Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering tot wijziging van het besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 29 maart 2007 betreffende de taxidiensten en de diensten voor het verhuren van voertuigen met chauffeur, de 4 avril 2019

Artikel 1. In artikel 10, § 2, van het besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 29 maart 2007 betreffende de taxidiensten en de diensten voor het verhuren van voertuigen met chauffeur :

  1. wordt de tekst van 2°, b) vervangen door de volgende tekst : "een correctionele gevangenisstraf als hoofdstraf, langer dan zes maanden, of een werkstraf als hoofdstraf, langer dan honderd uren, al dan niet met uitstel;"

  2. wordt de tekst van 2°, c) vervangen door de volgende tekst : "een correctionele gevangenisstraf als hoofdstraf, van drie tot zes maanden, of een werkstraf als hoofdstraf, van vijftig tot honderd uren, al dan niet met uitstel, in de vijf jaar die de aanvraag tot inschrijving voor de selectietesten als bedoeld in artikel 14, voor de examens als bedoeld in artikel 16, of tot het afleveren van het bekwaamheidscertificaat of tot de nieuwe geldigverklaring ervan voorafgaan;"

  3. wordt de tekst van 2°, d) vervangen door de volgende tekst : "meer dan drie veroordelingen al dan niet met uitstel voor inbreuken op het verkeersreglement, in de drie jaar die de aanvraag tot inschrijving voor de selectietesten als bedoeld in artikel 14, voor de examens als bedoeld in artikel 16, of tot het afleveren van het bekwaamheidscertificaat of tot de nieuwe geldigverklaring ervan voorafgaan;"

  4. worden in 2°, e) de woorden "het jaar dat de aanvraag tot inschrijving op het examen, tot het afleveren van het bekwaamheidscertificaat of tot de nieuwe geldigverklaring ervan voorafgaat" vervangen door de woorden "in de drie jaar die de aanvraag tot inschrijving voor de selectietesten als bedoeld in artikel 14, voor de examens als bedoeld in artikel 16, of tot het afleveren van het bekwaamheidscertificaat of tot de nieuwe geldigverklaring ervan voorafgaan";

  5. worden in 2°, f) de woorden "in hoofdzaak" vervangen door de woorden "of vijftig uur werkstraf als hoofdstraf", en de woorden "op het examen" vervangen door de woorden "voor de selectietesten als bedoeld in artikel 14, voor de examens als bedoeld in artikel 16".

    Art. 2. De tekst van artikel 10, § 3 van hetzelfde besluit, gewijzigd bij de besluiten van 27 maart 2014 en van 16 juli 2015, wordt vervangen door de volgende tekst : "Om zijn beroepsbekwaamheid te bewijzen, moet de chauffeur het door de Administratie afgeleverde en in artikel 18 bedoelde bekwaamheidscertificaat voorleggen."

    Art. 3. In artikel 11 van hetzelfde besluit, gewijzigd bij het besluit van 27 maart 2014:

  6. worden de woorden "als hij de leeftijd van 21 jaar niet heeft bereikt" vervangen door de woorden "als hij op het ogenblik van zijn aanvraag tot inschrijving voor de selectietesten als bedoeld in artikel 14 of voor de examens als bedoeld in artikel 16, niet sinds minstens drie jaar houder is van een rijbewijs, minstens van categorie B, of van een Europees rijbewijs geldig voor dezelfde categorie";

  7. de woorden "of minstens het voorlopige bekwaamheidscertificaat bedoeld in artikel 17, § 3" worden geschrapt.

    Art. 4. In artikel 12,4° van hetzelfde besluit, gewijzigd bij het besluit van 27 maart 2014, worden de woorden "volgens de artikelen 595 en 596, lid 1" vervangen door de woorden "overeenkomstig artikel 596, eerste lid".

    Art. 5. In artikel 12 van hetzelfde besluit, gewijzigd bij de besluiten van 13 oktober 2011 en van 27 maart 2014:

  8. wordt 6° opgeheven;

  9. wordt de tekst van 7° vervangen door de volgende tekst : "een getuigschrift waaruit blijkt dat de kandidaat geslaagd is voor de selectietesten als bedoeld in artikel 14 en voor de examens als bedoeld in artikel 16;"

  10. wordt 8° opgeheven.

    Art. 6. De artikelen 13 tot 19 van hetzelfde besluit, gewijzigd bij de besluiten van 15 november 2012, 27 maart 2014, 16 juli 2015 en 9 februari 2017 worden vervangen door de volgende bepalingen :

    "Art. 13, § 1. Om het bekwaamheidscertificaat te verkrijgen dat toegang verleent tot de uitoefening van het beroep van taxichauffeur, moet de kandidaat die een dergelijk certificaat aanvraagt zich eerst inschrijven voor een infosessie over het beroep van taxichauffeur die hij bijwoont. De bijeenkomst wordt georganiseerd door het Gewest of door een instelling die de minister daartoe vooraf aanwijst.

    § 2. Voor zover hij die volledig heeft bijgewoond ontvangt de deelnemer aan het eind van de infosessie een getuigschrift van aanwezigheid van het Gewest of van de aangewezen...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT