Besluit van de Directeur-Generaal Rekrutering en Ontwikkeling van de FOD Beleid en Ondersteuning tot vaststelling van het reglement van orde betreffende de taaltesten in toepassing van de wet tot oprichting van de Gegevensbeschermingsautoriteit van 3 december 2017, de 13 juin 2018

HOOFDSTUK I. - Algemene bepalingen : inschrijvingen en oproepingen

Artikel 1. Het DG R&O legt de planning van de verschillende testsessies vast en deelt die aan de kandidaten per e-mail mee. De planning wordt per sessie vastgelegd, elke sessie komt overeen met een bepaalde periode. De sessie wordt vermeld in de oproeping.

Art. 2. In geval van ongewettigde afwezigheid ondanks een geldige inschrijving wordt de kandidaat voor de rest van de lopende sessie uitgesloten. De kandidaat kan een afwezigheid wettigen door middel van een medisch certificaat of een verhinderingsbewijs (bv. overmacht, staking).

Art. 3. De kandidaat die zich voor een test meldt terwijl hij zich niet geldig ingeschreven heeft wordt geweigerd.

Art. 4. De kandidaten die zich na het in de oproepingsbrief vermelde uur voor het examen aanbieden, kunnen slechts aan het examen deelnemen na instemming van de voorzitter, van een toezichter of van een jurylid. Zij dienen hoe dan ook het examen te beëindigen op het uur dat hen voor dat examen wordt opgelegd. Er wordt geen bijkomende examentijd voorzien.

HOOFDSTUK II. - Fraudebestrijding

Art. 5. Volgende bepalingen zijn van toepassing voor de mondelinge en computergestuurde proeven en de voorbereidingsfase van de mondelinge proef:

Het gebruik van een gsm of enig ander fysiek, elektronisch of online communicatiemiddel (woordenboek, smartphone, internet, meegebrachte persoonlijke notities, naslagwerken, boeken, etc.) is verboden tijdens de examensessie en tijdens de voorbereiding ervan bij Bosa, op straffe van onmiddellijke uitsluiting.

Tussen kandidaten communiceren of met andere personen communiceren is eveneens verboden tijdens de voorbereiding van de taaltesten en tijdens de testen zelf, op straffe van onmiddellijke uitsluiting. De kandidaten mogen uitsluitend de documentatie raadplegen die door het DG toegelaten is, wat hen meegedeeld wordt door een personeelslid van het DG, een toezichter of een jurylid. Zij mogen slechts gebruik maken van papier dat ter beschikking wordt gesteld bij de voorbereiding van de mondelinge proef, waarbij de door een personeelslid van het DG of een jurylid meegegeven richtlijnen in acht moeten worden genomen.

De overtreders worden gestraft met een onmiddellijke uitsluiting voor de lopende sessie en moeten het Bosa-gebouw verlaten zodra de uitsluiting hen meegedeeld wordt. Deze uitsluiting wordt mondeling meegedeeld en vervolgens binnen de 30 werkdagen schriftelijk bevestigd aan de kandidaat.

Art. 6. De...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT