Besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap van 16 januari 2019 tot wijziging van het besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap van 2 februari 2012 tot vastlegging van het administratieve en geldelijke statuut van het personeel van de externe carrière van 'Wallonie-Bruxelles International', de 16 janvier 2019

Artikel 1. Artikel 2 van het besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap van 2 februari 2012 tot vastlegging van het administratieve en geldelijke statuut van het personeel van de externe carrière van "Wallonie-Bruxelles International" wordt als volgt vervangen:

"Art. 2. De hoedanigheid van personeelslid van de externe carrière van de instelling wordt toegekend:

  1. aan elk personeelslid dat in vast verband tewerkgesteld wordt in het kader van genoemde carrière;

  2. aan de contractuele personeelsleden in dienst genomen voor de inwerkingtreding van dit besluit en tewerkgesteld in het kader van bedoelde carrière."

    Art. 2. In artikel 5 van hetzelfde besluit worden de paragrafen 1 en 2 vervangen door wat volgt:

    " § 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt onder "diplomatieke post" verstaan de diplomatieke vertegenwoordiging van de Franse Gemeenschap en van het Waalse Gewest, zowel in België als in het buitenland, waarvoor de algemeen afgevaardigde of de adviseur worden aangesteld.

    § 2. In dienstactiviteit op een diplomatieke post dragen de personeelsleden van de externe carrière de hoedanigheid van het ambt dat ze uitoefenen, namelijk algemeen afgevaardigde of adviseur.

    De hoedanigheden van algemeen afgevaardigde en adviseur van de Franse Gemeenschap en van het Waalse Gewest van België zijn de enige die mogen worden gebruikt bij de contacten.

    Bij het hoofdbestuur dragen de personeelsleden van de externe carrière de hoedanigheid van het ambt dat ze er uitoefenen, namelijk directeur belast met een missie of eerste attaché belast met een missie."

    Art. 3. Artikel 6 van hetzelfde besluit wordt vervangen door wat volgt:

    "Art. 6. De personeelsleden van de externe carrière vervullen de hen toegewezen functies hetzij in het buitenland, hetzij in België, hetzij bij het hoofdbestuur. Ze komen de plichten na i.v.m. de uitoefening van hun ambt, waarbij constant zorg moet gedragen worden voor de belangen van de Regeringen, met name overeenkomstig de missiebrief bedoeld in artikel 13.

    Bij het vervullen van hun missie zorgen de personeelsleden van de externe carrière ervoor dat de betrekkingen met andere Staten niet op de helling komen te staan en leven ze de van kracht zijnde samenwerkingsovereenkomsten na.

    De hoedanigheid van algemeen afgevaardigde en van adviseur omvat met name de missie om synergie en uitwisseling van informatie tot stand te brengen tussen de verschillende netwerken van "Wallonie-Bruxelles" die aanwezig zijn in het buitenland of in de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT