Besluit van de Regering houdende dringende maatregelen inzake huisvesting, de 12 mars 2020

HOOFDSTUK 1. - Wijziging van het besluit van de Waalse Regering van 8 juni 2001 waarbij de voorwaarden voor de erkenning van de openbare huisvestingsmaatschappijen worden vastgesteld

Artikel 1. - In artikel 1 van het besluit van de Waalse Regering van 8 juni 2001 waarbij de voorwaarden voor de erkenning van de openbare huisvestingsmaatschappijen worden vastgesteld, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. de bepaling onder 2° wordt vervangen als volgt: "2° Code of Wetboek: het Wetboek van duurzaam wonen";"

  2. de bepaling onder 3° wordt opgeheven;

  3. in de bepaling onder 4° worden de woorden ""Société wallonne"" vervangen door het woord "Regering";

  4. de bepaling onder 5° wordt vervangen als volgt :

    "5° commissaris: de regeringscommissaris vermeld in artikel 163 van het Wetboek."

    Art. 2. - In artikel 2 van hetzelfde besluit worden de woorden "de artikelen 80 tot en met 85 en 131" vervangen door de woorden "artikel 131".

    Art. 3. - In artikel 3 van hetzelfde besluit worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  5. de bepaling onder 1° wordt opgeheven;

  6. in de bepaling onder 2° worden de woorden "leden van de coöperatieve vennootschap" vervangen door het woord "vennoten".

    HOOFDSTUK 2. - Wijziging van het besluit van de Waalse Regering van 14 november 2006 tot bepaling van de aanwervingsvoorwaarden en -modaliteiten voor de directeur-zaakvoerder en voor het personeel van een openbare huisvestingsmaatschappij

    Art. 4. - In artikel 1 van het besluit van de Waalse Regering van 14 november 2006 tot bepaling van de aanwervingsvoorwaarden en -modaliteiten voor de directeur-zaakvoerder en voor het personeel van een openbare huisvestingsmaatschappij worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  7. de bepaling onder 1° wordt vervangen als volgt: "1° Code of Wetboek: het Wetboek van duurzaam wonen";

  8. de bepaling onder 2° wordt vervangen als volgt :

    "2° Minister: de minister bevoegd voor Huisvesting."

    Art. 5. - In artikel 3 van hetzelfde besluit worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  9. in § 1 worden de woorden "in de artikelen 129 en 150" vervangen door de woorden "in artikel 150";

  10. in § 2 worden de woorden ""Société wallonne du Logement"" vervangen door het woord "maatschappij"; voorts wordt § 2 aangevuld met de volgende zin: "Een examenjury bepaalt de inhoud van de voorselectieproef en controleert het verloop ervan."

  11. in § 3, eerste lid, worden de woorden "Een jury" vervangen door de woorden "Die jury";

  12. in § 3, tweede lid, tweede streepje, worden de woorden "de Société wallonne du Logement" vervangen door de woorden "het Ministerie van de Duitstalige Gemeenschap";

  13. § 3, tweede lid, derde streepje, wordt opgeheven;

  14. § 3, tweede lid, vierde streepje, wordt vervangen als volgt :

    "- twee externe deskundigen."

    Art. 6. - In artikel 4, tweede lid, van hetzelfde besluit worden de woorden "de Société wallonne du logement" vervangen door de woorden "de Minister".

    Art. 7. - In artikel 6 van hetzelfde besluit worden de woorden "jaarlijks de Société wallonne du logement" vervangen door de woorden "de Minister jaarlijks" en worden de woorden "het model bepaald door deze laatste" vervangen door de woorden "het door hem bepaalde model".

    Art. 8. - Artikel 6bis van hetzelfde besluit, ingevoegd bij het besluit van de Waalse Regering van 28 april 2011, wordt opgeheven.

    HOOFDSTUK 3. - Wijziging van het besluit van de Waalse Regering van 25 januari 2007 tot bepaling van de werkingsmodaliteiten van de beheersorganen van de openbare huisvestingsmaatschappijen

    Art. 9. - In artikel 1 van het besluit van de Waalse Regering van 25 januari 2007 tot bepaling van de werkingsmodaliteiten van de beheersorganen van de openbare huisvestingsmaatschappijen worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  15. de bepaling onder 1° wordt vervangen als volgt: "1° Code of Wetboek: het Wetboek van duurzaam wonen";

  16. de bepaling onder 3° wordt opgeheven.

    Art. 10. - In artikel 2 van hetzelfde besluit worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  17. in de inleidende zin worden de woorden "volgens het model bepaald door de Société wallonne du Logement en goedgekeurd door de Minister" opgeheven;

  18. het artikel wordt aangevuld met een tweede lid, luidende :

    "In afwijking van het eerste lid legt de raad van bestuur van de maatschappij zijn huishoudelijk reglement ter goedkeuring voor aan de Regering."

    Art. 11. - Artikel 5, eerste lid, van hetzelfde besluit wordt vervangen als volgt :

    "Elke door een beheersorgaan genomen beslissing vermeldt uitdrukkelijk de goedkeuring die aan de Regering moet worden gevraagd, zoals die wordt bepaald in de artikelen 133 § 2, 134, 135, § 1, 161, 161bis en 161ter van het Wetboek."

    Art. 12. - In artikel 6 van hetzelfde besluit worden de woorden "Het opdragen van het dagelijkse beheer maakt het voorwerp uit van een beraadslaging van de raad van bestuur tot bepaling van" vervangen door de woorden "De toekenning van volmachten voor het dagelijkse beheer maakt deel uit van het in artikel 2 vermelde huishoudelijk reglement van de raad van bestuur van de maatschappij. De volmacht bepaalt".

    Art. 13. - In artikel 8 van hetzelfde besluit worden de woorden "Wetboek der vennootschappen" vervangen door de woorden...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT