Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering tot wijziging van het koninklijk besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer en van het gebruik van de openbare weg en het koninklijk besluit van 19 juli 2000 betreffende de inning en de consignatie van een som bij het vaststellen van sommige inbreuken inzake het vervoer over de weg, de 22 septembre 2021

Artikel 1. Artikel 3 van het koninklijk besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer en van het gebruik van de openbare weg wordt aangevuld met de bepaling onder 14°, die als volgt luidt:

"14° De ambtenaren en personeelsleden aangesteld door de Brusselse Hoofdstedelijke Regering in het exclusieve kader van de bevoegdheden van het Gewest bedoeld in dit besluit".

Art. 2. In artikel 11.2,2° van hetzelfde besluit, vervangen door het koninklijk besluit van 18 september 1991 en gewijzigd door het besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 16 juli 2020, wordt de zin "De lagere of hogere snelheidsbeperkingen opgelegd door het verkeersbord C43 of voortvloeiend uit artikel 11.3. blijven van toepassing." vervangen door de zin "De lagere of hogere snelheidsbeperkingen opgelegd of toegelaten door het verkeersbord C43, of de beperkingen voortvloeiend uit artikel 11.3. wanneer deze lager zijn dan de andere snelheidsbeperkingen, blijven van toepassing.".

Art. 3. In artikel 71.2 van hetzelfde besluit, laatstelijk gewijzigd door de wet van 13 april 2019, wordt in de legenda van de aanwijzingsborden F1a en F1b het getal "50" telkens vervangen door het getal "30".

Art. 4. In artikel 1 van het koninklijk besluit van 19 juli 2000 betreffende de inning en de consignatie van een som bij het vaststellen van sommige inbreuken inzake het vervoer over de weg, vervangen door het koninklijk besluit van 27 april 2007, worden de woorden "personeelsleden en ambtenaren bedoeld in artikel 3, 14° van het koninklijk besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer en van het gebruik van de openbare weg en de" tussen de woorden "alsook" en "controlebeambten van de Administratie der Douane" geplaatst.

Art. 5. De minister bevoegd voor Mobiliteit is belast met de uitvoering van dit besluit.

Handtekening

Brussel, 22 september 2021.

Voor de Brusselse Hoofdstedelijke Regering,

De Minister-President van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering,

R. VERVOORT

De Minister van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering

bevoegd voor Mobiliteit, Openbare Werken en Verkeersveiligheid,

E. VAN DEN BRANDT

Aanhef

De Brusselse Hoofdstedelijke Regering,

Gelet op de wet betreffende de politie over het wegverkeer, gecoördineerd op 16 maart 1968, artikel 1, eerste lid;

Gelet op de wet van 21 juni 1985 betreffende de technische eisen waaraan elk voertuig voor vervoer te land, de onderdelen ervan, evenals het...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT