Besluit 2021/1127 van het College van de Franse Gemeenschapscommissie tot wijziging van het besluit van het College van de Franse Gemeenschapscommissie van 13 april 1995 houdende het statuut van de ambtenaren van de diensten van het College van de Franse Gemeenschapscommissie, de 17 mai 2022

Artikel 1. Dit besluit regelt, met toepassing van artikel 138 van de Grondwet, een aangelegenheid bedoeld in de artikelen 127 en 128 van de Grondwet.

Art. 2. In artikel 144 van het besluit van het College van de Franse Gemeenschapscommissie van 13 april 1995 houdende het statuut van de ambtenaren van de diensten van het College van de Franse Gemeenschapscommissie, vervangen bij het besluit van het College van Franse Gemeenschapscommissie van 1 maart 2012 en gewijzigd door de besluiten van het College van de Franse Gemeenschapscommissie van 18 december 2014 en 2 mei 2019, wordt 6° aangevuld met het woord "geboorteverlof".

Art. 3. Artikel 167, derde lid van hetzelfde besluit, ingevoegd bij het besluit van het College van de Franse Gemeenschapscommissie van 1 maart 2012, wordt aangevuld met 6° en 7°, opgesteld als volgt:

"6° op 65 jaar: zes werkdagen;

7° op 66 jaar: zeven werkdagen".

Art. 4. In artikel 176 van hetzelfde besluit, ingevoegd bij het besluit van het College van de Franse Gemeenschapscommissie van 1 maart 2012, wordt § 1 vervangen door wat volgt:

" § 1. De ambtenaar heeft verlof tijdens de wettelijke feestdagen, alsook op 27 september, 8 mei, 2 november, 15 november en 26 december.

De in het eerste lid bedoelde verlofdagen die samenvallen met een zaterdag of een zondag worden opgenomen volgens de betamelijkheid van de ambtenaar, rekening houdend met de noodzaken van de dienst.

Voor de personeelsleden van wie het werk rechtstreeks verband houdt met het pedagogische apparaat binnen de diensten voor de ondersteuning van schoolinstellingen en voor het beheer en onderhoud van verschillende sites, alsook binnen de sector van de gezondheidsbevordering op school worden twee compensatieverlofdagen toegevoegd aan het jaarlijkse vakantieverlof, ter vervanging van het verlof van 8 mei en 15 november".

Art. 5. In artikel 179, eerste lid van hetzelfde besluit, ingevoegd bij het besluit van het College van de Franse Gemeenschapscommissie van 1 maart 2012 en gewijzigd door de besluiten van het College van de Franse Gemeenschapscommissie van 18 december 2014 en 2 mei 2019 worden de volgende wijzigingen aangebracht:

De woorden "met uitzondering van het verlof bedoeld in 2°, dat binnen de vier maanden na de gebeurtenis kan worden genomen, en van het verlof bedoeld in 12°, dat binnen de drie dagen rond de gebeurtenis kan worden genomen" worden ingevoegd na de woorden "de volgende gebeurtenissen";

Bij 2° worden de woorden "veertien werkdagen" vervangen...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT