Besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap tot vaststelling van het administratieve en geldelijke statuut van het WBE-personeel, de 22 mai 2019

HOOFDSTUK I. - Algemene bepalingen

Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt onder "bijzonder decreet" verstaan: het bijzonder decreet van 7 februari 2019 tot oprichting van de overheidsinstelling belast met het ambt van inrichtende macht voor het onderwijs georganiseerd door de Franse Gemeenschap.

Dit besluit is van toepassing op de ambtenaren van de in artikel 2 van het bijzonder decreet bedoelde autonome overheidsinstantie, hierna "WBE".

Art. 2. Behoudens de afwijkingen waarin dit besluit voorziet, zijn het besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap van 22 juli 1996 houdende het statuut van de ambtenaren van de Diensten van de Regering van de Franse Gemeenschap en het besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap van 22 juli 1996 houdende het geldelijke statuut van de ambtenaren van de Diensten van de Regering van de Franse Gemeenschap, van toepassing op WBE-ambtenaren.

De bepalingen die de bepalingen van de in het vorige lid bedoelde besluiten wijzigen, aanvullen of vervangen, zijn van rechtswege van toepassing op de in artikel 1, tweede lid, bedoelde ambtenaren, tenzij zij uitwerkingen hebben op de bepalingen die het voorwerp hebben uitgemaakt van de in dit besluit bedoelde afwijkingsmaatregelen.

Voor de toepassing op de ambtenaren bedoeld in artikel 1, lid 2, van de besluiten bedoeld bij het eerste lid, worden de woorden "ambtenaar van de Diensten van de Regering" en "ambtenaren van de Diensten van de Regering" vervangen door de woorden "WBE-ambtenaar" en "WBE -ambtenaren".

HOOFDSTUK II. - Bepalingen die afwijken van het besluit van de regering van de Franse Gemeenschap van 22 juli 1996 houdende het statuut van de ambtenaren van de Diensten van de Regering van de Franse Gemeenschap

Art. 3. Voor de in artikel 1, lid 2, bedoelde ambtenaren wordt artikel 1 van het besluit van de regering van de Franse Gemeenschap van 22 juli 1996 houdende het statuut van de ambtenaren van de Diensten van de Regering van de Franse Gemeenschap als volgt gelezen:

"Artikel 1. De hoedanigheid van WBE-ambtenaar is erkend voor elk lid van het personeel dat daar in vaste dienst is. ".

Art. 4. Artikel 2 van hetzelfde decreet moet als volgt worden gelezen:

"Artikel 2. § 1. Elk personeelslid wordt benoemd in een graad, overeenkomstig de tabel in bijlage 1 bij dit besluit, die hem in een rang en categorie plaatst en machtigt hem ertoe een van de in het kader van WBE vastgestelde ambten te bekleden en die overeenkomt met die graad.

§ 2. De graden worden in rangen verdeeld, waarvan het aantal voor elk niveau als volgt is bepaald:

  1. op niveau 1: zes rangen, met de nummers 10 tot 12, 15, 16 en 17;

  2. op niveau 2+: drie rangen, met de nummers 25 tot 27;

  3. op niveau 2: drie rangen, met de nummers 20 tot 22;

  4. op niveau 3: drie rangen, met de nummers 30 tot 32.

    In elk niveau zijn de rangen genummerd in volgorde van hun hiërarchische belang, waarbij het grootste aantal overeenkomt met de hoogste rang.

    Met uitzondering van de vaste loopbaan en de toegang tot het in de artikelen 44 tot 45 bedoelde niveau, worden de bevorderingsgraden tot en met rang 15 verdeeld in omkaderingsgraden en deskundigengraden.

    Tenzij anders is bepaald, worden de bevoegdheden inzake toewijzing en delegatie toegekend aan de ambtenaren die houder zijn van een graad van rang 12 met toepassing van dit besluit, uitsluitend uitgeoefend door ambtenaren die in een omkaderingsgraad van rang 12 zijn ingedeeld.

    In afwijking van het voorgaande lid oefent de ambtenaar die houder is van een omkaderingsgraad van rang 11 de bevoegdheden uit die bij artikel 5 van dit statuut en op het gebied van tucht-, proeftijd- en beoordelingsaangelegenheden zijn toegekend aan de ambtenaren die houder zijn van een rang 12, maar mag hij niet de in artikel 88, tweede alinea, bedoelde beoordelaar zijn.

    § 3. 1° Niveau 1 is onderverdeeld in vier categorieën:

    - ambtenaren-generaal;

    - administratief personeel;

    - inspectiepersoneel;

    - gespecialiseerd personeel.

    1. Niveau 2+ is onderverdeeld in twee categorieën:

      - administratief personeel;

      - gespecialiseerd personeel;

    2. Niveaus 2 en 3 zijn onderverdeeld in drie categorieën:

      - administratief personeel;

      - technisch personeel;

      - gespecialiseerd personeel.

      § 4. De WBE-raad bepaalt de voorwaarden voor de toegang tot elk van de in § 3 genoemde categorieën.".

      Art. 5. Artikel 3, eerste lid, van hetzelfde besluit moet als volgt gelezen worden:

      "De ambtenaren-generaal, met uitzondering van de ambtenaren die een ambt van adjunct-directeur-generaal, bedoeld in artikel 8, § 4, uitoefenen, worden op tijdelijke basis benoemd overeenkomstig de bepalingen van het bijzonder decreet en de bepalingen van het besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap van 5 juni 2019 betreffende het mandatenstelsel voor de ambtenaren-generaal in WBE.

      De ambtenaren van andere categorieën worden benoemd door de WBE-raad of door de instantie of de ambtenaar-generaal...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT