Besluit van de Regering tot wijziging van het besluit van de Regering van 25 april 2019 tot vaststelling van de procedure voor de registratie en erkenning van de beoefenaars van de gezondheidszorgberoepen en tot afgifte van een Europese beroepskaart, de 15 juillet 2021

Artikel 1. In artikel 52 van het besluit van de Regering van 25 april 2019 tot vaststelling van de procedure voor de registratie en erkenning van de beoefenaars van de gezondheidszorgberoepen en tot afgifte van een Europese beroepskaart worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  1. § 1, derde lid, 5°, wordt opgeheven;

  2. § 1, vierde lid, wordt opgeheven;

  3. in § 2, eerste lid, worden de woorden "bij de aanvraag gevoegde" vervangen door de woorden "in § 1, derde lid, 1° en 6°, vermelde" en worden de woorden "door een beëdigd vertaler gemaakte" opgeheven.

    Art. 2. In artikel 54 van hetzelfde besluit worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  4. in § 1, derde lid, 1°, worden de woorden "5° tot 6°" vervangen door de woorden "6°";

  5. § 1, derde lid, wordt aangevuld met een bepaling onder 3°, luidende:

    "3° in voorkomend geval: de samenvatting van zijn eindwerk."

  6. § 1, vierde lid, wordt vervangen als volgt:

    "De administratie dient via IMI een verzoek om informatie in als de Europese aanvrager de documenten vermeld in het derde lid niet kan indienen."

  7. § 2 van hetzelfde besluit wordt vervangen als volgt:

    " § 2 - Onverminderd artikel 69, § 1, van de wet van 31 december 1983 tot hervorming der instellingen voor de Duitstalige Gemeenschap dient de Europese aanvrager de in artikel 52, § 1, derde lid, 1° en 6°, vermelde documenten en de in § 1, derde lid, 3°, vermelde samenvatting in, als die nog niet in het Duits ingediend zijn. Hij dient het in § 1, derde lid, 2°, vermelde opleidingsprogramma en de in artikel 52, § 1, derde lid, 3°, vermelde kopie van de in het buitenland behaalde opleidingstitel samen met een door een beëdigd vertaler gemaakte Duitse vertaling in, als deze nog niet in het Duits ingediend zijn.

    Met instemming van de Europese aanvrager en in overleg met de bevoegde autoriteiten van de andere gemeenschappen kan de administratie een in het Nederlands of in het Frans ingediende aanvraag doorzenden aan de autoriteiten van de bevoegde gemeenschap. De administratie stelt de Europese aanvrager daarvan in kennis."

    Art. 3. In artikel 63, § 2, tweede lid, van hetzelfde besluit worden de woorden "of, in voorkomend geval, om de voorlegging van originele stukken" opgeheven.

    Art. 4. In artikel 65, § 4, van hetzelfde besluit worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  8. in het eerste lid worden de woorden "of, in voorkomend geval, om originele stukken voor te leggen" opgeheven;

  9. in het derde lid worden de woorden ", door het aanvragen van voor...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT