Besluit van het Verenigd College van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie betreffende de financiering van de koepelvereniging, de 23 novembre 2023

Artikel 1. Binnen de grenzen van de beschikbare begrotingskredieten wordt een jaarlijks bedrag van 365.000 euro toegekend aan de koepelvereniging.

Het in het eerste lid bedoelde bedrag wordt:

  1. gekoppeld aan de schommelingen van de afgevlakte gezondheidsindex, zoals vermeld in artikel 2, tweede lid, van het koninklijk besluit van 24 december 1993 tot uitvoering van de wet van 6 januari 1989 tot vrijwaring van 's lands concurrentievermogen;

  2. jaarlijks geïndexeerd op 1 januari indien de spilindex werd overschreden overeenkomstig de artikelen 2 tot 2quater van voormeld koninklijk besluit.

    Art. 2. Ten minste 60% van de in artikel 1 vermelde subsidie moet worden gebruikt voor de loonkosten van het personeel.

    Art. 3. Een voorschot van 80% van de in artikel 1 bedoelde subsidie wordt uiterlijk op 31 januari van het betrokken jaar betaald.

    Het saldo van de subsidie wordt betaald na goedkeuring door de Diensten van het Verenigd College van het activiteitenverslag en de verantwoordingsstukken.

    Art. 4. De Diensten van het Verenigd College kunnen extra informatie opvragen die zij nuttig achten om de aanwending van de subsidie te beoordelen.

    Art. 5. Zonder afbreuk te doen aan artikel 85 van de ordonnantie van 21 november 2006 houdende de bepalingen die van toepassing zijn op de begroting, de boekhouding en de controle, behouden de Diensten van het Verenigd College zich het recht voor om de subsidie geheel of gedeeltelijk terug te vorderen of niet uit te betalen indien:

  3. het activiteitenverslag bedoeld in artikel 135/12, § 6, van de organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de openbare centra voor maatschappelijk welzijn niet op tijd is ingediend;

  4. uit de informatie die aan de Diensten van het Verenigd College of aan de in voornoemd artikel 135/12 bedoelde commissarissen is verstrekt, blijkt dat de doelstellingen niet zijn bereikt of dat het bedrag van de toegekende subsidie te hoog lijkt.

    Art. 6. De ordonnantie van 5 oktober 2023 tot wijziging van de organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de openbare centra voor maatschappelijk welzijn met betrekking tot de opdrachten en de financiering van de koepelvereniging alsook de ordonnantie van 4 april 2019 betreffende de oprichting, de erkenning, de programmatie en de erkenningsprocedures van de ziekenhuizen, vormen van samenwerkingsverbanden tussen ziekenhuizen of ziekenhuisactiviteiten en dit besluit treden in werking op 1 januari 2024.

    Art. 7. De Leden van het Verenigd College bevoegd voor het...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT