Besluit van de Regering tot invoering van een premie voor opleidingsovereenkomsten ter uitvoering van artikel 5.5 van het crisisdecreet 2020 van 6 april 2020, de 23 décembre 2020

Artikel 1. Het Instituut voor de opleiding en de voortgezette opleiding in de middenstand en de kmo's kent een eenmalige premie van 1.500 euro toe aan elke erkende opleidingsonderneming:

  1. die een nieuwe leerovereenkomst sluit in de periode van 1 juli 2020 tot 31 december 2020, in voorkomend geval overeenkomstig artikel 19, § 4, van het besluit van de Regering van 4 juni 2009 betreffende de vaststelling van de opleidingsvoorwaarden voor middenstandsleerlingen en opleidingsondernemingen;

  2. die een nieuwe stageovereenkomst in het kader van de meesterschapsstage of een nieuwe industriële leerovereenkomst sluit in de periode van 1 juli 2020 tot en met 1 oktober 2020.

    Als nieuwe opleidingsovereenkomsten gelden de eerste overeenkomsten en aanvullende overeenkomsten die nieuw worden gesloten. Opleidingsovereenkomsten die nieuw ondertekend worden naar aanleiding van een wijziging van de statuten van de opleidingsonderneming, gelden niet als nieuwe opleidingsovereenkomsten.

    In afwijking van het eerste lid heeft de opleidingsonderneming slechts één keer recht op de premie als ze verscheidene nieuwe opleidingsovereenkomsten voor dezelfde persoon sluit.

    Art. 2. Het Instituut voor de opleiding en de voortgezette opleiding in de middenstand en de kmo's betaalt de premie vermeld in artikel 1 als volgt in schijven uit:

  3. na ondertekening van de opleidingsovereenkomst en van het eerste gedeelte van de premieaanvraag: 500 euro;

  4. na afloop van de met succes voltooide proeftijd en na overlegging van de aanvulling voor het tweede gedeelte van de premieaanvraag: 1.000 euro.

    Als de proeftijd niet met succes werd voltooid, heeft de opleidingsonderneming geen recht op de tweede schijf.

    Art. 3. De premieaanvraag ziet er als volgt uit:

  5. het eerste gedeelte van de aanvraag betreft de uitbetaling van de eerste schijf en wordt tegelijk met de opleidingsovereenkomst ondertekend;

  6. het tweede gedeelte van de aanvraag bevat de nodige informatie over de met succes voltooide proeftijd en wordt uiterlijk op 30 april 2021 ingediend bij het Instituut voor de opleiding en de voortgezette opleiding in de middenstand en de kmo's.

    Art. 4. Dit besluit heeft uitwerking met ingang van 1 juli 2020.

    Art. 5. De minister bevoegd voor Opleiding is belast met de uitvoering van dit besluit.

    Handtekening

    Eupen, 23 december 2020.

    Voor de Regering van de Duitstalige Gemeenschap :

    De Minister-President,

    Minister van Lokale Besturen en Financiën,

    O. PAASCH

    De Minister van Onderwijs en...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT