Besluit van de Regering tot beperking van de negatieve gevolgen van de coronacrisis voor de kinderopvang (V), de 23 décembre 2021

Artikel 1. - In artikel 1 van het besluit van de Regering van 4 maart 2021 tot beperking van de negatieve gevolgen van de coronacrisis voor de kinderopvang (IV) worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. in de bepaling onder 3° wordt de punt op het einde van de zin vervangen door een puntkomma;

  2. het artikel wordt aangevuld met een bepaling onder 4°, luidende :

    "4° centrum: het centrum voor de gezonde ontwikkeling van kinderen en jongeren."

    Art. 2. - Artikel 2, § 1, derde lid, van hetzelfde besluit wordt na het woord "quarantaine" aangevuld met de woorden ", alsook de dagen waarop ze hun activiteit stopzetten om hun vaccinatie-afspraak waar te nemen om zich tegen het coronavirus (COVID-19) te laten inenten".

    Art. 3. - Artikel 3, § 3, van hetzelfde besluit wordt na het woord "quarantaine" aangevuld met de woorden ", alsook de dagen waarop ze hun activiteit stopzetten om hun vaccinatie-afspraak waar te nemen om zich tegen het coronavirus (COVID-19) te laten inenten".

    Art. 4. - Artikel 4, § 1, tweede lid, van hetzelfde besluit wordt na het woord "sluiting" aangevuld met de woorden "alsook de dagen waarop het onthaalouderhuis een verminderde opnamecapaciteit heeft doordat de onthaalouders hun vaccinatie-afspraak waarnemen om zich tegen het coronavirus (COVID-19) te laten inenten."

    Art. 5. - In hoofdstuk 3 van hetzelfde besluit wordt een artikel 5.1 ingevoegd, luidende :

    "Art. 5.1 - Ongeacht artikel 38, vierde lid, artikel 44, § § 1 en 2, vierde lid, artikel 60, § 2, 2°, artikel 61, 5°, artikel 108.1, § 1, artikel 132, § 1, artikel 139, tweede lid, en artikel 144 van het besluit van de Regering van 22 mei 2014 betreffende de kinderopvangdiensten en andere vormen van kinderopvang kan het maximale aantal kinderen dat gelijktijdig mag worden opgevangen, overschreden worden om flexibel te kunnen inspelen op opvangaanvragen die op korte termijn in andere opvangstructuren bestaan als gevolg van de quarantainemaatregelen die afhankelijk van de coronacrisis gelden, voor zover dat maximale aantal reeds in het kader van een erkenning door de Minister of in het kader van een toelating door de dienst voor onthaalouders werd vastgelegd.

    Ongeacht artikel 132, § 2, van hetzelfde besluit beslissen de erkende centra voor kinderopvang over het onbegrensde maximale aantal kinderen dat aangesloten onthaalouders tegelijk mogen opvangen, voor zover een overschrijding van het maximale aantal kinderen overeenkomstig het eerste lid noodzakelijk is."

    Art. 6. - In...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT