23 SEPTEMBER 1999. - Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering tot wijziging van het besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Executieve van 6 juli 1992 tot bepaling van de vorm der beslissingen genomen door het college van burgemeester en schepenen inzake stedenbouwkundige attesten en van de vorm van de schorsing van deze beslissingen door de gemachtigde ambtenaar

De Brusselse Hoofdstedelijke Regering,

Gelet op de ordonnantie van 29 augustus 1991 houdende organisatie van de planning en de stedenbouw, inzonderheid artikel 153, zoals gewijzigd bij de ordonnantie van 23 november 1993;

Gelet op het besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Executieve van 6 juli 1992 tot bepaling van de vorm der beslissingen genomen door het college van burgemeester en schepenen inzake stedenbouwkundige attesten en van de vorm van de schorsing van deze beslissingen door de gemachtigde ambtenaar;

Op de voordracht van de Minister belast met Ruimtelijke Ordening,

Besluit :

Artikel 1. De formulieren 013 en 016 van het besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Executieve van 6 juli 1992 tot bepaling van de vorm der beslissingen genomen door het college van burgemeester en schepenen inzake stedenbouwkundige attesten en van de vorm van de schorsing van deze beslissingen door de gemachtigde ambtenaar worden vervangen door de formulieren 013 tot 016 als bijlage van dit besluit.

Art. 2. De Staatssecretaris bevoegd voor de ruimtelijke ordening is belast met de uitvoering van dit besluit.

Brussel, 23 september 1999.

Door de Brusselse Hoofdstedelijke Regering,

De Minister-Voorzitter van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering,

J. SIMONET

De Staatssecretaris van Ruimtelijke Ordening,

E. ANDRE

Brussels Hoofdstedelijk Gewest Formulier 013

Gemeente

Uw kenmerk :

Ons kenmerk :

Bijlage(n) : . . plannen

STEDENBOUWKUNDIG ATTEST

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN,

Gelet op de aanvraag ingediend door .

met betrekking tot een goed gelegen .

en strekkende tot .

Overwegende dat het ontvangstbewijs van die aanvraag de datum draagt van ;

Gelet op de ordonnantie van 29 augustus 1991 houdende organisatie van de planning en de stedenbouw;

Gelet op artikel 123, 7° van de nieuwe gemeentewet;

Gelet op het besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 4 juli 1996 betreffende de verzending van de documenten met het oog op de behandeling van de aanvragen om stedenbouwkundige vergunning en verkavelingsvergunning, de aanvragen om stedenbouwkundig attest en stedenbouwkundig attest met het oog op verkaveling;

Gelet op het besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 23 november 1993 betreffende de openbare onderzoeken en de speciale regelen van openbaarmaking inzake stedenbouw en leefmilieu gewijzigd bij besluit van de Regering van 10 juli 1997;

Gelet op het besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Executieve van 29 juni 1992 betreffende de overlegcommissies;

(1) Overwegende dat er voor het gebied waarin het goed gelegen is geen vigerend bijzonder bestemmingsplan bestaat;

(1) Overwegende dat er voor het gebied waarin het goed gelegen is slechts een bijzonder bestemmingsplan bestaat dat goedgekeurd is op grond van artikel 17 van de wet van 29 maart 1962 houdende organisatie van de ruimtelijke ordening en de stedenbouw;

(1) Overwegende dat er voor het gebied waarin het goed gelegen is geen niet vervallen verkavelingsvergunning bestaat;

(1) Overwegende dat de aanvraag onderworpen werd aan de speciale regelen van openbaarmaking van . . . . . tot . . . .. en dat (geen) . . . . ..bezwaarschrift(en) is (zijn) ingediend; dat het college daarover heeft beraadslaagd en beslist;

(1) Gelet op het advies van de overlegcommissie van . . . . . . . . . . . . . . . . . . ;

(1) Gelet op de gewestelijke stedenbouwkundige verordeningen;(1)

(1) Gelet op de gemeentelijke stedenbouwkundige verordeningen;

(1) Overwegende dat het beschikkend gedeelte van het eensluidend advies van de gemachtigde ambtenaar als volgt luidt :

(1) Overwegende dat de gemachtigde ambtenaar geen eensluidend advies gegeven heeft binnen de voorgeschreven termijn; overwegende dat dit advies gunstig geacht wordt met uitsluiting van de afwijkingen;

Besluit :

Art. 1. Onder voorbehoud van de resultaten van de grondige behandeling die zou plaatsvinden indien een aanvraag om stedenbouwkundige vergunning of om verkavelingsvergunning zou worden ingediend, kunnen - kunnen niet (1) de geplande handelingen en werken worden aanvaard

om volgende redenen (2) :

(1) en

  1. onder de voorwaarden gesteld in het hierboven overgenomen eensluidend advies van de gemachtigde ambtenaar;

  2. onder de voorwaarden, opgelegd door het college van burgemeester en schepenen :

    Art. 2. Het stedenbouwkundig attest blijft geldig gedurende twee jaar te rekenen vanaf de afgifte ervan (Artikel 162 van de ordonnantie van 29 augustus 1991).

    Art. 3. Dit besluit wordt gelijktijdig betekend aan de aanvrager en aan de gemachtigde ambtenaar voor de eventuele uitoefening van zijn schorsingsrecht.

    Art. 4. Dit attest brengt geen vrijstelling mede van de verplichting tot verkrijgen van de stedebouwkundige vergunning of de verkavelingsvergunning.

    . . . . . . . . .(datum)

    Vanwege het College :

    De secretaris, De burgemeester,

    Betekening aan de gemachtigde ambtenaar van het Bestuur voor Ruimtelijke Ordening en Huisvesting van het Ministerie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

    . . . . . . . . .(datum)

    Vanwege het College :

    De secretaris, De burgemeester,

    _______

    Nota

    (1) Doorhalen wat niet van toepassing is.

    (2) Naast de redenen in verband met de goede aanleg viseert het college van burgemeester en schepenen in voorkomend geval de conformiteit van het ontwerp met de vigerende plannen of ontwerp-plannen en verduidelijkt zijn beslissing ten opzichte van de eventuele opmerkingen en bezwaren.

    Wettelijke en reglementaire bepalingen

    Tussenkomst van de gemachtigde ambtenaar

    Artikel 116, § 1, lid 3, van de ordonnantie van 29 augustus 1991.

    Indien van het advies van de gemachtigde ambtenaar kennis wordt gegeven aan het college van burgemeester en schepenen binnen de in het eerste lid bepaalde termijn van vijfenveertig dagen, dan kan het college de vergunning enkel afgeven na eensluidend en uitdrukkelijk advies van de gemachtigde ambtenaar, daar de vergunning het beschikkend gedeelte moet omvatten van het advies van de gemachtigde ambtenaar.

    Schorsing en vernietiging

    Artikel 124 van de ordonnantie van 29 augustus 1991.

    In het in artikel 116, § 1, derde lid, bedoelde geval gaat de gemachtigde ambtenaar na of de procedure regelmatig was en of zijn advies in acht werd genomen.

    In het in artikel 116, § 1, vierde lid, bedoelde geval gaat de gemachtigde ambtenaar na of de procedure regelmatig was.

    Zoniet schorst hij de beslissing van het college van burgemeester en schepenen en geeft aan dit laatste alsook aan de aanvrager en aan het Stedenbouwkundig College kennis ervan binnen twintig dagen na ontvangst van de vergunning.

    Artikel 126 van de ordonnantie van 29 augustus 1991.

    Binnen zestig dagen na de kennisgeving van de schorsing bedoeld in artikelen 124 en 125 vernietigt de Regering op advies van het Stedenbouwkundig College indien nodig de vergunning en geeft van haar beslissing gelijktijdig kennis aan het college van burgemeester en schepenen en aan de aanvrager.

    Het college van burgemeester en schepenen of zijn gemachtigde en de vergunninghouder of zijn raadsman worden, op hun verzoek, door het Stedenbouwkundig College gehoord. Wanneer een partij vraagt om te worden gehoord, worden ook de andere partij en de gemachtigde ambtenaar opgeroepen. In dit geval wordt de termijn met vijftien dagen verlengd.

    Bij ontstentenis van kennisgeving van de vernietiging binnen voornoemde termijnen wordt de schorsing opgeheven.

    Beroep bij het Stedenbouwkundig College

    Artikel 129 van de ordonnantie van 29 augustus 1991.

    De aanvrager kan binnen dertig dagen na de ontvangst van de beslissing van het college van burgemeester en schepenen of van de weigeringsbeslissing van de gemachtigde ambtenaar bedoeld in artikel 128, tegen die beslissing in beroep gaan bij het Stedenbouwkundig College.

    Bij ontstentenis van een beslissing kan hij eveneens in beroep gaan binnen dertig dagen na het verstrijken van de in artikel 128, tweede lid, bedoelde termijn.

    Binnen vijf dagen na ontvangst zendt het Stedenbouwkundig College een afschrift van de beroepsakte aan de gemeente en aan de gemachtigde ambtenaar.

    De gemeente zendt het Stedenbouwkundig College een afschrift van het dossier binnen tien dagen na de ontvangst van het afschrift van het beroep.

    Artikel 130 van de ordonnantie van 29 augustus 1991.

    De aanvrager of zijn raadsman, het college van burgemeester en schepenen of zijn gemachtigde, alsook de gemachtigde ambtenaar worden op hun verzoek door het Stedenbouwkundig College gehoord. Wanneer een partij vraagt om te worden gehoord, worden ook de andere partijen opgeroepen.

    Artikel 131 van de ordonnantie van 29 augustus 1991.

    Van de beslissing van het Stedenbouwkundig College wordt aan de aanvrager, aan het college van burgemeester en schepenen en aan de gemachtigde ambtenaar kennis gegeven binnen zestig dagen na de datum van afgifte bij de post van de aangetekende zending die het beroep bevat. Ingeval de partijen worden gehoord, wordt de termijn met vijftien dagen verlengd.

    Indien de behandeling van het dossier vereist dat de aanvraag aan de speciale regelen van openbaarmaking en/of aan het advies van de overlegcommissie wordt onderworpen, wordt de in het eerste lid voorziene termijn met dertig dagen verlengd.

    Artikel 132 van de ordonnantie van 29 augustus 1991.

    Het Stedenbouwkundig College kan de vergunning afgeven, de afgifte ervan afhankelijk stellen van voorwaarden om een goede plaatselijke aanleg te waarborgen of de vergunning weigeren.

    De afwijkingen kunnen slechts overeenkomstig artikel 118, § 2 worden toegestaan.

    De beslissingen van het Stedenbouwkundig College worden met redenen omkleed.

    Brussels Hoofdstedelijk Gewest Formulier 014

    Gemeente

    Uw kenmerk :

    Ons kenmerk :

    Bijlage(n) : . . plannen

    STEDENBOUWKUNDIG ATTEST

    HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN,

    Gelet op de aanvraag ingediend door .

    met...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT