het beheersorgaan van de subsidiërende instantie, wanneer deze informatie nodig is om de aan de subsidie toegepaste wettelijke basis nader te bepalen.

    Art. 4. Als de financiële steun in de toekenning van voordelen in natura bestaat, vermeldt het verslag alleen maar of deze terbeschikkingstelling van middelen in de vorm van de overdracht van goederen of levering van prestaties gebeurt.

    Art. 5. In het verslag wordt de beschrijving van de begunstigde op de volgende manier georganiseerd:

  4. als het om een rechtspersoon gaat, vermeldt het verslag :

    1. dat het om een rechtspersoon gaat ;

    2. de benaming van de rechtspersoon zoals aangegeven bij de Kruispuntbank van Ondernemingen en het KBO-nummer ;

    3. de rechtsvorm van de rechtspersoon ;

    4. de postcode van de zetel van de rechtspersoon.

  5. als het om een natuurlijke persoon of een vereniging of een organisatie zonder rechtspersoonlijkheid gaat, vermeldt het verslag :

    1. dat het om...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT