Besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap van bijzondere machten nr. 35 houdende afwijking van diverse bepalingen met betrekking tot het aanvullend secundair beroepsonderwijs, afdeling verpleegkunde in het kader van de COVID-19 gezondheidscrisis, de 18 juin 2020

Artikel 1. § 1. In afwijking van artikel 3, § 2, tweede lid, van het decreet van 11 mei 2017 betreffende de vierde graad van het aanvullend secundair beroepsonderwijs, afdeling verpleegkunde, kan de klassenraad voor het jaar 2019-2020 de organisatie van andere zittingen toestaan tot uiterlijk 31 oktober 2020.

§ 2. In afwijking van artikel 3, § 2, vierde lid, van hetzelfde decreet beslist de klassenraad voor het schooljaar 2019-2020 voor de overeenkomstig het vorige lid georganiseerde zittingen uiterlijk op 31 oktober 2020 over de uitreiking van het brevet van ziekenhuisverpleegkundige of ziekenhuisverpleegkundige - oriëntatie geestelijke gezondheid en psychiatrie.

Art. 2. In afwijking van artikel 3, leden 3 en 5, van hetzelfde decreet is de verdeling per studiejaar van de lestijden van klinische en theoretische opleiding niet van toepassing voor leerlingen die zijn ingeschreven in het eerste, tweede en derde jaar in 2019-2020, en dit tot ze het getuigschrift ziekenhuisverpleegkundige of ziekenhuisverpleegkundige - geestelijke gezondheid en psychiatrische geaardheid hebben behaald, op voorwaarde dat de betrokken leerlingen ten minste voor het eerste jaar zijn geslaagd.

De 2960 lestijden (2466 uur) van de klinische onderwijsopleiding, waarvan minimaal 2760 lestijden (2300 uur) in de vakken bedoeld in het tweede lid van artikel 21 en het tweede lid van artikel 25 van hetzelfde decreet, moeten aan het einde van de opleiding als geheel worden verwezenlijkt.

De 2448 lestijden (2040 uur) van de theoretische lerarenopleiding moeten voor het einde van de gehele opleiding zijn gevolgd.

Art. 3. § 1. In afwijking van punt 1 van eerste lid van artikel 9 van hetzelfde decreet wordt de verplichting om in 2019-2020 theoretische proeven te organiseren afgeschaft voor de eerste en tweedejaars leerlingen. Het is aan de inrichtende machten om te beslissen of zij deze proeven al dan niet handhaven.

Als de theorieproeven worden gehandhaafd, kan een in 2019-2020 gegeven cursus in de volgende jaren worden geëvalueerd voor eerste en tweedejaarsstudenten. Zij moeten aan het einde van de gehele cursus zijn afgerond, op voorwaarde dat de betrokken leerlingen ten minste het eerste jaar van hun opleiding hebben doorlopen.

§ 2. Wanneer de theorieproeven in 2019-2020 worden gehandhaafd, kunnen ze op afstand worden georganiseerd. In dat geval verzoekt de school de leerling uiterlijk tien werkdagen voor de datum waarop de proef moet worden afgelegd, formeel te melden of hij...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT