Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering tot toekenning van een globaal bedrag van 42.375.000 euro ten gunste van de gemeenten voor de herwaardering van de wijken in het kader van de duurzame wijkcontracten, de 8 juillet 2021

Artikel 1. Een subsidie van 42 375 000 euro wordt in gelijke delen toegekend aan de drie volgende gemeenten:

14.125.000 euro : Sint-Gillis

14.125.000 euro : Schaarbeek

14.125.000 euro : Anderlecht

De beltalingsmodaliteiten zijn in de overeenkomst tussen de gemeenten en het gewest vastgesteld.

Art. 2. De huidige subsidie zal ten laste komen van basisallocatie 33.004.28.01.63.21 van de algemene uitgavenbegroting van het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest voor het begrotingsjaar 2021.

Art. 3. Bij de ondertekening van de overeenkomst en na de kennisgeving van dit besluit en na ontvangst van een schuldvordering overeenkomstig de bepalingen van artikel 33, § 1, van de organieke ordonnantie van de stedelijke herwaardering (OSH) van 6 oktober 2016, zal een voorschot van 20 % van het totale bedrag van de subsidie voorzien voor de door de gemeente geleide operaties, bedoeld in artikel 21, lid 1, 1° tot 3°, van de OSH, betaald worden aan de betrokken gemeenten.

Art. 4. Het saldo van de subsidie wordt betaald conform de artikelen 36 en 39 van het besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 24 november 2016 betreffende de duurzame wijkcontracten.

Art. 5. § 1 - De door de Brusselse Hoofdstedelijke Regering goedgekeurde programma's van duurzame wijkcontracten, hebben betrekking op:

De wijk `Zuid' te Sint-Gillis,

De wijk `Heuveltje' te Schaarbeek,

De wijk `Bizet' te Anderlecht.

Het goedgekeurde programma kan geraadpleegd worden via de link: https://wijken.brussels/1/pagina/de-programmas

§ 2 - De subsidie wordt bestemd voor de door de regering goedgekeurde duurzame wijkcontracten.

Deze goedkeuring kan gepaard gaan met aanbevelingen, opschortende en/of dwingende voorwaarden, bepaald door de regering en in detail beschreven in de betekening aan de gemeente.

Deze aanbevelingen en voorwaarden maken integraal deel uit van dit besluit.

Art. 6. De minister-president bevoegd voor de Territoriale Ontwikkeling, wordt belast met de uitvoering van dit besluit.

Handtekening

Brussel, 8 juli 2021.

Voor de Brusselse Hoofdstedelijke Regering,

De Minister-President, bevoegd voor territoriale ontwikkeling en stadsvernieuwing, toerisme, de promotie van het imago van Brussel en biculturele zaken van gewestelijk belang,

R. VERVOORT

Aanhef

De Brusselse Hoofdstedelijke Regering,

Gelet op de organieke ordonnantie van 23 februari 2006 houdende de bepalingen die van toepassing zijn op de begroting, de boekhouding en de controle, de artikelen 92 tot...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT