Besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap tot uitvoering van de artikelen 3, § 2, derde en vijfde lid, 5, § 2, 7, § 2, 26, en 144, § 4, van het decreet van 13 september 2018 tot oprichting van de Algemene sturingsdienst voor de scholen en psycho-medisch-sociale centra en tot bepaling van het statuut van de zonedirecteurs en afgevaardigden voor de doelstellingenovereenkomst, de 22 mai 2019

HOOFDSTUK 1. - Definities

Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder :

  1. " het decreet " : het decreet van 13 september 2018 tot oprichting van de Algemene sturingsdienst voor de scholen en psycho-medisch-sociale centra en tot bepaling van het statuut van de zonedirecteurs en afgevaardigden voor de doelstellingenovereenkomst.

  2. " zonedirecteur " : het lid van de Algemene Sturingsdienst voor de scholen en psycho-medisch-sociale centra bedoeld in artikel 3 van het decreet en waarvan de opdrachten bedoeld zijn in de artikelen 5 en 6 van het decreet;

  3. " afgevaardigde met een doelstellingenovereenkomst " : het lid van de Algemene Sturingsdienst voor de scholen en psycho-medisch-sociale centra bedoeld in artikel 3 van het decreet en waarvan de opdrachten bedoeld zijn in de artikelen 7 tot 9 van het decreet;

  4. " zonegroepen ": de groepen bedoeld in artikel 144, § 2, derde lid van het decreet;

  5. " zone " : de zones zoals bedoeld in artikel 1, § 2, 6°, van het decreet.

    HOOFDSTUK 2. - Ambtsprofielen van de zonedirecteur en van de afgevaardigde met een doelstellingenovereenkomst

    Art. 2. Het ambtsprofiel van de zonedirecteur bedoeld in artikel 5, § 2, van het decreet wordt opgenomen in bijlage nr. 1 bij dit besluit.

    Art. 3. Het ambtsprofiel van de afgevaardigde met een doelstellingenovereenkomst bedoeld in artikel 7, § 2, van het decreet wordt opgenomen in bijlage nr. 2 bij dit besluit.

    HOOFDSTUK 3. - Werking van de Algemene Sturingsdienst voor de scholen en psycho-medisch-sociale centra

    Art. 4. De verdeling tussen de verschillende zones van 88 afgevaardigden met een doelstellingenovereenkomst bedoeld in artikel 3, § 2, van het decreet, wordt bepaald als volgt :

  6. Waals-Brabant : 7 afgevaardigden met een doelstellingenovereenkomst;

  7. Brussel : 17 afgevaardigden met een doelstellingenovereenkomst;

  8. Henegouwen-centrum : 9 afgevaardigden met een doelstellingenovereenkomst;

  9. Henegouwen-zuid : 10 afgevaardigden met een doelstellingenovereenkomst;

  10. Hoei-Borgworm : 4 afgevaardigden met een doelstellingenovereenkomst;

  11. Luik : 12 afgevaardigden met een doelstellingenovereenkomst;

  12. Luxemburg : 8 afgevaardigden met een doelstellingenovereenkomst;

  13. Namen : 9 afgevaardigden met een doelstellingenovereenkomst;

  14. Verviers : 5 afgevaardigden met een doelstellingenovereenkomst;

  15. Picardisch Wallonië : 7 afgevaardigden met een doelstellingenovereenkomst.

    Art. 5. De administratieve standplaats van de zonedirecteurs en van de afgevaardigden met een doelstellingenovereenkomst bedoeld in artikel 4 wordt bepaald als volgt :

  16. Waals-Brabant : Rue Spinelli 2, 1400 Nijvel;

  17. Brussel : Havenlaan 16, 1080 Brussel;

  18. Henegouwen-centrum : Bergen;

  19. Henegouwen-zuid : Boulevard Audent 14, 6000 Charleroi;

  20. Hoei-Borgworm : Hoei;

  21. Luik : Espace Guillemins - Rue des Guillemins 26, 4000 Luik;

  22. Luxemburg : Avenue de la Toison d'Or 94, 6900 Marche-en-Famenne;

  23. Namen : Namen;

  24. Verviers : Verviers;

  25. Picardisch Wallonië : Doornik.

    HOOFDSTUK 4. - Terugbetaling van de kosten opgelopen door de personeelsleden van de Algemene Sturingsdienst voor de scholen en psycho-medisch-sociale centra in het kader van hun ambten

    Afdeling 1. - Algemene bepaling

    Art. 6. Overeenkomstig artikel 26 van het decreet neemt de Franse Gemeenschap, volgens de voorwaarden bepaald door dit hoofdstuk, de dekking van de reiskosten, de verblijfkosten en de andere kosten ten laste, opgelopen in de uitoefening van hun ambt door de personeelsleden van de Algemene Sturingsdienst voor de scholen en psycho-medisch-sociale centra binnen de perken van de begrotingskredieten.

    Afdeling 2. - Terugbetaling van de reiskosten

    Art. 7. De reiskosten van de personeelsleden van de Algemene Sturingsdienst voor de scholen en psycho-medisch-sociale centra die voortvloeien uit de verplaatsingen bij de uitoefening van hun ambt worden gedekt in de vormen en onder de voorwaarden van deze afdeling

    Elke verplaatsing is afhankelijk van een toestemming van de zonedirecteur op eventueel advies van de afgevaardigde-coördinator. Deze toestemming kan algemeen worden wanneer de betrokkenen zich regelmatig moeten verplaatsen.

    De afgevaardigde-coördinator bepaalt de gevallen waarin zijn advies moet worden gegeven.

    Art. 8. In principe moet elke verplaatsing met het goedkoopste vervoermiddel gebeuren. Nochtans mag van dat principe worden afgeweken als dit in het belang van de Algemene Sturingsdienst voor de scholen en psycho-medisch-sociale centra vereist is en mits een toestemming van de zonedirecteur.

    De personeelsleden van de Sturingsdienst voor de scholen en psycho-medisch-sociale centra mogen hun eigen voertuig gebruiken in het kader van de verplaatsingen die de uitoefening van hun ambt noodzakelijk maakt.

    Art. 9. De reiskosten zoals bedoeld in deze afdeling dekken :

  26. de uitgaven in verband met de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT