Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering tot gedeeltelijke opheffing van het besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 25 oktober 2018 tot vaststelling van de toekenningsvoorwaarden en de procedureregels die op de BGHM, de OVM's, de gemeenten en de OCMW's van toepassing zijn en die onlosmakelijk verbonden zijn met de financiering van aankoop- en ontwikkelingsprojecten van woningen, evenals met projecten voor de afbraak van gebouwen en de heropbouw van woningen, de 15 juillet 2021

Artikel 1. Het besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 25 oktober 2018 tot vaststelling van de toekenningsvoorwaarden en de procedureregels die op de BGHM, de OVM's, de gemeenten en de OCMW's van toepassing zijn en die onlosmakelijk verbonden zijn met de financiering van aankoop- en ontwikkelingsprojecten van woningen, evenals met projecten voor de afbraak van gebouwen en de heropbouw van woningen wordt vervangen als volgt :

Art. 2. De titel van het besluit wordt vervangen als volgt :

"Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering tot vaststelling van de toekenningsvoorwaarden en de procedureregels die op de gemeenten en de OCMW's van toepassing zijn en die onlosmakelijk verbonden zijn met de financiering van aankoop- en ontwikkelingsprojecten van woningen, evenals met projecten voor de afbraak van gebouwen en de heropbouw van woningen

Art. 3. Artikel 1, eerste lid, van hetzelfde besluit wordt vervangen als volgt :

"Dit besluit heeft betrekking op de projecten voor de ontwikkeling van woningen door aankopen van onroerende goederen door de gemeenten en de OCMW's. "

Art. 4. In het artikel 1, 2de lid, worden de 6° en 14° geschrapt.

Art. 5. Hoofdstuk 2 van Titel II van hetzelfde besluit wordt opgeheven.

Art. 6. De titel van het hoofdstuk 3 van Titel II van hetzelfde besluit wordt opgeheven en vervangen door: "Hoofdstuk 2. - Middelen ter beschikking gesteld van de gemeenten en OCMW"

Art. 7. Artikel 4 van hetzelfde besluit wordt opgeheven en vervangen als volgt:

"Binnen de perken van de begrotingsmiddelen voor de financiering van de productie van huisvesting kan de BGHM, middels het akkoord van de Regering, een subsidie aan de gemeenten en OCMW toekennen voor de financiering van de kosten voor de aankoop van onroerende goederen en de ontwikkeling van een woningproject.

§ 2. Het saldo van de totale kostprijs van de operatie, niet gedekt door de subsidie, kan gevrijwaard worden door de inbreng van eigen middelen. Het kan ook gevrijwaard worden door elke andere overheidssteun en/of door voorschotten van de BGHM die over een periode van 30 jaar terugbetaalbaar zijn, indien de Regering dit toestaat. "

Art. 8. De titel van het hoofdstuk 4 van Titel II van hetzelfde besluit wordt opgeheven en vervangen als volgt : "Berekening van de subsidie".

Art. 9. Artikel 5 van hetzelfde besluit wordt opgeheven en vervangen als volgt :

"De maximum subsidieerbare kostprijs wordt op 2.200 euro btw inbegrepen per bruto m2 (bovengronds + ondergronds) vastgesteld bestemd voor woningen en voor het eventueel gedeelte subsidieerbare collectieve uitrusting.

§ 2. De maximum subsidieerbare...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT