Besluit 2017/1351 van het College van de Franse Gemeenschapscommissie tot wijziging van het besluit van de Franse Gemeenschapscommissie van 20 oktober 1994 houdende het statuut van de ambtenaren van de instellingen van openbaar nut van de Franse Gemeenschapscommissie, de 17 mai 2019

Artikel 1. Dit besluit regelt een aangelegenheid zoals bedoeld in de artikelen 127 en 128 van de Grondwet, krachtens artikel 138 ervan.

Art. 2. Artikel 1 van het besluit van het College van de Franse Gemeenschapscommissie van 20 oktober 1994 houdende het statuut van de ambtenaren van de instellingen van openbaar nut van de Franse Gemeenschapscommissie wordt opgeheven en vervangen door een nieuw artikel 1, opgesteld als volgt: "Dit besluit regelt een aangelegenheid zoals bedoeld in de artikelen 127 en 128 van de Grondwet, krachtens artikel 138 ervan."

Art. 3. Artikel 2 van hetzelfde besluit wordt opgeheven en vervangen door een nieuw artikel 2, opgesteld als volgt: "Zijn gebonden aan dit besluit, de ambtenaren en stagiairs van het Franstalig Brussels Instituut voor Beroepsopleiding".

Art. 4. In artikel 3, eerste lid van hetzelfde besluit, wordt het eerste streepje gewijzigd als volgt: "instelling: Franstalig Brussels Instituut voor Beroepsopleiding".

Art. 5. In artikel 3, eerste lid, derde streepje, worden de woorden "instantie die de benoemingsmacht uitoefent" vervangen door de woorden "benoemende overheid".

Art. 6. In artikel 3, eerste lid van hetzelfde besluit wordt een vierde streepje toegevoegd, opgesteld als volgt: "het besluit van het College betreffende de loopbaan: het besluit van de Franse Gemeenschapscommissie van 21 februari 2019 betreffende de loopbaan van de ambtenaren van het Franstalig Brussels Instituut voor Beroepsopleiding".

Art. 7. In artikel 3 van hetzelfde besluit wordt een vijfde streepje toegevoegd, opgesteld als volgt: "- beroepscerticering: certificering bestaande uit een samenhangend en betekenisvol geheel van leerresultaten met het oog op opleiding, inschakeling of behoud op de arbeidsmarkt of beroepsspecialisatie, zoals gedefinieerd in het samenwerkingsakkoord gesloten op 26 februari 2015 tussen de Franstalige gemeenschap, het Waalse Gewest en de Franse Gemeenschapscommissie betreffende de oprichting en het beheer van een Franstalig certificeringskader, afgekort "CFC", goedgekeurd bij decreet van de Franse Gemeenschapscommissie op 15 juli 2015".

Art. 8. In artikel 3 van hetzelfde besluit wordt het laatste lid geschrapt.

Art. 9. In artikel 4, eerste lid van hetzelfde besluit worden de woorden "bij de instellingen bedoeld in artikel 2" vervangen door de woorden "bij het Instituut".

Art. 10. In artikel 4, derde lid van hetzelfde besluit worden de woorden "van de instellingen, bedoeld in artikel 2," vervangen door de woorden "van het Instituut".

Art. 11. In artikel 5, § 1 van hetzelfde besluit worden de woorden "Elke instelling heeft haar specifieke personeelsformatie." geschrapt en worden de woorden "Deze omvat" vervangen door de woorden "De personeelsformatie omvat".

Art. 12. Aan artikel 6 van hetzelfde besluit worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  1. in het eerste lid: het cijfer "vijf" wordt vervangen door "vier";

  2. in het tweede lid:

    - het cijfer "vijf" wordt vervangen door "vier";

    - De volgende zinsnede, "- niveau 2+ : hoger onderwijs van het korte type of daarmee gelijkgesteld onderwijs", wordt aangevuld met de volgende woorden: "of beroepscertificering";

    - De zinsnede "- niveau 2 : hoger secundair onderwijs of daarmee gelijkgesteld onderwijs" wordt aangevuld met de volgende woorden: "of beroepscertificering of instapkaart bekomen ten gevolge van proeven voor een kwalitatieve selectie die nagaan of de kandidaat beschikt over de basisvaardigheden en cognitieve vaardigheden die vereist worden op een hoger niveau dan datgene waar hij krachten zijn diploma(`s) of zijn studiegetuigschrift(en) aanspraak op kan maken.";

    - de zinsneden "- niveau 3 : lager secundair onderwijs of daarmee gelijkgesteld onderwijs" en "- niveau 4 : geen diploma." worden geschrapt en vervangen door de zinsnede "- niveau 3: geen diploma of getuigschrift".

  3. Er wordt een vierde lid toegevoegd, dat luidt als volgt: "De lijst met in aanmerking komende beroepscertificeringen voor de toelating tot rang 20 (bestuursassistent en technisch assistent) van niveau 2 bij het Franstalig Brussels Instituut voor Beroepsopleiding en de lijst met in aanmerking komende beroepsopleidingscertificeringen voor de toelating tot rang 26 (administratief gegradueerde en technisch gegradueerde) van niveau 2+ bij het Franstalig Brussels Instituut voor Beroepsopleiding zijn opgenomen in bijlage 4 van dit besluit".

    Art. 13. In artikel 16/1, § 1 van hetzelfde besluit worden de woorden "bedoeld in artikel 25 van het besluit van het College van de Franse Gemeenschapscommissie van 20 oktober 1994 betreffende de loopbaan van de ambtenaren van de instellingen van openbaar nut van de Franse Gemeenschapscommissie" vervangen door de woorden "als bedoeld in artikel 37 van het besluit van het College betreffende de loopbaan".

    Art. 14. In artikel 16/1, § 2 van hetzelfde besluit worden de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT